Topptipset Tips Onsdag 10/11

Publicerad på 10 Nov 2021 - 10:33

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Nov 2021 - 10:33

Onsdagens Topptips är i det närmaste en spegelbild av tisdagens dito. Damernas Champions League inleder med matcher från Lissabon, dit Häcken tar sig, samt Lyon, där Bayern München möter upp. I övrigt är det brasiliansk ligafotboll för hela slanten. Häng på!

Spelstopp: 20:59



1. Benfica - Häcken 2

 
Den portugisiska damfotbollen tar kliv. På klubblagsnivå är man nu allra minst jämsides med Sverige och detta inte minst tack vare Benficas satsning. Tidigare i höst stängde portugisiskorna ner mäktiga Bayern München (0-0) här i huvudstaden och det är såklart mer imponerande än något Häcken lyckats med på den europeiska scenen hittills. Med det sagt ställs det dock andra krav på att kunna föra spel mot våra regerande svenska mästarinnor och då är det långt ifrån säkert att Benfica gör lika bra ifrån sig som procenten gör gällande. Det finns trots allt en hel del kvalité i det svenska lägret och när tvåan finns till bjudvärde håller vi dubbla tummar för att bortasegern går i lås. Helgardera i hopp om skräll!

2. Lyon - Bayern München 1

 
En bättre bjudning väntar i Lyon där två riktiga stormakter gör upp. De franska ligaledarna Lyon tar emot sin tyska dito Bayern München i en drabbning som får det att vattnas i munnen. Jämnt kommer det bli, detta är två lag av yppersta elit med mängder av stjärnor som tagit sig långt i den här turneringen genom åren. Lyon inte minst, då de vann Champions League fem år i rad mellan 2016-2020. I fjol var dock ett klart sämre år där flera tunga skador, inte minst på Ada Hegerberg, störde. Hon har fortsatt bara kommit till spel i tre matcher (samtliga inhopp) den här säsongen och innan hon är tillbaka på riktigt är Lyon ett motstånd som går att parera. Fransyskorna ska såklart stå som favorit, men det skadar inte att gardera med kryss.

3. Atlético PR - Ceará 1

 
Sex fajter från Brasilien tar kupongen i mål. Först ut är mittenmötet mellan Atlético Paranaense och Ceará där de förstnämnda ska gälla som klar favorit. Lagets två senaste matcher mot tabelltrean Flamengo samt fyran Bragantino har genererat fyra fina poäng efter starka prestationer. Därtill kan fem gjorda mål läggas. Efter en snabb titt på de tillresta sällskapets bortafacit och spelarbortfall är övertygelsen om att Atléti fortsätter på inslaget spår stor. Ceará har efter 30 spelade omgångar inte vunnit en enda match på resande fot under säsongen och här har man bland annat tre ordinarie man avstängda. Given etta till bra procent.

4. Santos - Bragantino 1

 
Red Bulls brasilianska filial i Bragantino gör precis som övriga lag i koncernen bra ifrån sig. Åtminstone fram till november månad. Skadeproblematik har medfört att laget gått mållösa från sina två senaste matcher och i bägge fall har det inneburit förlust. Även till bortamötet mot Santos är truppen sargad och då ska värdarna, som bara förlorat fyra fajter i egen borg under säsongen, ha klart bättre chanser än det tabelltittande svenska folket vill medge. Gästerna är underdogs sett till odds men streckas stenhårt ändå. Läge att gå emot. Värdespik till vänster.

5. Atlético MG - Corinthians 1

 
Atlético MG har gått som tåget denna säsong. Tio pinnar ner till tvåan i tabellen gör att stor trygghet finns i laget för tillfället. Något som kommer behövas då de får klara sig utan flera tongivande spelare. Franco, Alonso, Savarino och Vargas är alla iväg på landslagsuppdrag vilket lämnar en sådan som Hulk ganska ensam i offensiven. Strukturen gör att lägstanivån är hög ändå, men den når knappast samma höjder som strecken. Norr om 70 procent känns singelettan riktigt kall när ett kapabelt lag som Corinthians står för dörren. Gästerna har hugg på den viktiga fjärdeplatsen och är dessutom i ganska hygglig form tack vare ett fint försvarsspel som genererat tre 1-0-segrar på fem försök. Tvåan ska absolut inte räknas bort till dessa streck. Alla tecken spelas.

6. Juventude - Internacional 2

 
Internacional höll inte direkt igen i derbyt mot sin nedflyttningshotade lokalkonkurrent Gremio senast. Internacional vann och varken fans eller spelare kunde hålla sig från att ösa salt i såren när de sprang runt med likkistor av kartong efter slutsignal. Kistorna kan komma väl till pass även mot Juventude, som också krigar för kontraktet. Fem pinnar saknas för att nykomlingen ska kunna känna sig säkra och med tanke på vilken kvalité det gästande storlaget har i spelare som Yuri Alberto, Taison och Edenilson är det svårt att se Juve minska avståndet markant. X2 räcker.

7. Fortaleza - São Paulo 2

 
Fortaleza får äntligen vända hem. Efter två raka förluster på resande fot behöver de hitta tillbaka till sitt vanliga vinnarspår på Estádio Governador Plácido Aderaldo Castelo där de normalt sett är urstarka. Vid seger har de chans att kliva upp på den viktiga fjärdeplatsen trots en match mindre spelad än Bragantino och motivationen är således på topp. Samma går inte att säga om det gästande storlaget São Paulo som i sin tur har en säsong att glömma. Något annat än en mittenplacering kommer det inte bli och med anfallsstjärnan Rigoni avstängd ska man vara mer än nöjda med ett kryss denna afton. 1X känns tryggt.

8. Sport Recife - América MG 2

 
Den drömmiga kuststaden är sista anhalt. Det är nog tur att omgivningen är vacker i sig att skåda, stadens lag än nämligen ingen vidare syn. Detsamma gäller tabelläget där Sport Recife är ute på djupt vatten i bottenträsket. En hel handfull poäng saknas till fast mark och avståndet ser knappast ut att krympa. Värdarnas ensamma viktoria över de sex senaste matcherna är siffror motståndarna América MG älskar att se i sin jakt på en direktplats till Copa Sudamericana nästa säsong. Fördel gästerna, där formstarke anfallaren Ademir (fem mål på de åtta senaste matcherna) går i bräschen. X2 står sig bra.


Kupongens kassaskåp

Atlético PR

 
Ceará saknar både en halv startelva och självförtroende på bortaplan, där de är fullkomligt klappkassa. Atlético ska kunna dra nytta av det. Fin etta.

Varningens finger!

Häcken

 
Häcken har tydliga övermän i det europeiska rummet men Benfica är inte en av dessa. Portugisiskorna är inte oslagbara och när tvåan i det närmaste glömts bort av den stora massan är den ett givet inslag på vår kupong.



144 rader
1. Benfica - Häcken 1x2
2. Lyon - Bayern München 1x
3. Atlético PR - Ceará 1
4. Santos - Bragantino 1
5. Atlético MG - Corinthians 1x2
6. Juventude - Internacional x2
7. Fortaleza - São Paulo 1x
8. Sport Recife - América MG x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto