Topptipset Tips Måndag 21/2

Publicerad på 21 Feb 2022 - 09:05

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Feb 2022 - 09:05

Måndagens Topptips ser på förhand spännande ut, inte minst då fighten mellan Brommapojkarna och Halmstad hittar in på kupongen. Serie A, La Liga, Superligaen, Primeira Liga, Ligue 2 och Segunda División är övriga inslag denna afton. Vi har stakat ut en spännande väg mot åtta rätt, hänger ni med?


Spelstopp: 18:59



1. Cagliari - Napoli X

Vi inleder äventyret på vackra Sardinien där Cagliari ser taggade ut i jakten på nytt kontrakt. Tre raka utan förlust vittnar om detta och 2-1-segern mot Atalanta var en fet fjäder i Walter Mazzarris hatt. Pedro är en möjlig matchvinnare mot samtliga lag i Serie A och vi blir inte förvånade om anfallaren träder fram i rampljuset även mot Napoli. Gästerna kan gå upp i serieledning om det blir tre poäng på ön, men slitna efter fighten mot Barcelona, returen spelas redan på torsdag, köper vi inte tvåans hårda streckning. Zielinski, Anguissa och Lozano saknas alla och här rekommenderas alla tecken så tidigt som möjligt.


2. Bologna - Spezia 1

Bologna är inne i sin kanske sämsta period för säsongen där fem raka utan seger är mörka siffror. 0-3 i nacken mot Lazio var dock inte rättvisa siffror sett till matchbilden. Svanberg, som är avstängd här, och company skapade väl så mycket som romarna och med lite bättre skärpa hade resultatet blivit annorlunda. Hittar spelare som Orsolini och Barrow upp i närheten av sin högstanivå får Spezia det tufft på Dall’Ara. Thiago Mottas adepter har bara en inspelad poäng av sex möjliga i februari där defensiven sett väl ihålig ut. Det bådar inte gott mot ett offensivt starkt Bologna. Ettan klarar sig på egna ben.


3. Celta Vigo - Levante 1

Celta Vigo har stått för en klart godkänd säsong och kan börja slå av på takten då kontraktet är mer eller mindre säkrat. Visserligen skiljer inte mycket upp till Europaplats, men det ska samtidigt till ett under för att Aspas och company ska blanda sig i dessa skinande strider. Vi blir inte förvånade om motivationen tryter för galicierna inom en snar framtid, något som möjligen kan tala för Levante. Grodorna får givetvis svårt att ordna nytt kontrakt, men stärkta efter segern mot Atlético Madrid ska gästerna inte räknas bort helt på Balaídos. Krysset sällskapar den hårt streckade ettan.


4. Brommapojkarna - Halmstad 2

Gruppspelsmatch från Svenska cupen där Halmstad får ses som den största utmanaren till Djurgården om gruppsegern. Hallänningarna åkte som bekant ur Allsvenskan i fjol och har inför säsongen tappat Al-Ammari, men med skicklige Dahlström på pluskontot ska offensiven ändå kunna klara sig bra. Defensiven är som bekant urstark och en gedigen insats mot Brommapojkarna ska räcka långt. De rödsvarta tog hem Ettan Norra i stor stil i fjol och har förstärkt med bland andra Vasic och Rashidi. Det skiljer med det sagt ett hack upp till Halmstads nivå och vi gillar tvåan i huvudstaden. Tänkbar spik.


5. Randers - Viborg 1

Den danska ligan återstartade i helgen och nu är det dags för Randers och Viborg att återigen ta säsongen vid hornen. De förstnämnda var dock i farten redan i torsdags då det blev 1-4 i brakan mot Leicester i Europa Conference League. Insatsen var dock inget att skämmas över och vi ser det som en fördel att Randers redan fått en kamp i benen. Viborg gjorde det bra i höstas och ska kunna klara nytt kontrakt, men här får nykomlingen finna sig i att slå ur klart underläge. En pinne är inte omöjlig, men mer än så blir det inte. 1X spelas.


6. Santa Clara - Portimonense 1

Två lag som är gjorda för den nedre halvan i Primeira Liga drabbar samman på Azorerna. Santa Claras styrka på eget gräs är anledningen till att värdarna gång efter annan håller sig kvar i finrummet, så även den här säsongen. Cryzan är tillbaka från avstängning denna afton och målkungen är en lirare som kan sänka Portimonense på egen hand. Besökarna är normalt ett utpräglat hemmalag, men hittills har lejonparten av gästernas poäng tagits på resande tass. Vi tror dock inte att trenden fortsätter särskilt länge till. 1X är att betrakta som ett lås.


7. Toulouse - Le Havre X

Toulouse gör det bra i Ligue 2 och efter den snäva kvalförlusten mot Nantes i fjol kan detta mycket väl vara säsongen som de lilavita tar sig tillbaka till Ligue 1. Totalt 7-2 mot Dijon och Valenciennes vittnar om form, men det blir inte enkelt att bryta ner Le Havre. Gästerna besitter en av ligans allra tätaste defensiver och löste en poäng i det vändande mötet (1-1). Toulouse har haft en förmåga att gå på minor under säsongens gång och går knappast så säkra som svenska folket tycks tro i detta toppmöte. Alla tecken och injobb av högersidan behövs.


8. Amorebieta - Leganés 1

Bottenmötet från Segunda División får äran att ta kupongen i mål. Leganés hoppas vara med och strida om åtminstone en playoff-plats inför säsongsstarten, men hittills har det bara blivit pannkaka av gästernas målsättning. Åtta segrar på 27 försök skvallrar om detta och mot ett Amorebieta på uppgång väljer vi att blunda för tvåan. Värdarna har tre raka utan förlust och har börjat få känning på lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Hemma i Baskien har bara tre fighter förlorats och vi tror inte att det blir fler denna kvällskvist. 1X är ett fräckt val.


Kupongens kassaskåp

Bologna

Spezia visar nedåtgående trend och Bologna var inte 3-0-dåliga mot Lazio. Kommer värdarna upp i samma nivå här blir det åka av för Motta och company. Fin etta.


Varningens finger!

Le Havre

Le Havre besitter en tät defensiv och tog en poäng i det vändande mötet mot Toulouse. En favorit i repris är inte otänkbar i Frankrikes södra delar. Alla tecken måste med när ettan övervärderas.



144 rader
1. Cagliari - Napoli 1x2
2. Bologna - Spezia 1
3. Celta Vigo - Levante 1x
4. BP - Halmstad 2
5. Randers - Viborg 1x
6. Santa Clara - Portimon. 1x
7. Toulouse - Le Havre 1x2
8. Amorebieta - Leganés 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto