Topptipset Tips Onsdag 2/2

Publicerad på 1 Feb 2022 - 14:56

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Feb 2022 - 14:56

Onsdagens Topptips innehåller många spännande duster från många olika tävlingar. Old Firm från Celtic Park och toppmötet från Ghelamco Arena i Belgien är bara några av kamperna som sticker ut. Vi avrundar dessutom med en mustig semifinal från Afrikanska Mästerskapen. Häng med!


Spelstopp: 19:591. Celtic - Rangers 1

Det blåser upp till Old Firm på Celtic Park där Celtic nu bara är två poäng bakom Rangers i toppen av The Premiership. De grönvitas 13 senaste tävlingsmatcher presenteras enligt 12-1-0 vilket innebär att det är en underdrift att kalla Celtic formstarka. Offensiven är blytung där lirare som Abada, Giakoumakis och O’Riley huserar, herrar som bör kunna såra även onsdagens opponenter. Rangers har ett ansatt truppläge där bland andra Helander, Morelos och Hagi saknas. Aaron Ramsey är ett högkaratigt nyförvärv, men det är ytterst tveksamt att walesaren finns med redan här. Stannar ettan under 50 procent är det en kanonspik.


2. Huddersfield - Derby 1

Spännande tillställning från John Smith’s Stadium där Huddersfield jagar playoff samtidigt som gästande Derby jagar nytt kontrakt. Wayne Rooneys mannar stod för en mäktig upphämtning när de jagade ikapp 0-2 till 2-2 mot Birmingham, men här får The Rams svårt att få med sig poäng. Huddersfield trivs utmärkt på eget gräs där Corberáns passningsorienterade fotboll är svår att försvara sig mot. The Terriers är ett skickligare lag i grunden och det är inte här som Derby ska lösa nytt kontrakt. En sunt streckad etta lämnas på egna ben.


3. Barnsley - Cardiff 2

Ångestkantat möte från Oakwell där Barnsley är illa tvungna att vinna om det ska bli i The Championship även nästa säsong. Insatsen senast mot Bournemouth var gedigen, men då den inte räckte till några poäng är Poya Asbaghi än mer pressad som tränare för värdarna. Cardiff tog en monstruöst viktig trepoängare hemma mot Nottingham vilket innebär att viss press släppt från walesarnas axlar inför denna tillställning. Spelare för spelare råder fördel The Bluebirds, men vi vill ändå inte räkna bort Barnsley. Gubben (etta-tvåa) är ett lämpligt val.


4. Rayo Vallecano - Mallorca 1

Över till kvartsfinaler från Copa del Rey där två La Liga-nykomlingar drabbar samman på Vallecas. Här håller Rayo Vallecano till och värdarnas säsong går hittills knappast att sammanfatta i annat än succé. I den egna borgen är Palazon och company brutalt svårslagna och det kommer att krävas något alldeles extra av Mallorca för att ta sig vidare denna afton. Ligaspelet går mörkt för stunden och lyckas öborna lösa ett oavgjort resultat efter 90 minuter ska de vara nöjda. 1X räcker för grön bock.


5. Valencia - Cádiz X

Valencia förstärkte klokt i januarifönstret där bland andra Carles Gil är ett spännande tillskott. Pep Bordalás får i mittfältaren en spelare som kan bryta mönster, något som hittills fattats i säsongens Valencia. Värdarna är inte som bäst när de förväntas ta tag i taktpinnen och när ettan sticker iväg väljer vi att dra i handbromsen. Cádiz rosar inte marknaden i La Liga, men att stå emot ett offensivt tamt Valencia bör Den gula ubåten kunna klara av. Högersidan rensar friskt och bör finnas med så tidigt som möjligt.


6. Benfica - Gil Vicente 1

Förmodat ensidig historia från Primeira Liga där Benfica söker revansch efter förlusten mot Sporting i Ligacupen. Då blir det inte roligt att besöka huvudstaden för Gil Vicente. Gästerna är sämre på samtliga positioner och även om Benfica blandat högt med lågt så här långt är det ändå klasskillnad på respektive spelarmaterial. Yaremchuk, Everton och Mario är bara några av örnarnas potentiella matchvinnare. Ettan är ett hett spikbud, men med förmodat hård streckning på densamma är det inte fel att göra plats för krysset.


7. Gent - Club Brugge 1

Toppmöte från Belgien där Gent och Club Brugge ska mäta svärd i en av semifinalerna från Belgiska Cupen. De förstnämnda föll tungt i helgens ligamatch mot Royal Antwerp där avsaknaden av Tissoudali återigen gjorde sig påmind. Anfallaren är tillbaka efter att ha deltagit i Afrikanska Mästerskapen, men det återstår att se om han hinner bli spelklar till denna tillställning. Club Brugge har hållit nollan i tre av de fyra senaste ligamatcherna, men spelmässigt är de blåsvarta ännu inte på samma nivå som i fjol. Många mål är att vänta på Ghelamco Arena, gubben spelas.


8. Burkina Faso - Senegal X

På tal semifinaler avrundar vi kupongen med en sådan från Afrikanska Mästerskapen. Senegal gjorde inte mycket väsen av sig i gruppspelet, men i slutspelet har Mané och company höjt sig via två raka flermålssegrar mot Kap Verde och Ekvatorialguinea. Här blir det dock tuffare emot när Burkina Faso står på andra sidan. Tapsoba och Traoré är bara några av klasslirarna som Burkina Faso besitter och Senegal är onekligen ett lag som kan såras via omställningar. När tvåan sticker iväg är vi snabbt framme med heltäckningsmattan.


Kupongens kassaskåp

Celtic

Rangers har vacklat mot slutet och Celtic är nu bara två poäng bakom i tabelltoppen. De grönvita går som tåget och hemma på Celtic Park råder fördel Postecoglous mannar. Fin etta.


Varningens finger!

Cádiz

Det är stor skillnad på Valencia när de förväntas föra en matchbild och när ettan målas upp över 65 procent råder garderingstvång. Cádiz står inte utan chans i detta cupmöte.144 rader
1. Celtic - Rangers 1
2. Huddersfield - Derby 1
3. Barnsley - Cardiff 12
4. Vallecano - Mallorca 1x
5. Valencia - Cádiz 1x2
6. Benfica - Gil Vicente 1x
7. Gent - Club Brugge 12
8. Burkina Faso - Senegal 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto