Topptipset Tips Onsdag 16/2

Publicerad på 16 Feb 2022 - 16:13

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Feb 2022 - 16:13

Champions League-åttondelarna fortsätter på onsdagens Topptips där vi ska resa till Österrike och Italien. I pastastöveln hittas en av kupongens bästa spikar, den andra hittas i Belgien. Övriga destinationer denna lillördag är La Liga, The Championship, League One och Serie B. Häng med på resan mot åtta gröna bockar!

Spelstopp: 18:291. Red Bull Salzburg - Bayern München 2
Vi inleder kalaset med en förmodat målrik historia från Red Bull Arena. Red Bull Salzburg var en frisk fläkt i gruppspelet och under de senaste åren har österrikarna samlat på sig rutin från dessa sammanhang. Adeyemi och Okafor är två spelare som mycket väl kan såra Bayern München när det vankas omställningar. Merparten av fighten kommer dock att handla om tyskarnas anfallsspel. Lewandowski, Müller och Sané är bara några av Julian Nagelsmanns många matchvinnare. Får dessa fritt utrymme blir Bayern en obehaglig uppgift för Salzburg, men efter helgens miserabla insats mot Bochum anser vi ändå inte gästerna gå säkra i detta miniderby. Den lågt streckade - och framför allt rensande - ettan sällskapar tvåan.

2. Inter - Liverpool 2
Trots dubbla förluster mot Real Madrid lyckades Inter kravla sig vidare från gruppspelet. I åttondelsfinal har Nerazzurri lottats mot tuffast tänkbara motstånd då Liverpool står på andra sidan. Säsongen har överlag varit en framgångsrik sådan för Inter, men mot slutet har insatserna svajat och här är dessutom Barella avstängd. Liverpool har inga avbräck att oroa sig över och engelsmännen kommer till Milano med kalasform i resväskan. Sex raka triumfer alla kategorier vittnar om detta och vi lutar åt att Klopp och company reser hem med en ledning inför returmötet på Anfield. Salah eller Mané avgör detta. Spikad tvåa.

3. Atlético Madrid - Levante X
Atlético Madrid visade moral när de reste sig efter brakförlusten mot Barcelona. Getafe betvingades i efterföljande ligamatch med 4-3, men ordning på torpet råder absolut inte hos Madrassmakarna. Nio insläppta mål på de tre senaste tävlingsmatcherna är bara för dåligt och faktum är att Jan Oblak är den målvakt med sämst räddningsprocent av samtliga burväktare i Europas fem bästa ligor under 2022. Det säger mycket om det mesta och till över 80 procent vill vi inte hålla Atlético i handen. Levante är fortfarande hopplöst sist i tabellen, men här gynnas gästerna av att de kan spela utan press. Som strecken sitter är alla tecken och skrälljobb rätt väg att gå.

4. Peterborough - Reading 1
Ångestkantat bottenmöte från The Championship där Peterborough kan lämna bottenträsket på Readings bekostnad. De sistnämnda befinner sig två poäng på rätt sida giljotinen inför denna strid, men med en hel drös förluster i ryggsäcken är formen under all kritik. Defensiven läcker och det enda som egentligen talar för ett trendbrott på Weston Homes Stadium är att Peterborough inte är några övermän. The Posh har upplevt en tuff vinter i andraligan, men mot slutet har dock prestationerna höjts en aning. Ettan är ett spikbud om den håller sig under 40 procent, vid gardering är det tvåan som gäller.

5. Sheffield Wednesday - Accrington Stanley X
Vidare ner i League One där Sheffield Wednesdays formtåg tog slut mot Rotherham. Serieledarna blev övermäktiga (2-0) för Ugglorna som dock inte ska skämmas över insatsen. En playoff-plats finns fortfarande inom räckhåll, men här blir å andra sidan ettan alldeles för hårt betrodd. Accrington Stanley har en brantare uppförsbacke vad gäller eventuellt playoff, men det ska också påpekas att gästerna stod upp oerhört bra i det vändande mötet. Sheffield Wednesday kom då undan med en turlig 3-2-seger. Lyckas Accy Stanley stå för en liknande insats här får värdarna problem. En övervärderad etta innebär utrullning av heltäckningsmattan.

6. Genk - Mechelen 1
Jupiler League bjuder på en förmodat sevärd tillställning från Luminus Arena där Genk brakar samman med Mechelen. De sistnämnda har stått för en kanonsäsong så här långt och har känning på en kvalplats mot eventuellt Europaspel. Målfarliga duon Mrabti/Storm är en stor anledning till detta, men här får Mechelen klara sig utan den sistnämnda som är avstängd. Då blir det inte lätt att brottas med ett av ligans i grunden allra bästa lag. Genk har haft en motig säsong hittills men med spelare som Onuachu och Bongonda går ingen opponent säker. Duon avgjorde senast mot Standard Liège och kan mycket väl bli tungan på vågen även här. Ettan gillas starkt till trevlig procent. Spik!

7. Crotone - Brescia 1
Crotone lever oerhört farligt i bottenstriden av Serie B. Nio poäng skiljer upp till säker mark och omedelbar uppryckning krävs om värdarna, som lirade i Serie A så sent som säsongen 20/21, ska hålla sig kvar på ansenlig nivå i pastastöveln. Truppen är bättre än vad tabellen visar och när svenska folket stirrar sig blinda på densamma när Brescia kommer på besök tornar fint värde upp sig i västerled. Gästerna finns med i toppstriden och är en kandidat till att ta raka klivet upp i Serie A, men med tre raka utan seger finns frågetecken för formen. Vi gillar inte tvåans höga procent och går istället all in på värdet till vänster. 1X spelas.

8. Benevento - Ascoli 1
Benevento var tidigare laget att slå i toppen av Serie B, men efter en motig vinter har de gulröda tappat mark. Lapadula har dragits med skadebekymmer och utan honom har värdarna haft svårt att hitta nätet. Forte är dock en fullgod ersättare och börjar anfallaren hitta formen är det bara en tidsfråga innan Benevento återigen klättrar i tabellen. Ascoli är ett av andraligans hittills bästa bortalag, men det ska föras till protokollet att gästerna står inför en marig uppgift denna onsdag. Lämnar de Ciro Vigorito med en poäng ska Ascoli vara nöjda. 1X räcker för grön bock.

Kupongens kassaskåp
Genk
Mechelen har gjort det bra så här långt, men Luminus Arena är ingen spelplats där Mrabti och company ska räkna med poäng. Genk är ett av ligans bästa lag när de har sin dag och till trevlig procent spikar vi gärna ettan.

Varningens finger!
Accrington Stanley
Accrington Stanley visar gryende form med två raka segrar och i det vändande mötet mot Sheffield Wednesday var gästerna förtjänta av minst en poäng. Vi garderar för revansch på Hillsborough.144 rader
1. Salzburg - B.München 12
2. Inter - Liverpool 2
3. A.Madrid - Levante 1x2
4. Peterborough - Reading 12
5. Sheffield W - Accrington 1x2
6. Genk - Mechelen 1
7. Crotone - Brescia 1x
8. Benevento - Ascoli 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto