Topptipset Tips Onsdag 17/11

Publicerad på 17 Nov 2021 - 09:58

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Nov 2021 - 09:58

Landslagsfotbollen är äntligen över och med svenska ögon sett var det sannerligen ett uppehåll vi kunde varit utan. Under onsdagen flyttas fokus mot damernas
Champions League och brassarna seriespel bland annat. Först ut är Häcken mot Benfica, häng på!

Spelstopp: 18:44



1. Häcken - Benfica 1

Två rejäla förluster mot Lyon och Bayern följdes upp av en knapp seger (1-0) i Portugal. Tre poäng finns därmed i den svenska kappsäcken efter tre omgångar och det är nog något de flesta hade tagit på förhand. Möjlighet att dubbla den skörden under onsdagen när göteborgarna går in som favorit. Att Blackstenius saknas hos värdinnorna är dock ett avbräck när Benficas betongförsvar ska betvingas. Portugisiskorna visar upp en väldigt fin organisation där nollan hölls intakt mot München medan Häcken behövde straff för att hitta nätet senast. En målsnål historia väntar återigen, där Häcken eventuellt kan dra lite nytta av konstgräset. 1X känns vettigt.

2. Bayern München - Lyon 2

Lyon visar form och följde upp 2-1-vändningen mot Bayern med att pulverisera Paris Saint Germain med 6-1 den gångna helgen. Två starka resultat, men precis som i det vändande mötet väntar en tajt tillställning under onsdagen. Tyskorna håller hög kvalité och Lyon är inte riktigt på samma överlägsna nivå som de var för 2-3 år sedan då de prenumererade på Champions League-segrar. Mycket hänger ihop med skadan på Ada Hegerberg, som sakta slussas tillbaka i spel denna höst. Fransyskorna går in i matchen som knappa favoriter, men någon given historia är det inte och utgångstvåan mår bra av en gardering.

3. Hoffenheim - Barcelona 2

Hoffenheim har tagit kliv framåt på damfronten. Om detta råder stort säkerhet, men med lika stor säkerhet kan man också säga att det ännu fattas ganska mycket till Barcelonas nivå. Katalanerna är tvivelsutan världens bästa damlag i nuläget och till Hoffenheim är differensen alltjämt stor. Blaugranas defensiv håller högsta klass och detsamma gäller offensiven där Hermoso och Martens är kapabla spetsar i ett extremt kompetent kollektivt anfallsspel. Barca visade att de är klassen bättre i det vändande mötet (seger 4-0) och även denna gång är det spiktvång på spanjorskorna.

4. Stockport - Bolton 2

Omspel väntar i FA-cupen och denna gång ska Bolton vara förvarnade. 2-2 slutade det första mötet men blixten lär knappast slå ner igen för National League-laget Stockport. Johan Elmanders förra gäng Bolton är inte lika elektriska som på den gamla goda tiden men när de nu förväntas vara fullt förberedda på vad som väntar så ska gästerna vara bättre. Närmast kommer Bolton från fina 2-0 mot Crewe i League One-spelet och kommer de upp i samma nivå vinner de även detta möte. Tvåan singlas.

5. América MG - Atlético GO X

Atlético GO leker med elden i Série A. Formen är inte den bästa och laget ligger farligt nära nedflyttningsstrecket som en följd. En mittenplacering hade varit mer rimlig att förvänta sig av de tillresta. América MG har infriat just sådana förväntningar. Värdarna är stabila i mittenriket, utan att för den sakens skull glänsa. Med tanke på att detta är två i grunden relativt jämna manskap, där gästerna behöver poängen mer än MG, har dock ettan blivit alldeles för hårt streckad. Bra läge att helgardera och jobba in högersidan således.

6. Cuiabá - Internacional X

På tal om förväntningar. Internacional har inte riktigt lyckats leva upp till sina. Chansen att knipa en plats i Copa Libertadores lever visserligen alltjämt, men för att ta den behöver deras poängfacit förbättras. Ett första steg mot detta ska kunna tas mot Cuiabá, som inte håller samma nivå truppmässigt och som dessutom är i dålig form. Två segrar på de senaste tolv är ingen vidare notering för vännerna till vänster och även om Internacional haft vissa bekymmer borta så bör de kunna vända hem med minst en poäng. X2.

7. Juventude - Fluminense 1

Bottenlaget Juventude, trea från slutet, jagar nytt kontrakt. De senaste två matcherna har laget fått bra fäste och i denna match jagar de tredje raka segern – samt den femte fajten i följd utan förlust. Motivationen är på plats och lyckas man vinna skiljer bara sex poäng upp till nuvarande tabellåttan Fluminense. Då förstår ni att det är jämnt i tabellen. Gästerna saknar namnkunniga Fred och går in i den här fajten med tre torsk i rad på resande fot. Bägge lagens sviter kan tänkas förlängas. 1X spelas till skapliga streck.

8. Palmeiras - São Paulo 2

Ett derby är ett derby, detta är sedan gammalt och trots att storstadens lag håller till i varsin ände av tabellen till vardags så väntar vi oss en hård drabbning. Gästerna behöver poäng i botten och kommer sälja sig riktigt dyrt medan Palmeiras säkert blickat mot Internacional-fansens firande i Porto Alegre där de, efter segern mot nedflyttningshotade Gremio, iscensatte stadsrivalens begravning med kistor och allt. Palmeiras har avbräck i bland annat Deyverson och detta ses som en helt öppen historia med värdet till höger. Alla tecken.

Kupongens kassaskåp

Barcelona

Vi tar Barcelona till banken denna onsdag. Klasskillnad råder i Deutschland, Deutschland där de regerande mästarna gör processen kort. Tvåa.

Varningens finger!

São Paulo

Palmeiras stöter på tufft motstånd precis runt knuten. São Paulo kommer gå all in i detta derby och när värdarna saknar ett par spelare så kan det räcka långt. Högersidan finns till fin procent och har hög prio.



144 rader
1. Häcken - Benfica 1x
2. B.München - Lyon x2
3. Hoffenheim - Barcelona 2
4. Stockport - Bolton 2
5. América MG - Atlético GO 1x2
6. Cuiabá - Internacional x2
7. Juventude - Fluminense 1x
8. Palmeiras - São Paulo 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto