Topptipset Tips Onsdag 13/4

Publicerad på 12 Apr 2022 - 17:06

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Apr 2022 - 17:06

Champions League-kvartsfinalerna fortsätter under onsdagen där det framför allt ska bli spännande att följa ödet mellan Atlético Madrid och Manchester City. Därefter följer sex fighter från Sydamerikas svar på Champions League, nämligen Copa Libertadores. Notera att kupongen går i mål natten mot torsdagen. Nu kör vi!

TV: Spännande matcher på veckans Europatipset!


Spelstopp: 20:59



1. Liverpool - Benfica 1

Liverpool gjorde jobbet i Lissabon där 3-1-segern förmodligen dödade dubbelmötet. Klopps rödklädda mannar visade upp mördande effektivitet i offensivt straffområde och gynnas av att de kan ligga lågt och spela på omställningar när Benfica gästar Anfield. Att ha världens kanske bästa kontringslag emot sig är en jobbig baktanke för Örnarna som behöver prestera långt över sin högstanivå för att ens ha en liten vinstchans i hamnstaden. Ett oavgjort resultat ska inte räknas bort då ettan streckas benhårt, men mer än ett kryss behövs inte. Liverpool förlorar inte gärna framför de egna fansen.


2. Atlético Madrid - Manchester City 2

Manchester City dominerade tillställningen på Etihad med eftertryck men fick trots det nöja sig med bara 1-0. Atlético Madrid stängde effektivt ner ytorna med sin smått bisarra 5-5-0-uppställning och Diego Simeone är säkerligen belåten med att det bara krävs ett mål för att spanjorerna ska göra match av detta. Madrassmakarna behöver samtidigt anfalla med tillförsikt. City stod för en spelmässigt mäktig insats i helgen mot Liverpool och kan de hitta upp i samma nivå här får Atlético stora problem att freda det egna målet. Vi tror att vi får se en vinnare på Wanda Metropolitano och förlitar oss således till gubben (etta-tvåa).


3. Colo Colo - Alianza Lima 1

Från Champions League till Copa Libertadores där den andra omgången av gruppspelet står för dörren i Sydamerika. Colo Colo stod för en fin insats när de lade Fortaleza från Brasilien på rygg med 2-1. Segern var på intet sätt orättvis och efter den smakfulla starten tror vi att chilenarna spinner vidare på inslagen väg när Alianza Lima från Peru kommer på besök. Gästerna torskade premiären mot River Plate med 0-1 och det skulle förvåna om peruanerna inte kammar hem jumboplatsen i denna grupp. Ettan singlas upp till 70 procent.


4. River Plate - Fortaleza 1

River Plate benämns som en kandidat till att gå hela vägen i Copa Libertadores och premiären blev en smakstart för argentinarna. 1-0 mot Alianza Lima var klart rättvist sett till matchbilden, men här väntar en på förhand tuffare uppgift för Marcelo Gallardo och dennes adepter. Fortaleza föll visserligen med 1-2 mot Colo Colo i premiären, men det betyder samtidigt att brassarna kommer revanschsugna till denna uppgift. Pikachu och Lima är två spelare som på egen hand kan såra River Plate och den hårt streckade ettan lämnas inte allena. Åtminstone krysset följer med.


5. Corinthians - Deportivo Cali X

Corinthians stod för en slät figur mot Always Ready där 0-2 i nacken betyder att brassarna redan nu har press på sig inför återstoden av gruppspelet. Truppen besitter onekligen kunnande för att steppa upp rejält, men när ettan blir hårt betrodd väljer vi att dra öronen åt oss. Deportivo Cali är inga duvungar och colombianerna stod i sin tur för en mäktig premiär när de betvingade Boca Juniors med 2-0. Velasco utmärkte sig mot argentinarna med två assist och är en spelare som även Corinthians får se upp med. Till vänstervridna streck rekommenderas samtliga tecken redan från start.


6. Atlético MG - América MG 1

Hett rivalmöte från delstaten Minas Gerais, hemvist för både Atlético MG och América MG. De förstnämnda är regerande mästare i såväl Brasileiro Série A som Copa do Brasil och går in som glasklara favoriter till denna tillställning. Faktum är att de svartvita värdarna inte släppt in ett enda mål på de fem senaste inbördes mötena alla kategorier. Ettan streckas dock därefter. Pedrinho och Paulista är spelare som gästerna förlitar sig till och kommer dessa upp i nivå blir detta ingen promenad i parken för Hulk och grabbarna på andra sidan. Åtminstone krysset bör sällskapa den hårt streckade ettan.


7. Club Nacional - Estudiantes de La Plata X

Club Nacional har börjat steppa upp nivån hemma i det uruguayanska ligaspelet, men premiären i Copa Libertadores gick inte som värdarna hade önskat. 0-2 i nacken mot Red Bull Bragantino var rättvisa siffror och för att inte halka alltför långt efter topp 2-placeringarna behöver Club Nacional poäng när Estudiantes kommer på visit. Argentinarna inledde planenligt med att ta tre poäng mot Vélez Sarsfield (4-1) där bland andra Del Prete hittade nätet. Anfallaren och hans kamrater får dock en marig uppgift framför sig i Uruguay och hemmaplan är en stor faktor i Sydamerika. Alla tecken föredras då vi har svårt att ta ställning.


8. Independiente del Valle - Deportes Tolima 1

Independiente del Valle går urstarkt hemma i Ecuador och inledde också Copa Libertadores succéartat. 2-0 mot América MG var starka siffror och kan ecuadorianerna hitta upp i samma nivå mot Deportes Tolima är mycket vunnet. Gästerna kommer från tre raka hållna nollor i det colombianska ligaspelet, men mot Atlético MG fick besökarna vittja det egna nätet två gånger. 0-2 i brakan var rättvisa siffror och vi tror på ett liknande utfall även i den andra omgången. Håller sig ettan runt 55-60 procent är det en spik att luta sig mot.


Kupongens kassaskåp

Colo Colo

Colo Colo går starkt för stunden och inledde Copa Libertadores med att slå tillbaka Fortaleza med 2-1. Alianza Lima torskade i sin tur mot River Plate och tar inga poäng här heller. Stark etta.


Varningens finger!

Deportivo Cali

Corinthians såg inte alls bra ut mot Always Ready och får det tufft även mot Deportivo Cali. Colombianerna visade i 2-0-segern mot Boca Juniors att de är att räkna med på denna nivå.



144 rader
1. Liverpool - Benfica 1x
2. A.Madrid - Man City 12
3. Colo Colo - Alianza Lima 1
4. River Plate - Fortaleza 1x
5. Corinthians - Deportivo Cali 1x2
6. Atlético MG - América MG 1x
7. Club Nacional - Estudiantes 1x2
8. Inde del Valle - Deportes Tolima 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto