Topptipset Tips Måndag 29/11

Publicerad på 29 Nov 2021 - 09:40

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Nov 2021 - 09:40

Måndagens Topptips är laddat med 250.000 i extrapengar och innehåller tre purfärska drabbningar från Allsvenskan. Bara det är värt mödan. Därefter ska vi besöka Spanien, England, Danmark och Portugal. Häng med på vägen mot åttlingen!

Spelstopp: 18:59



1. Elfsborg - AIK 1
Det är som bekant oerhört tight i toppen av Allsvenskan och för Elfsborg och AIK kommer här sista chansen att haka på jakten på Lennart Johanssons pokal. Boråsarna saknar Strand och Väisänen på grund av avstängningar och vill det sig riktigt illa kan även Jarjué missa denna tillställning. Det är tunga tapp för värdarna, men det ändrar inte förutsättningarna. Sebastian Larsson sitter på Gnagets botbänk och även om det också är ett tungt avbräck behöver även de svartgula hå på offensiven. Det borgar för en öppen matchbild och då är gubben (etta-tvåa) ett sunt val.

2. Sirius - Häcken 2
Öppe och även målrik lär tillställningen på Studenternas bli. Sirius tre senaste matcher har innehållit totalt 16 (!) mål och det är inte en trend som vi ser brytas när Häcken står på andra sidan. Nämnas bör att Bäckströms mannar ännu inte löst kontraktet, men det ska å andra sidan till oerhört mycket för att Sirius ska falla ner på negativ kvalplats. Häcken har ingenting att spela för, men det hindrade inte Getingarna från att stå för en imponerande insats mot MFF på Stadion. 2-2 var ett rättvist resultat sett till matchbilden. Aktörernas respektive styrka ligger i offensiven och därför faller valet återigen på gubben.

3. Mjällby - Örebro X
Mjällby vann snöbollskriget mot Östersund som också betydde att värdarna spelar i Allsvenskan nästa säsong. Anders Torstensson förtjänar en stor eloge för hur han omvandlat Mjällbys säsong, men här anser vi att MAIF blir alldeles för hårt betrodda av tipparna. I en match där resultatet är sekundärt ska Örebro inte underskattas. Närkingarna må vara klara för Superettan, men med viktiga duon Walker/Mårtensson tillbaka från avstängning ska gästerna kunna bjuda upp till dans. Måla tvärs över och jobba in minst en bortapinne.

4. Osasuna - Elche 1
Osasuna inledde säsongen starkt, men mot slutet har tre raka förluster radats upp. Detta beror till stor del på att motståndet varit i tuffaste laget, men under måndagen blir det enklare på pappret på Elche kommer på besök. Chimy Ávila är en lirare som ska kunna vålla stora problem för bottenlaget. Elches offensiv tillhör La Ligas sämsta och mot ett normalt hemmastarkt och välorganiserat Osasuna slår gästerna ur klart underläge. Ettan är trolig och kan spikas upp till 55-60 procent.

5. Derby - QPR 1
Derby har drabbats av minuspoäng i två omgångar och med hela 19 pinnar upp till säker mark ser det givetvis mörkt ut för Rooney och company. Insatserna skvallrar dock om att The Rams inte har gett upp. Snarare tvärtom. Fyra poäng av sex möjliga mot Bournemouth och Fulham är oerhört imponerande siffror. Queens Park Rangers är ett lag med kapacitet för att kunna utmana om en playoff-plats, men om den ska bli verklighet behöver bortaspelet förbättras. Tre segrar på nio försök är inget att skryta om. 1X spelas till smygvärde.

6. Vejle - Midtjylland X
Midtjylland har snart tappat det stora försprång de tidigare hade i toppen av Superligaen. Två raka förluster och fem insläppta mål är illavarslande och Vargarna - som spelade en tuff Europa League-match mot Braga i veckan - går inte säkra borta mot Vejle. Tabelljumbon har visat gott gry mot slutet med tre segrar på de fem senaste tävlingsmatcherna, ett facit som absolut kan förbättras denna afton. Midtjyllands slitna ben kan mycket väl bli deras fall. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

7. Estoril - Santa Clara 1
Estoril är ingen ordinär nykomling i årets upplaga av Primeira Liga. Värdarna, som bara förlorat en match så här långt, innehar fjärdeplatsen och skulle de lösa Europaspel nästa säsong är det en enorm bragd. Defensiven sitter som en smäck och det tror vi inte att Santa Clara ändrar på. Gästerna är normalt ett gäng utpräglade hemmakatter där lejonparten av poängen kommer på Azorerna. Lyckas Santa Clara lösa ett kryss i Cascais ska de vara mer än nöjda. 1X klarar sig hela vägen.

8. Eibar - Girona 1
Tillbaka till Spanien men denna gång till Segunda División. Girona kvalade mot La Liga i fjol, men hittills har katalanerna inte visat upp samma fina tendenser. Efter en svag start är Stuani och company förvisso på gång, men vi lutar åt att det blir problem i Baskien. Eibar är en het kandidat för en av direktplatserna till La Liga - samma division som de i fjol trillade ur. Hemmaspelet är en maktfaktor, något raden 6-1-1 vittnar om, och det råder inget tu tal om att Girona slår ur underläge. Ettan singlas till trevlig procent.

Kupongens kassaskåp
Eibar
Eibar har visat att de är i toppen för att stanna och hemma i Baskien är värdarna urstarka. Girona visar fin form, men här får Stuani och company svårt att stå emot.

Varningens finger!
Vejle
Midtjylland har darrat på manschetten den senaste tiden och kommer med slitna ben till måndagens uppgift. Vejle må vara jumbo men här ska de kunna ställa till med större bekymmer än vad streckningen visar.

144 rader
1. Elfsborg - AIK 12
2. Sirius - Häcken 12
3. Mjällby - Örebro 1x2
4. Osasuna - Elche 1
5. Derby - QPR 1x
6. Vejle - Midtjylland 1x2
7. Estoril - Santa Clara 1x
8. Eibar - Girona 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto