Topptipset Tips Måndag 5/9

Publicerad på 5 Sep 2022 - 11:52

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Sep 2022 - 11:52

Mångdagens Topptips handlar i mångt och mycket om svensk fotboll. Fyra matcher från Allsvenskan och två från Superettan dominerar kupongen som dessutom är laddad med 250 000 i extrapengar. Som om inte det vore nog tar Serie A och La Liga kalaset i mål. Häng med!

Spelstopp: 18:59



1. IFK Norrköping - Hammarby 2

Det vill sig verkligen inte för IFK Norrköping. Riddersholm har inte fått Peking att lyfta till ansenliga höjder och fortsätter poängtappen att trilla in i strid ström kan värdarna tvingas kvala sig kvar i Allsvenskan. Vi har svårt att se den becksvarta trenden vända mot ett SM-guldjagande Hammarby. 2-2 mot AIK var två poäng för få sett till matchbilden, men Bajen kan ändå sträcka på sig då de hämtade upp dubbla underlägen i derbyt. Här tar de med sig hela kakan. Tvåan singlas till fin procent!

2. Mjällby - IFK Göteborg X

Två gäng med imponerande defensiver drabbar samman på Listerlandet. Andreas Brännström har formerat ett solitt Mjällby under sin tid i Sölvesborg, men i dagarna stod det klart att “Brännan” fortsätter på ännu okänd ort nästa säsong. Det är något som mycket väl kan påverka värdarnas prestationer fram till slutet på Allsvenskan. IFK Göteborg visade soliditet när de städade av Sirius med 2-0 på Gamla Ullevi där Marcus Berg spelade en avgörande roll. Kan anfallaren kommer upp i samma nivå här är mycket vunnet. 1X går först, tvåan följer med på större system.

3. Värnamo - Helsingborg 1

Viktiga poäng står på spel på Finnvedsvallen där nykomlingarna Värnamo och Helsingborg går i klinch. De förstnämnda asfalterade de sistnämnda på Olympia i det vändande mötet, men mot slutet har segrarna varit lätträknade för Hellbergs gäng. Spelmässigt ser det däremot inte så pjåkigt ut vilket poängplock mot Djurgården, AIK och Elfsborg på de fyra senaste vittnar om. Helsingborg har fått någorlunda ordning på defensiven sedan smällen i det vändande mötet, men offensivt åstadkommer skåningarna inte mycket av glädje. Över 90 minuter ska Värnamo kunna dra det längsta strået och vi spikar ettan upp till minst 50 procent.

4. Kalmar FF - Varberg X

Kalmar är ett välmående herrskap efter två raka 1-0-segrar mot IFK Göteborg och Malmö FF. Analytisk och självkritisk som Henrik Rydström är kan han dock inte vara helnöjd med smålänningarnas prestationer. Defensivt har värdarna släppt till väl många chanser mot slutet och när ettan dansar upp till omotiverade höjder drar vi öronen åt oss. Varberg förlorade vårens vändande möte men hade dessförinnan fyra raka utan förlust mot smålänningarna. Till rådande streck garderar vi för att Jocke Perssons gäng tar sig tillbaka på poänggivande väg mot KFF. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

5. Dalkurd - Brommapojkarna 2

Brommapojkarna ser mer och mer ut som Superettans näst bästa lag. Detta trots att pågarna från huvudstaden är nykomlingar i serien. 2-1-segern mot Halmstad var BP:s femte raka triumf och nionde (!) raka utan förlust. Den vrålstarka resultatraden har tagit de rödsvarta upp till silverplats, men det innebär också att tvåan streckas därefter på Studenternas. Dalkurd kämpar för sitt liv i bottenträsket och är det någonstans de ska mäta sig med BP är det på plastmattan i Uppsala. Gästerna har inte trivts nämnvärt på resande tass och den lågt streckade ettan rensar magiskt bland kuponghögarna. Tvåan först, ettan sedan.

6. Brage - Utsikten 2

Två aktörer med skyhög högstanivå – och i Utsiktens fall är låg lägstanivå – drabbar samman i Borlänge. Brage har länge funnits med i den absoluta toppstriden av Superettan, men efter bara en seger på de fyra senaste har masarna börjat känna flåset från jagande lag i tabellen. Utsikten är inte längre ett av dessa, men när det stämmer för Orovic gäng är de inte lätta att tas med. Trots ett par avstängningar vill vi inte utesluta göteborgarna när tvåan står och lyser med sitt smaskiga spelvärde. “Gubben” (etta-tvåa) blir valet.

7. Torino - Lecce 1

Torino tvingades notera säsongens första förlust när de föll mot Atalanta med 1-3. Nederlaget var i paritet med matchbilden men “Tjurarna” ska trots allt inte känna sig alltför nedslagna då inledning i övrigt varit munter. Kan Ivan Juric motivera sina adepter till en ansenlig insats mot Lecce är mycket vunnet. De gulröda knep en meriterande poäng senast mot Napoli (1-1), men spelmässigt bjöd nykomlingarna inte på någon hejdundrandes tillställning. Sköter de sina kort rätt i Turin är en pinne inte omöjlig, men mer än så blir det inte. 1X är värdesäkrat.

8. Valladolid - Almería 1

Nykomlingsmöte från La Liga där vi lutar åt att hemmaplansfördelen väger tungt. Almería tappade sin målkung Umar Sadiq till Real Sociedad innan fönstret stängde och utan honom kommer andalusiernas offensiv inte att vara lika slagkraftig. Real Valladolid jublar givetvis åt detta faktum och värdarna har trivts bra mot måndagens kombattanter i modern nutid. De lilavita har haft ett mördande tuff schema så här långt, men denna måndagsafton får de med sig minst en poäng. 1X räcker för grön bock.

Kupongens kassaskåp

Hammarby

Konstgräset på Platinumcars Arena faller Bajen i smaken och mot ett svagt Peking gör de grönvita inga misstag. Hammarby vinner!

Varningens finger!

Varberg

Varberg har trivts bra mot Kalmar i modern nutid och när ettan övervärderas garderar vi för en favorit i repris på Guldfågeln Arena. X2 ska med till varje pris.



144 rader
1. Norrköping - Hammarby 2
2. Mjällby - Göteborg 1x2
3. Värnamo - Helsingborg 1
4. Kalmar - Varberg 1x2
5. Dalkurd - BP 12
6. Brage - Utsikten 12
7. Torino - Lecce 1x
8. Valladolid - Almería 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto