Topptipset Tips Måndag 9/5

Publicerad på 9 Maj 2022 - 12:50

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Maj 2022 - 12:50

Måndagens Topptips är laddat med 250.000 i extrapengar! Allsvenskan och Superettan utgör majoriteten av kupongen innan Serie A tar vid med mötet mellan Fiorentina och Roma. Därefter ska det sista finallaget i playoff mot The Championship koras på Hillsborough. Nu kör vi!


Spelstopp: 18:591. Elfsborg - Djurgården 1

Vi inleder med en förmodat böljande tillställning från Borås Arena där Elfsborg och Djurgården drabbar samman. Värdarna körde över Degerfors med 6-0 senast och värst av alla var Rasmus Alm som slog till med ett hattrick. Tillsammans med Ondrejka, Olsson och Okkels är Alm en del av en offensiv som Djurgården verkligen får se upp med. Blåränderna körde över Helsingborg spelmässigt senast men fick trots det bara med sig 2-2 efter två försvarsmisstag. Kan de undvika att bjuda Elfsborg på samma ytor är mycket vunnet. Gubben (etta-tvåa) spelas.


2. Helsingborg - IFK Norrköping 2

Helsingborg reste till huvudstaden efter det tunga nederlaget mot Mjällby och åkte hem med en poäng. Skåningarna kan säkerligen känna sig ambivalenta över 2-2 mot Djurgården, men även om stockholmarnas kvittering föll sent ska HIF vara väldigt nöjda med poängen. Spelmässigt fanns det bara ett lag på banan och här tror vi Lennartssons mannar får nya problem. Norrköping har sett förbättrade ut mot slutet och har framför allt fått igång Markovic, Levi och Nyman längst fram. Det är en trio som kan såra måndagens kombattanter på egen hand. Den sunt streckade tvåan spikas.


3. Värnamo - Häcken 1

Häcken bröt en negativ trend i och med 3-1-segern mot Varberg, men vi är ändå inte övertygade om Getingarnas storhet. Matchbilderna tenderar att svänga när gästerna är i farten och är det något underlag som inte faller de svartgula i smaken är det gräs. Värnamo trivs däremot på riktigt underlag och har ännu inte förlorat – eller släppt in mål – i egen borg. 0-0 mot Malmö FF var ett styrkebesked och kan de komma upp i samma nivå här är mycket. När tvåan blir grovt överstreckad är det läge att vända på klacken. 1X liras till magisk procent.


4. GIF Sundsvall - Degerfors 2

Ångestkantad drabbning från botten av Allsvenskan där Degerfors ännu är poänglösa. 0-6 i brakan mot Elfsborg försatte bruksklubben än djupare i klaveret, men mot ett torftigt Sundsvall ska gästerna åtminstone kunna förbättra prestationen jämfört med senast. Giffarna har haft spelmässiga svårigheter i varenda match så här långt och värdarna förlorade mot Degerfors så sent som i gruppspelet av Svenska cupen med 1-4. Detta blir något annat, men när ettan sticker iväg ska den lågt streckade tvåan omgående prioriteras.


5. Örebro - Östersund X

Axel Kjäll inledde sitt nygamla jobb med att lotsa Örebro till två raka segrar, men sedan tog det roliga slut. Två raka förluster är vad närkingarna stoltserar med efter insatser som inte varit mycket att skryta med. Jake Larsson såg rött senast mot Västerås och finns därför inte med när kamraterna från fjolårets upplaga av Allsvenskan, Östersund, kommer på besök. Falkarna har heller inte övertygat i Superettan, men här ska de åtminstone kunna stå upp betydligt bättre än vad streckningen vittnar om. Högersidans värde får inte missas även om alla tecken föredras.


6. Skövde - Halmstad 2

Skövde är utan minsta tvekan den största överraskningen i Superettan så här långt. Nykomlingarna toppade faktiskt tabellen inför denna omgång, men det ska också sägas att marginalerna varit på värdarnas sida. Kan Halmstad hålla koll på succélånet från Elfsborg, Jack Cooper Love, är mycket vunnet. Hallänningarna har efter en trevande inledning radat upp tre raka segrar mot noll och är en given kandidat till direktplatserna till Allsvenskan. Kommer Mange Haglunds adepter upp i ansenlig nivå vinner de detta. Tvåan spikas till korrekt procent.


7. Fiorentina - Roma 2

Fiorentina har trillat utanför Europaplatserna efter fyra raka förluster. Viola har inte lyckats ersätta Vlahovic målskytte och det skulle faktiskt inte förvåna om Italianos mannar missar Europaspel till hösten. Ett Roma som var i farten så sent som i torsdags bör passa värdarna bra, men Giallorossi har samtidigt förbättrat sig rejält under våren. En poäng är fullt tillräckligt för Mourinhos lirare som inte går bort sig på Artemio Franchi. Trots att värdet ser ut att landa till vänster är X2 ett sunt val.


8. Sheffield Wednesday - Sunderland X

Wycombe snodde turligt åt sig den ena finalplatsen i söndags, nu är det dags för Sheffield Wednesday och Sunderland att göra upp om den sista. Ugglorna, som värdarna kallas, är erkänt starka hemma på Hillsborough men här går det inte att undgå ettans stora förtroende. Stewart avgjorde den senaste drabbningen och Sunderlands anfallsess kommer att få gott om ytor även denna afton då Onsdagslaget måste framåt. Då får inte den värdemässigt fina högersidan missas. Helst alla tecken.


Kupongens kassaskåp

Norrköping

Norrköping har sett förbättrade ut mot slutet och ett torftigt Helsingborg ska inte vara en omöjlig uppgift på Olympia. Den sunt streckade tvåan kan lämnas allena.


Varningens finger!

Värnamo

Värnamo trivs ypperligt hemma på Finnvedsvallen där såväl förlust- som målnolla ännu är intakt. Häcken får svårt att bryta nykomlingarnas fina trend.144 rader
1. Elfsborg - Djurgården 12
2. Helsingborg - Norrköping 2
3. Värnamo - Häcken 1x
4. Sundsvall - Degerfors 12
5. Örebro - Östersund 1x2
6. Skövde - Halmstad 2
7. Fiorentina - Roma x2
8. Sheff W - Sunderland 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto