Topptipset Tips Onsdag 10/8

Publicerad på 9 Aug 2022 - 14:31

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Aug 2022 - 14:31

Onsdagens Topptips domineras av svensk Division Ett-fotboll där derbyn från Trestad, Skåne och Norrland står i fokus. Dessförinnan ska vi syna en batalj från schweiziska Super League samt kupongens stora smällkaramell. Supercupfinalen från Helsingfors blir något alldeles extra!Spelstopp: 18:59

1. Real Madrid - Eintracht Frankfurt 1

Real Madrid gick som bekant hela vägen i Champions League och denna onsdag ställs “Marängerna” mot segrarna i Europa League, nämligen Eintracht Frankfurt. Tyskarna inledde sitt ligaspel med att bli örfilade av Bayern München (1-6) och kan de inte prestera bättre fotboll i Helsingfors blir detta en munsbit för de vitklädda spanjorerna. Ancelottis gäng har dock en ful ovana att vara sega ur startblocken och lyckas firma Benzema/Júnior inte luckra upp underdogens bakre led har större under skett än att detta stannar vid 0-0 efter 90 minuter. Krysset sällskapar den hårt åtgångna utgångsettan.

2. Luzern - Grasshoppers 1

Vi gör ett kort stopp i schweiziska Super League där tabellen ännu är i sin linda. Luzern inledde ligaspelet med att nolla regerande mästarna Zürich (0-0) och följde sedan upp det med att ta hela kakan av Lugano (2-1). Faktum är att värdarna inte torskat mot Grasshoppers i något sammanhang sedan 2017, men gästerna har med det sagt sett vassa ut i sin offensiv. Sex gjorda mål och en intakt förlustnolla på de tre inledande ligamatcherna vittnar om detta och i en förmodat målrik historia kan krysset lämnas därhän. Gubben (etta-tvåa) liras på Swissporarena.

3. Oddevold - GAIS 2

Toppmöte från Ettan Södra där GAIS kan hänga av Oddevold i jakten på förstaplatsen. “Makrillarna” har visat upp högst högstanivå av samtliga aktörer i denna serie och 3-0 senast mot Olympic var ett styrkebesked. Det må se ut som att detta är en bortamatch för de grönsvarta, men då ska det genast påpekas att matchen spelas på Bravida Arena på Hisingen. Oddevold gynnas således inte av någon hemmaplan och även om nykomlingarna visat att de bördiga Sveriges tredje högsta division blir detta en övermäktig uppgift. Tvåan spikas till fin procent.

4. Trollhättan - Vänersborgs IF X

Trestadsderby från Edsborgs IP där FC Trollhättan mycket väl kan få större problem än vad streckningen vittnar om. Tre raka 1-0-segrar är förvisso en inspirerande resultatrad, men det slår samtidigt inga gnistor om de hemmahörandes anfallsspel. Tappet av Fellrath var blytungt och “Trollis” har bara tagit en poäng i de två senaste inbördes mötena. Vänersborgs IF trivs med den förmodade matchbilden och motiveras säkerligen lite extra av triumfen i det vändande mötet. När ettan nosar på över 60 procent drar vi öronen åt oss och helgarderar i jakten på de stora pengarna. Alla tecken!

5. Torns IF - Olympic 2

Ettan Södra avrundas med ett Skånederby från Stångby där Torn och Olympic ska mäta svärd. Richard “Kalle” Ringhov har tagit de förstnämnda upp från bottenstriden till säker mark och i kvalet mot Svenska Cupen lotsade samma man sitt orangeklädda manskap till seger mot just Olympic i början av juli. Det är ett resultat som tipparna lägger väl stor vikt vid inför denna batalj. Olympic är med det sagt inga duvungar och vi vill påpeka att gästerna besitter det större kunnandet när de har sin dag. Skyttekungen Bohman är en spelare som kan avgöra detta på egen hand och när spelvärdet landar till höger är ettan ett enkelt avslag. All in på X2!

6. Piteå - Umeå FC 2

Derbytemat fortsätter i Ettan Norra där Piteå och Umeå FC går i klinch på LF Arena. De sistnämnda spåddes inför säsongen vara med i toppen av tabellen, men efter fyra raka förluster har gästerna trillat ner på tabellens undre halva. Uppflyttning eller kval mot Superettan blir således omöjligt att nå, men nog ska Umeå kunna klättra i tabellen under hösten. Piteå är i sin tur i mitten för att stanna och vi ställer oss inte bakom värdarnas procentuella förtroende. UFC är i grunden det bättre laget och med excellent spelvärde längst ut i österled är tvåan en fräck spik.

7. Vasalund - Sandviken 2

Sandviken och Gefle har sprungit ifrån övriga aktörer i toppen av Ettan Norra. Naeem Mohammed fortsätter att göra mål i strid ström och så länge anfallaren finns kvar i gästernas trupp får de anses vara favoriter till seriesegern. Bortaspelet har dock varit ett litet aber för de tillresta och Vasalund är inget gäng som skojas bort hur som helst. Ska värdarna blanda sig i kampen om topp 2 är det seger som gäller på Skytteholm, en spelplats som de rödklädda normalt trivs ypperligt på. Tvåan går först men i en förmodat böljande tillställning får ettan följa med på större system.

8. Gefle - Stockholm Internazionale X

Gefle har tagit vid där de avslutade våren. Två raka segrar innebär att värdarna skuggar Sandviken i toppen av Norrettan och det skulle inte förvåna om de väloljade norrlänningarna lägger beslag på en av de två översta platserna när serien går i mål. Denna onsdag stundar dock en lurig uppgift mot en mer än kapabel nykomling. FC Stockholm Internazionale besitter skyhögt kunnande, något som inte minst bevisades i 2-1-segern mot Sandviken. Kan grabbarna från huvudstaden komma upp i samma nivå här sitter strecken skevt. Måla tvärs över och jobba in minst en bortapinne till fin procent.

Kupongens kassaskåp

GAIS

GAIS står inför en på förhand tuff uppgift mot Oddevold, men det ska sägas att fighten går av stapeln på Bravida Arena. Makrillarna får således stanna i Göteborg och i kraft av högre högstanivå kan tvåan lämnas allena i skötet.

Varningens finger!

Vänersborg

Vänersborg brukar trivas bra i derbyt mot Trollhättan där gästerna får slå ur underläge. FCT:s offensiv har inte imponerat och högersidan bör vara ett tidigt inslag på samtliga systembyggen.144 rader
1. Real Madrid - Frankfurt 1x
2. Luzern - Grasshoppers 12
3. Oddevold - GAIS 2
4. Trollhättan - Vänersborg 1x2
5. Torns IF - Olympic x2
6. Piteå - Umeå FC 2
7. Vasalund - Sandviken 12
8. Gefle - Sthlm Internazionale 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto