Topptipset Tips Måndag 29/8

Publicerad på 29 Aug 2022 - 09:37

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Aug 2022 - 09:37

Måndagens Topptips slår upp portarna till mängder av spännande tillställningar på kontinenten. Toppstrid stundar i Allsvenskan och på klassiska Mestalla hittas en av kupongens bästa spikar. Skrällarna hittas främst i Portugal och Turkiet. Nu gasar vi mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:591. Djurgården - Elfsborg 1

Sett till tabellen har Elfsborg stått för en säsong som inte går till historien. Jimmy Thelins kompani har inte mäktat med att leva upp till sin fina underliggande statistik, men spelmässigt finns det mycket att bygga vidare på för boråsarna. Alm, Okkels och Baidoo är spelare som ska kunna såra ett förmodat offensivt Djurgården på Tele2 Arena, åtminstone mer än vad tipparna tycks tro. “Blåränderna” går på vatten just nu, men det ska samtidigt påpekas att dubbelspelandet i Europa lär ha tärt på värdarnas fysik. När ettan flirtar med 65 procent är tvåan ett vettigt komplement.

2. Valencia - Atlético Madrid 2

Valencia har som väntat fått en marig inledning på säsongen. Tappet av Guedes var blytungt och i den senaste omgången gick Gattusos gäng på pumpen mot ett väloljat Athletic Bilbao. Ett lika väloljat Atlético Madrid gästar Mestalla denna måndagsafton och vi tror på ett liknande utfall för Los Che. Simeones mannar förtjänade mer än 0-2 i nacken mot Villarreal och kan lirare som Félix, Carrasco och Morata hitta upp i närheten av sina högstanivå torde Valencia få det tufft att hänga med i svängarna. Tvåan lämnas på egna ben till godkänd procent.

3. Cádiz - Athletic Bilbao X

Athletic Bilbao knep säsongens första trepoängare när de besegrade Valencia med 1-0 i den senaste omgången. Baskerna höll dessutom nollan för andra matchen i rad, något som får tipparna att gå hårt åt de tillresta i Andalusien. Cádiz är en opponent som Athletic normalt ska kunna betvinga, men det ska genast brasklappas för gästernas tillkortakommanden på främmande gräs när tvåan springer iväg. Är det någonstans “Den gula ubåten” ska kunna mäta sig med Valverdes gäng är det i egen borg. Vänstersidan får inte missas även om alla tecken smakar bäst.

4. Bröndby - Midtjylland 2

Albert Capellas har förärats med förtroendet att leda Midtjylland efter att Bo Henriksen fick sparken. Katalanen kommer närmast från Barcelonas B-lag och det är inte alls otänkbart att den offensivt lagde tränaren får fart på “Vargarnas” hittills underpresterande offensiv. Chilufya, Isaksen och Evander är bara några av spelarna som kan rinna igenom ett ihåligt Bröndby. Värdarna räckte inte hela vägen i kvalet mot Europa Conference League och 1-2-förlusten senast mot Aalborg var inte mycket att hurra över. När tvåan erbjuder spelvärde är det bara att bocka och buga. Midtjylland spikas!

5. Vizela - Gil Vicente 1

Gil Vicente imponerade stort när de lade beslag på femteplatsen i fjol. Lika imponerande har inte inledningen på den här säsongen varit. 1-1 efter tre omgångar vittnar om en stark defensiv och en lika svag offensiv. Det finns dessutom risk för slitna ben då gästerna var i farten i torsdagens kvalspel mot Europa Conference League. Vizela har däremot fått ladda batterierna efter deras senaste tillställning och i den förrförra var värdföreningen på vippen att ta poäng av Porto. Kommer de upp i samma nivå här blir det minst en pinne. 1X spelas.

6. Guimarães - Casa Pia 2

Guimaraes är ett herrskap med kapacitet för att tillhöra striden om Europaplatserna i Primeira Liga, men hittills har vi inte fått se mycket av den varan. Förlusten mot Portimonense var en prestation som inte rosade marknaden och värdarna räckte inte heller till i kvalet mot Europa Conference League. Fyra utvisningar på de fyra senaste tävlingsmatcherna vittnar dessutom om att saker och ting inte står rätt till i truppen. Casa Pia är en inspirerad nykomling som betvingade Boavista senast med 2-0 och dessförinnan var Benfica nära att bli luggade på poäng. Trots det undervärderas gästerna denna måndag. Våga vägra ettan – X2!

7. Besiktas - Sivasspor X

Besiktas stod för säsongens hittills bästa insats när de körde över Fatih Karagümrük med 4-1 i den senaste omgången. 3-3 dessförinnan mot Alanyaspor var däremot inte mycket att hurra över och innan “De svarta örnarnas” defensiv visar att den sitter ihop går det inte att lita på en etta i krokarna runt 85 procent. Sivasspor bör kunna trivas med den förväntade matchbilden i Istanbul där en lirare som Gradel kan såra Besiktas via omställningar. När strecken sitter som de gör är alla tecken och skrälljobb rätt väg att gå.

8. Las Palmas - FC Andorra 1

Gerard Piqué äger nykomlingen FC Andorra som inledde Segunda División med att betvinga forna storlaget Real Oviedo med 1-0. Därefter kom gästerna ner på jorden när de gick på pumpen med 1-4 mot Sporting Gijón. Vi tror att det blir mer av den sistnämnda varan denna afton. Las Palmas är en erkänd urkraft på egen mark och efter 4-0-segern senast mot Málaga råder det ingen brist på självförtroende hos öborna. Viera kan låsa upp de tillresta på egen hand och trots att ettan streckas något hårt är det likväl en trolig spik.

Kupongens kassaskåp

Atlético Madrid

Valencia är försvagade sedan Guedes försvann och mot ett Atlético Madrid som stundtals imponerat går Los Che en förlorande afton till mötes. Simeones vettigt streckade gäng vinner på Mestalla.

Varningens finger!

Casa Pia

Casa Pia har inlett på solitt vis och mot ett Guimaraes som inte alls hittat rätt ska gästerna inte underskattas. X2 är rätt väg att gå när ettan övervärderas grovt.144 rader
1. Djurgården - Elfsborg 12
2. Valencia - Atlético Madrid 2
3. Cádiz - Athletic Bilbao 1x2
4. Bröndby - Midtjylland 2
5. Vizela - Gil Vicente 1x
6. Guimarães - Casa Pia x2
7. Besiktas - Sivasspor 1x2
8. Las Palmas - FC Andorra 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto