Topptipset Tips Måndag 23/5

Publicerad på 23 Maj 2022 - 08:38

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Maj 2022 - 08:38

Måndagens Topptips är laddat med 250.000 i extrapengar och kupongen domineras av blågula fighter. Allsvenskan och Damallsvenskan inleder äventyret innan Superettan tar över stafettpinnen. Därefter väntar kvalfotboll från Tyskland och Skottland innan Premier Division tar kalaset i mål. Häng med!

Spelstopp: 18:591. GIF Sundsvall - Mjällby 2

Sundsvall har fått en mörk start på Allsvenskan och mötena som värdarna haft under veckan lär inte ändra särskilt mycket. Spelmässigt är norrlänningarna inte bättre än vad tabellen visar och ett väloljat Mjällby blir inte lätta att tas med. Andreas Brännström har fått sina adepter att dra åt samma håll och lyckas de hålla – om han ens är med och spelar – Pontus Engblom i schack är mycket vunnet på NP3 Arena. Kommer anfallaren inte till spel blir detta övermäktigt för Sundsvall. X2 räcker för grön bock.

2. Djurgården - Hammarby 2

Från Allsvenskan till Damallsvenskan där det vankas Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby. De förstnämnda har en stark period i ryggen med fyra segrar på de fem senaste, men i förra omgången var Blåränderna med det sagt totalt utspelade av Linköping. 1-2 i nacken var generösa siffror. Hammarby har i sin tur inlett motigt och studsade tillbaka på förlorande väg senast mot Kristianstad. Högre kunnande finns hos gästerna, men de är inte en favorit att lita på. Gubben (etta-tvåa) är ett vettigt val.

3. Halmstad - Brommapojkarna X

Tillbaka till herrarna men ner i Superettan där ett toppmöte stundar på Örjans Vall. Halmstad radar upp trepoängare och Magnus Haglund har verkligen fått ordning på Bollklubbens bakre led. Joseph Baffo var en av målskyttarna senast mot Öster, men denna afton finns inte mittbacken med på grund av en avstängning. Det är ett tungt tapp för defensiven och när ettan målas upp till himlen är det läge att dra öronen åt sig. Brommapojkarnas offensiv är en av de bästa i hela serien och med spelare som Leach Holm och Pettersson får HBK får se upp på gräsmattan. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

4. Örebro - AFC Eskilstuna 1

Örebro har inlett Superettan skakigt (4-1-3) och behöver sy ihop stabila prestationer över tid för att vara med och tampas om topp 3. Kunnandet finns onekligen på närkingarnas sida och kan Axel Kjäll motivera sina adepter till en ansenlig insats hemma mot AFC Eskilstuna är detta ÖSK:s fight att förlora. Gästerna trivs normalt som allra bäst hemma på Tunavallen och den svaga defensiven är definitivt en som kan fungera som en nackdel här. Offensiven går med det sagt inte av för hackor och när ettan sticker iväg är tvåan ett lockande komplement. Ettan först, tvåan sedan.

5. Norrby - Utsikten X

Norrby bröt en negativ trend när de besegrade AFC Eskilstuna med 2-1. Dessförinnan rosade boråsarna inte marknaden och det ska inte dras för stora växlar på segern senast. Redan denna måndag anser vi värdföreningen vara en favorit i fara. Utsikten har på kort tid visat att de är i Superettan för att stanna och Bosko Orovic mannar ska inte räknas bort från en stark prestation i detta miniderby. Karl Bohm är visserligen avstängd, men även utan honom ska besökarna kunna bjuda upp till dans. Måla tvärs över och jobba in X2 till fin procent.

6. Hamburg - Hertha Berlin 1

Hamburg kopplade greppet om detta dubbelmöte för några dagar sedan när de vann i huvudstaden med 1-0. Hertha Berlin såg i vanlig ordning tafatta ut och lyckas gästerna inte komma upp i nivå på Volksparkstadion spelar de i Zweite Bundesliga nästa säsong. Hamburg har med det sagt en tendens av att falla ihop när det gäller som mest. Ettan är en klok utgång i vad som på förhand väntas vara en passande matchbild för de hemmahörande, men den ska inte lämnas allena. Tvåan ackompanjerar på större system.

7. St. Johnstone - Inverness 1

St. Johnstone gick upp i 2-0-ledning mot Inverness innan domaren blåste för halvtidsvila. Melker Hallberg orkestrerade ledningen med ett mål och en assist, men i den halvleken föll svensken och hans kamrater ihop. 2-2 slutade tillställningen men vi vill vara tydliga med att The Saints, som värdarna kallas, förtjänade segern. Inverness hade maximal utdelning på vad de skapade och kan St. Johnstone bara visa lite bättre effektivitet framför kassen denna afton spelar de i finrummet till hösten. Ettan klarar sig gott allena till mycket fin procent.

8. Sligo Rovers - Derry City 2

Sligo Rovers löste en Europaplats i fjolårets upplaga av Premier Division, men den här säsongen har hittills inte gått värdarnas väg. Prestationerna blandas för jämna och blott fem triumfer på 17 försök är inte bra nog för att haka på toppstriden. Derry City ser i sin tur ut att vara den stora utmanaren till regerande mästarna Shamrock Rovers. Besökarna kommer förvisso från två raka förluster, men det ska sägas att marginalerna inte varit på deras sida. Hittar The Candystripes upp i närheten av sin högstanivå här studsar de tillbaka på vinnande väg. Spikad tvåa.

Kupongens kassaskåp

Derry City

Derry City har inlett säsongen urstarkt och här ska gästerna ses med god chans till tre poäng. Sligo Rovers har i sin tur sett bleka ut och kammar noll denna afton.

Varningens finger!

Utsikten

Utsikten har imponerat i egenskap av nykomlingar och ska inte räknas bort mot ett hittills tafatt Norrby. Alla tecken ska med i Borås.


144 rader
1. GIF Sundsvall - Mjällby x2
2. Djurgården - Hammarby 12
3. Halmstad - Brommapojkarna 1x2
4. Örebro - AFC Eskilstuna 12
5. Norrby - Utsikten 1x2
6. Hamburg - Hertha Berlin 12
7. St. Johnstone - Inverness 1
8. Sligo Rovers - Derry City 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto