Topptipset Tips Måndag 27/6

Publicerad på 27 Jun 2022 - 08:49

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Jun 2022 - 08:49

Måndagen bjuder på fin fotbollsunderhållning där hela tre derbyn ska bemästras. Kupongen inleder med fyra kamper från den allsvenska återstarten och fortsätter i Superettan följt av Ettan Södra innan det är dags att avrunda i den irländska huvudstaden. Mot åtta rätt!

Spelstopp: 18:591. Malmö FF - Helsingborg 1

En ensidig historia är att vänta i detta Skånederby. Helsingborg hade ingen trevlig vårsäsong vilket resulterade i att Jörgen Lennartsson fick lämna tränarposten strax före uppehållet. Mattias Lindström och Álvaro Santos ersätter tillsvidare men vi förblir skeptiska kring HIF:s möjligheter att säkra kontraktet. Malmö FF motsvarade visserligen inte förväntningarna under våromgångarna där en lång skadelista satte käppar i hjulet. Anders Christiansen är fortsatt tveksam till spel då dansken uppges avbrutit en träning under helgen men Milos Milojevic kommer med en konkurrenskraftig trupp till detta möte. Bergetta!

2. Kalmar FF - Värnamo 2

Även på Guldfågeln Arena stundar ett derby även om detta möte knappast har samma historik som bataljen ovan. Värnamo hade svårigheter att anpassa sig till det allsvenska tempot under upptakten men har gått från klarhet till klarhet. Föga förvånande har Marcus Antonsson varit framstående och har väglett nykomlingarna till två raka segrar. Kalmar FF fortsätter i sin tur att imponera med Henrik Rydström vid rodret men här får arrangörerna väl högt förtroende från svenska folket och då ser kupongrensaren österled riktigt lockande ut. In med samtliga tecken!

3. Sirius - IFK Göteborg 1

En målrik historia är att vänta på Studenternas IP. Sirius fick rejäl utdelning på offensiv väg innan uppehållet och är inte heller särskilt solida i de bakre leden. Därtill tenderar inbördes möten vara händelserika och fjolårets drabbning här i Uppsala slutade hela 3-3. Christian Kouakou, som värvades från just IFK Göteborg inför fjolårssäsongen, har imponerat stort hos de blåsvarta och vill säkerligen visa vad Blåvitt gick miste om. När Marcus Berg dessutom stått på sidan av veckans fotbollsträningar och kört rehab så känns ettan mer och mer intressant. Vänstertecknet inleder, gardera utifrån plånbokens storlek.

4. Elfsborg - Varberg 1

Elfsborg gör sällan bort sig på Borås Arena och det skulle överraska om Jimmy Thelins manskap lämnar tomhänta när ett uddlöst Varberg kommer på besök. Gästerna har endast skrapat ihop en poäng från de senaste fyra bortamatcherna och skapar ytterst lite på offensiv väg. Det ska dock tilläggas att hallänningarna trivs i Elfsborgs sällskap och trots att konstgräs inte är de grönsvartas föredragna underlag har de två tidigare inbördes på Borås Arena slutat oavgjort. 1X!

5. Landskrona - Örebro 2

Tio poäng från de senaste fem omgångarna är ett godkänt facit för Örebro men rent spelmässigt finns det fortsatt mycket att förbättra. Med det spelarmaterial Axel Kjäll har till sitt förfogande ska ÖSK vara med och utmana i toppskiktet men inför återstarten befinner sig gästerna åtta i tabellen. Inte heller Landskrona har motsvarat förväntningarna där trepoängarna varit en bristvara. Fem av arrangörernas senast sex bataljer har slutat oavgjort och om garderingsmöjligheter finns är krysset ett lämpligt komplement till utgångstvåan.

6. Brommapojkarna - Öster 2

Ett intrikat möte stundar på Grimsta IP då hemmastarka Brommapojkarna ställs mot ett av ligans främsta bortalag i form av Öster. Till saken hör att arrangörerna ännu inte fått sig någon ordentlig värdemätare på hemmafronten vilket blir fallet nu. Öster är väl sammansvetsade vars främsta styrka ligger i försvarsspelet. Med det sagt har ÖIF spetsat offensiven inför denna säsong med nytillskotten Dzenis Kozica och Adam Bergmark-Wiberg som har gjort det bra under våren. Vi tror på en matchbild som faller Öster i smaken och utgår från öst.

7. Falkenberg - Ängelholm 1

Ängelholm har varit en positiv överraskning i Ettan Södra under säsongens första halva och skulle vid seger kliva upp som tvåa i tabellen. Hemma i Skåne har nykomlingarna varit oerhört trygga och i synnerhet visat upp ett försvarsspel av hög klass. Så har inte varit fallet på bortamark där de gulklädda har släppt in tre mål eller fler mot Tvååker, Torns IF samt Ljungskile. Falkenberg besitter i grunden ett betydligt högre kunnande och har kommit igång på allvar efter en trevande inledning. Arrangörerna kommer till detta möte med en sju matcher lång förlustfri svit och denna kommer sannolikt förlängas. 1X torde räcka.

8. St. Patrick’s - Shamrock Rovers 2

Kupongen avrundas med ännu ett derby då St. Patrick’s välkomnar Shamrock Rovers till Richmond Park. De regerande mästarna har för ovanlighetens skull hamnat i något av en formsvacka med två raka nederlag på resande fot. Spelmässigt ser det dock i vanlig ordning bra ut och gästerna lär lyftas snarare än hämmas av att Dundalk sätter press underifrån. Inte heller St. Patrick’s har visat sig från sin bästa sida vilket i arrangörernas fall har varit genomgående denna säsong. Saints besegrade visserligen Shamrock Rovers i sin hemmaborg i den fjärde omgången men det var gästerna som var spelförande då och så torde återigen vara fallet. Tvåan prioriteras.

Kupongens kassaskåp

Malmö FF

Vi har höga förväntningar på Malmö FF under hösten då skadeläget ser allt bättre ut. Mot ett krisande Helsingborg ska Di blåe ta en relativt komfortabel seger, derbyt till trots.

Varningens finger!

Värnamo

Värnamo imponerade innan uppehållet med segrar mot Helsingborg och Hammarby. Fortsätter Marcus Antonsson på inslaget spår kommer Kalmars försvar, som för övrigt har tappat viktige Douglas Bergqvist, sättas på prov.144 rader
1. Malmö - Helsingborg 1
2. Kalmar - Värnamo 1x2
3. Sirius - IFK Göteborg 1x
4. Elfsborg - Varberg 1x
5. Landskrona - Örebro x2
6. Brommapojkarna - Öster 1x2
7. Falkenberg - Ängelholm 1x
8. St. Patrick’s - Shamrock 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto