Topptipset Tips Onsdag 12/10

Publicerad på 11 Okt 2022 - 13:52

Tipsexperten

Tipsexperten

11 Okt 2022 - 13:52

En kvarts miljon i extrapengar och fem matcher från Champions League? Jo, jag tackar jag. Vilken onsdag vi har framför oss där vi bland annat ska titta till en riktigt stormatch från Katalonien. The Championship och Segunda gör raden komplett och vi siktar som vanligt mot full pott!

Spelstopp: 20:44



1. Barcelona - Inter 1

Barcelona står på tre poäng efter tre omgångar och med tanke på hur hårt de blåröda har satsat under sommaren är allt annat än avancemang från gruppen ett fiasko. Det krävs seger under onsdagen för att verkligen kunna tro på det och offensivt ser det otroligt bra ut med Raphinha, Lewandowski, Dembélé och Fati. Bakåt är det desto tyngre efter att Christensen, Koundé och Araújo alla gått sönder. Att Barca lyckades hålla nollan mot Celta Vigo i helgen var ett smärre mirakel. Inter är samtidigt välorganiserade och faller väldigt sällan ur ramen. De kommer inte känna sig slagna på förhand och med Martínez på topp finns det ett rejält hot. Ettan är första tecken att rita ned, men den bör garderas med ett kryss för att vi ska känna oss helt lugna.

2. Tottenham - Eintracht Frankfurt 1

Tottenham har följt upp derbyförlusten mot Arsenal med att spela 0-0 borta mot Eintracht Frankfurt och att besegra Brighton med 1-0 på bortaplan. Försvaret med Dier och Romero ser hur tryggt ut som helst och håller Contes lag nollan kan Kane och Son snickra ihop något på topp. Insatsen mot Brighton var inget vidare, men förra veckans prestation mot Eintracht var desto bättre. En match Spurs borde ha vunnit och det tar de revansch för nu. Gästerna har bara nätat en gång på sina tre gruppspelsmatcher och lär inte utöka den skörden i norra London. Ettan streckas troligen högt, men det kan inte hjälpas. Spika på.

3. Bayer Leverkusen - Porto X

Något oväntat har Club Brugge sprungit iväg i toppen av Grupp B medan övriga lag står på tre poäng vardera. Porto tog sina poäng i förra veckans match mot Bayer Leverkusen. En tillställning där de blåvita var det bättre laget och där Mehdi Taremi visade klassen med två assist. Han kommer hota tyskarnas försvar även denna gång. Leverkusens störst hot är Schick, men tjecken är iskall och brände straff i förra veckans möte. Här ställs Bayer ut som favoriter, men de har både Andrich och Frimpong på botbänken. Oerhört svårtippat och då gör vi det lätt för oss med en helgardering.

4. Rangers - Liverpool 1

Trent Alexander-Arnold har återigen hamnat i skottgluggen efter Liverpools förlust mot Arsenal där han inte alls hängde med Martinelli vid The Gunners två första mål. Klopp borde nog peta sin högerback, men nu slipper han ta beslutet då Trent är skadad. Det är även Díaz som var lagets bästa spelare i den matchen. Visst var Liverpool starka hemma mot Rangers för en vecka sedan, men detta är ett lag med bräckligt självförtroende. Värdarna spelar alltid med full intensitet hemma i Glasgow och det är något som The Reds kan få problem med. Skrällen ligger på lut i detta brittiska derby och då är den kriminellt lågt streckade ettan ett måste att få med. Alla tecken känns dock säkrast.

5. Sporting - Marseille 1

Efter två raka förluster grep Marseille det sista halmstrået när de besegrade Sporting hemma framför ett ekande tomt Stade Vélodrome. 4-1 slutade matchen och spelare som Tavares, Harit och Clauss hade lekstuga. En trio som blir oerhört viktig även i Portugal där OM lär få en betydligt tuffare uppgift. Inte minst då portugiserna förhoppningsvis spelar med elva man hela matchen. Senast visades målvakten Adán ut redan i den första akten efter att ha fått hjärnsläpp och tagit en boll med handen utanför straffområdet. Då hade keepern redan stått för en dundertavla. Han kan nog behöva ta en match på botbänken för att begrunda sina synder. Sporting har annars ett spännande lag med spets i Edwards och Trincao och på hemmaplan är det få lag som kommer åt de grönvita. Sporting ska gälla som favoriter och stannar ettan kring 40 procent är det en utmärkt spik.

6. Bristol City - Preston X

Bristol City åkte på en riktig stjärnsmäll borta mot Birmingham där det blev torsk med 0-3. Endast en poäng finns att stoltsera med på de fem senaste omgångarna. Inte konstigt då att The Robins sjunker som en sten i tabellen. Det finns dock kvalité i truppen, inte minst offensivt där Weimann, Conway och Wells bör starta. På hemmaplan har City dessutom tagit poäng i fyra av de fem senaste fajterna. Preston, som knappt gjort mål på hela säsongen, slog till tre gånger om i den minst sagt svåra bortamatchen mot Norwich. Riis stod för två av målen och måste fortsätta leverera. Gästerna har visat sig vara svåra att hantera under hösten och ska inte räknas bort på Ashton Gate Stadium. Krysset är en bra utgång, men ska det garderas åt något håll så är det ändå ettan som ska ritas ned.

7. Lugo - Las Palmas 2

Las Palmas har måhända haft svårt att sätta pricken över i:et under inledningen av Segunda, men de har visat upp en oerhörd stabilitet. Ö-laget är ännu obesegrade och är därmed med i toppen av tabellen och bråkar. Cardona är ett ständigt hot framåt från sin kant, men det är försvarsspelet som imponerar mest. Fyra insläppta på nio matcher är starka papper. Samtliga insläppta har dock kommit på fastlandet där Las Palmas har kryssat tre gånger på fyra kamper. Lugo är betydligt sämre i grunden, men tog fyra poäng mot Las Palmas i fjol och ska inte räknas bort helt och hållet på det egna gräset. X2 blir en bra lösning.

8. Racing Santander - Real Zaragoza 2

Efter en svag start på säsongen har Racing Santander hämtat sig med poäng i fyra av de fem senaste omgångarna. Speciellt imponerar 1-0-segern borta mot Levante senast det begav sig. Det var dock något av en pyrrhus-seger då de ordinarie spelarna Aldasoro och Elitim visades ut och därmed är avstängda här. Den sistnämnde drog faktiskt på sig sitt röda kort från bänken efter att han blivit utbytt. Hyfsat onödigt. Real Zaragoza har haft problem med målskyttet under hösten, men är välorganiserade och ska gälla som favoriter mot ett motstånd av Santanders kaliber. X2 räcker i Kantabrien.

Kupongens kassaskåp

Tottenham

Tottenham var det klart bättre laget när de drabbade samman med Eintracht Frankfurt för en vecka sedan. På hemmaplan kommer övertaget vara ännu större. Given etta.

Varningens finger!

Rangers

Liverpool såg direkt ihåliga ut mot Arsenal och med ytterligare ett par skador att hantera ser Klopps trupp tunn ut. Här kan hans lag få svårt att matcha Rangers intensitet.



144 rader
1. Barcelona - Inter 1x
2. Tottenham - Frankfurt 1
3. Leverkusen - Porto 1x2
4. Rangers - Liverpool 1x2
5. Sporting - Marseille 1
6. Bristol City - Preston 1x
7. Lugo - Las Palmas x2
8. Santander - Zaragoza x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto