Topptipset Tips Måndag 8/8

Publicerad på 8 Aug 2022 - 12:52

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Aug 2022 - 12:52

En ny vecka ska inledas och måndagens Topptips är kryddat med 250.000 i extrapengar. Allsvenskan inleder kupongen med två drabbningar innan Superettan tar vid med tre diton. Därefter gör vi enstaka nedslag i The Championship, Superligaen och Süper Lig innan det är dags för målgång. Häng med!Spelstopp: 18:59

1. Häcken - Helsingborg 1

Häckens 4-4 mot Elfsborg var sannerligen en underhållande tillställning i den senaste omgången. De komiska målen avlöste varandra och bäst av alla var i vanlig ordning Alexander Jeremejeff. Anfallaren stänkte in ett hattrick och har faktiskt redan avgjort skytteligan i egen favör. Det skulle inte förvåna om skörden förbättras mot Helsingborg. I jakten på nytt kontrakt kommer skåningarna behöva öppna upp sig på Bravida Arena, något som kommer innebära att Häcken får fina ytor att spela på. Det slutar i sin tur med att Jeremejeff förr eller senare hittar nätet. Ettan står stadigt allena trots hård streckning.

2. Varberg - IFK Göteborg X

Slaget om västkusten stundar på Varberg Energi Arena där Jocke Persson och Micke Stahre ska begå hjärnornas kamp. Den sistnämnda och dennes IFK Göteborg har fått vind i seglen efter två raka triumfer mot IFK Norrköping där framför allt 2-0 hemma på Gamla Ullevi var en prestation att skylta med. Kontinuiteten har med det sagt varit Blåvitts problem och Varberg är en motståndare som de tillresta haft svårt för den senaste tiden. BoIS har tagit poäng i tre raka inbördes möten och är kapabla att göra det igen. Bortsett avstängda Lindner är truppläget optimalt och den högervridna streckningen gillas inte. Alla tecken och injobb av minst en hemmapinne är rätt väg att gå.

3. Örebro - Örgryte 1

Från Allsvenskan till Superettan där två besvikelser ska mäta svärd på Behrn Arena. Örebro räckte inte till i Allsvenskan och närkingarna har väldigt svårt att räcka till för toppstrid i Superettan. 7-2-8 är inte en godkänd resultatrad för ett herrskap som siktar på minst en kvalplats mot finrummet. Konstgräset på den egna arenan är emellertid en fördel gentemot gräslaget Örgryte som har förtvivlat svårt att knipa trepoängare. Gunnarssons gäng går bottenstrid under hela hösten till mötes om det inte blir ändring på den saken. 1X räcker för grön bock.

4. Västerås - Brommapojkarna 1

Botten mot toppen från Iver Arena där Kalle Karlssons grönvita gäng hoppas kunna lämna bottenstriden. Efter tre raka utan förlust ramlade grabbarna från gurkstaden in på förlorande väg senast mot J-Södra (1-2), men detta till trots vill vi inte räna bort värdföreningen denna afton. Brommapojkarna rosar inte marknaden på resande tass och även om gästernas kunnande är stort är över 45 procent på tvåan alldeles för mycket. I en förmodat målrik batalj vänder vi istället blickarna mot gubben (etta-tvåa).

5. AFC Eskilstuna - Jönköpings Södra 1

Om föregående fight förväntades bli målrik råder samma förutsättningar för akten på Tunavallen. AFC Eskilstuna är en stabil defensiv ifrån strid om direktplatser till Allsvenskan, men så länge värdarna inte förmår att hålla tätt kan den offensiva duon Alsanati/Muhsin glänsa hur mycket de vill. Jönköpings Södra är i sin tur ett fungerande försvarsspel ifrån säker mark i tabellen. Book och company kan mycket i de främre leden, men bakåt har smålänningarna väldiga problem att stänga igen butiken. Gubben (etta-tvåa) blir valet.

6. West Bromwich - Watford 1

Tight och tillknäppt möte att vänta på The Hawthorns där två förmodade topplag går i klinch. West Bromwich klarade 1-1 borta mot Middlesbrough i en premiär där Bruces gäng inte såg mycket av bollinnehavet. The Baggies visade dock spets i omställningarna och extra viktigt var att nyförvärvet Swift fick igång målskyttet. Watford tog i sin tur en fin skalp borta mot Sheffield United där Rob Edwards fick inleda med tre poäng. Matchbilden påminde dock väldigt mycket om en 0-0-fight och kan The Hornets lösa en poäng i Birmingham ska de vara nöjda. 1X spelas.

7. Silkeborg - Aalborg X

Aalborg inledde Superligaen med två raka förluster men lyckades bryta trenden i den senaste omgången. 0-0 mot Horsens var ett steg i rätt riktning och kan gästerna fortsätta på samma defensivt fina inslagna väg är mycket vunnet även mot ett lag av Silkeborgs kaliber. De hemmahörande är som väntat med i toppstriden efter starka segrar mot Midtjylland och Bröndby, men dessa motsvarar inte kriminell övervärdering av ettan. Till vänstervridna streck föreslås hela spannet och skrälljobb på JYSK Park.

8. Ankaragücü - Konyaspor 2

Kupongen avrundas i Turkiet där nykomlingen Ankaragücü ställs mot fjolårstrean Konyaspor hemma i Ankara. De förstnämnda vann andraligan tack vare en stark defensiv men vi har svårt att se samma recept funka i finrummet. Konyaspor är bättre på i princip samtliga positioner och kan gästerna hitta upp i närheten av sin högstanivå är detta deras match att förlora. Muric, Demir och Hadziahmetovic är klasslirare som inte motsvaras på andra sidan. Tvåan kan gott lämnas på egna ben till vettig procent.

Kupongens kassaskåp

Häcken

Häcken har inte givit upp hoppet om SM-guldet och måndagens uppgift är en på förhand enkel sådan. En glödhet Jeremejeff sänker Helsingborg på egen hand.

Varningens finger!

Aalborg

Aalborg fick med sig en moralhöjande poäng mot Horsens och ska inte skojas bort mot Silkeborg heller. Högersidan blir kriminellt undervärderad och bör vara ett givet inslag på samtliga kuponger.144 rader
1. Häcken - Helsingborg 1
2. Varberg - IFK Göteborg 1x2
3. Örebro - Örgryte 1x
4. Västerås - Brommapojkarna 12
5. AFC Eskilstuna - Jönköping 12
6. West Bromwich - Watford 1x
7. Silkeborg - Aalborg 1x2
8. Ankaragücü - Konyaspor 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto