Topptipset Tips Onsdag 21/9

Publicerad på 20 Sep 2022 - 14:20

Tipsexperten

Tipsexperten

20 Sep 2022 - 14:20

Blandad kompott råder på onsdagens Topptips som inleds av Nations League. Därefter stormar kupongen vidare med damernas playoff mot Champions League innan tre vänskapslandskamper tar äventyret in över mållinjen. Ta del av våra bästa drag på denna tvådagars-kupong!

Spelstopp: 17:591. Skottland - Ukraina 1

Hängmatch från Nations League där Skottland hoppas ta revansch efter förlusten mot Ukraina i VM-playoff. Värdnationen får klara sig utan skadade lagkaptenen Robertson, men i övrigt är det en namnstark startelva Steve Clark kan ställa på benen. Tierney, McGinn och Adams är spelare som på ett eller annat sätt ska kunna ställa till det för gästerna. Ukraina nådde som bekant inte hela vägen till VM då det blev förlust i playoff-finalen mot Wales, men i Nations League har de gulklädda inte gjort bort sig. Vid händelse av en poäng behåller östeuropéerna gruppens förstaplats före just Skottland och vi anser att 1X ramar in detta mer än väl.

2. Brann - Rosengård 2

Från Nations League till damernas playoff mot Champions League. Vinnaren i dubbelmötena tar sig hela vägen in i gruppspelet och Rosengård har fått en på förhand gynnsam lott då Brann står på andra sidan. Värdinnorna vann den inhemska grundserien före Rosenborg och befinner sig just nu i ett slutspel om ligatiteln, men upp till svenskornas nivå skiljer det en hel del. Kullashi, Schough, Bredgaard och Mia Persson är bara några av lirarna som ska göra livet surt för grannarna i väst. Tvåan är en potentiell spik, i sällskap av krysset har vi ett värdesäkrat lås.

3. PSG - Häcken 1

Om Rosengård fick en gynnsam lottning råder raka motsatsen för Häcken. PSG är ett lag som har kapacitet att gå hela vägen och trots de interna stridigheterna som omgärdar fransyskorna ska det väldigt mycket till för att snubbla i ett dubbelmöte mot svenskorna. Värdinnornas trupp kryllar av världsklasspelare där Martens, Diani och Geyoro bara är några av namnen som sticker ut. Hemma på Hisingen kan de gulsvarta möjligen bjuda upp till dans, men i Paris står de utan chans. Ettan är lika given som streck och odds antyder.

4. Sparta Prag - Roma 2

Sparta Prag är tillsammans med ärkerivalen Slavia Prag helt överlägsna i det inhemska ligaspelet. Fyra raka segrar med totalt 20-2 lyder facit efter fyra omgångar, men när tjeckiskorna ska beträda kontinenten råder det inte sällan annan melodi. Roma – med tre svenskor i truppen mot Juventus den gångna helgen – störde Juventus i den senaste omgången av Serie A och italienskorna ska hållas numret högre trots nackdelen av bortaplan. Andressa och Giacinti är potentiella matchvinnare för pasta-vurmarna som ser ut att kunna köpas till smaklig procent. Tvåan är en fin spik!

5. Valur - Slavia Prag X

Svårsiad batalj från vulkanön där Valur och Slavia Prag går i klinch. De sistnämnda får gälla som favoriter att ta sig vidare, men på Island ska Valur inte skojas bort hur som helst. Värdinnorna trivs utmärkt på egen mark och har i firma Jensen/Sigfusdottir tillräcklig spets för att kunna göra detta till en svettig afton för Slavia Prag. Mia Perssons gamla lag förtjänar det knappa favoritskapet, men i en fight där det mycket väl kan komma att svänga fram och tillbaka över 90 minuter lämnar vi inget åt slumpen. Alla tecken åker med.

6. Australien - Nya Zeeland X

Över till torsdagens träningslandskamper där vi inleder med “The Kiwi-Aussie”-mötet mellan Australien och Nya Zeeland. Graham Arnolds Australien är det bättre laget på det berömda pappret, men när ettan sticker iväg över 75 procent är det läge att dra öronen åt sig. “Socceroos” saknar viktiga pjäser som Souttar och Rogic och då väljer vi att inte hålla storfavoriten i handen. Chris Wood bär i vanlig ordning fanan för Nya Zeeland och när kupongen innehåller få vettiga skrällbud benämns anfallaren och hans kamrater som ett högaktuellt sådant. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

7. Lettland - Moldavien 1

Tillbaka till Nations League där en gruppfinal från D-divisionen står för dörren. Lettland har hittills gjort slarvsylta av Grupp 1 där värdarna toppar tabellen på maximala tolv poäng. Fem pinnar bakom balterna skuggar Moldavien som måste vinna denna kluriga bortamatch för att ha chans på gruppsegern. Det kommer gästerna inte att lyckas med. Lettland vann det vändande mötet med 4-2 och här säkrar de hemmahörande avancemanget till C-divisionen. 1X är att betrakta som en helgardering.

8. Island - Venezuela 1

Vänskapslandskamp mellan två nationer som inte har det särskilt kul just nu. Island har tagit flera kliv i fel riktning sedan Lars Lagerbäck lämnade över ansvaret och VM-kvalet var en enda lång pärs för islänningarna. Ett generationsskifte är påbörjat men återväxten är inte den bredaste. Venezuela tog bara tio poäng på 18 VM-kvalmatcher i Sydamerika och José Pékerman kan inte längre luta sig mot åldrande nyckelspelare som Rincón och Rondón. Sydamerikanerna löser max en pinne i Österrike. 1X spelas.

Kupongens kassaskåp

PSG

Häcken har fått en mardrömslott i form av PSG. Fransyskorna är bättre på samtliga positioner och vinner detta utan att förta sig. Given etta i huvudstaden.

Varningens finger!

Nya Zeeland

På en kupong med få skrällägen väljer vi att gå hela vägen “Kiwi-Aussie”-derbyt. Träningsmatch till trots ska Nya Zeeland inte skojas bort hur som helst. X2 prioriteras.144 rader
1. Skottland - Ukraina 1x
2. Brann - Rosengård x2
3. PSG - Häcken 1
4. Sparta Prag - Roma 2
5. Valur - Slavia Prag 1x2
6. Australien - Nya Zeeland 1x2
7. Lettland - Moldavien 1x
8. Island - Venezuela 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto