Topptipset Tips Onsdag 24/8

Publicerad på 24 Aug 2022 - 07:45

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Aug 2022 - 07:45

Champions League-kvalet fortsätter under onsdagen när våra skandinaviska grannar, FC Köpenhamn och Bodö/Glimt, ska spela returmöten. Engelska Ligacupen tar sedan över stafettpinnen innan den lämnas till Damallsvenskan och toppmötet mellan Rosengård och Häcken. Wow!

Spelstopp: 18:591. PSV Eindhoven - Rangers 1
Det blev en svängig drabbning när PSV Eindhoven och Rangers drabbade samman i Glasgow. 2-2 slutade tillställningen efter att båda lagen dominerat varsin halvlek och på sin hemmabana är PSV erkänt svåra att tas med. Van Nistelrooy har spets i spelare som Gakpo, Sangaré och De Jong, men det ska också påpekas att de rödvita är sårbara vid defensiva omställningar. Rangers straffade flera opponenter på detta vis i Europa League och skottarna ska kunna kontra med den äran även i Eindhoven. “Gubben” (etta-tvåa) är ett vettigt val.

2. Trabzonspor - FC Köpenhamn 1
FC Köpenhamn stod för en ruskigt stark insats hemma på Parken där de vitklädda besegrade Trabzonspor med 2-1. Vigge Claesson var högst delaktig i triumfen då han gjorde dankarnas 1-0-mål, men det ska också påpekas att det var Trabzonspor som dominerade merparten av matchbilden. Kan turkarna hitta upp i samma nivå framför den egna publiken blir det svårt för FCK att bibehålla sin ledning. Cornelius är en spelare i värdgänget som vet var målet är beläget och det skulle inte förvåna om han sänker sin gamla arbetsgivare denna onsdag. Spikad etta till fin procent.

3. Dinamo Zagreb - Bodö/Glimt X
Trots att siffrorna stannade vid endast ett mål i det vändande mötet – 1-0 till Bodö/Glimt – bjöd både Dinamo Zagreb och Bodö/Glimt på en precis så sprakande matchbild som förväntat. Aktörerna utbytte mängder av målchanser med varandra och det skulle inte chockera om en liknande matchbild är att vänta på Maksimirstadion. Kroaterna är normalt en ukraft i egen borg, men här får de passa sig för norrmännens omställningar. Pellegrino och Mvuka är specialister i denna spelform och duon var faktiskt den som ordnade segern för en vecka sedan. Alla tecken föredras i Zagreb.

4. Tranmere - Newcastle 2
Över till England och Ligacupen där Newcastle ska försöka undvika ytterligare ett tidigt uttåg ur en inhemsk turnering. I fjol fick “Skatorna” respass av Cambridge i FA-cupen och denna onsdag står Tranmere på menyn i Ligacupen. De svartvita beger sig till Merseyside med vind i seglen efter 3-3 mot Manchester City, men här väntar en annan typ av matchbild med en förmodat kraftigt roterad startelva. Spelare som Wood, Murphy och Longstaff ska kunna bryta ner värdarna på egen hand, men Tranmere ska inte skrattas bort hur som helst. Värdföreningen har bara släppt in ett mål på sina tre senaste ligamatcher och större under har skett än att de lyckas lösa ett kryss på egen mark. X2 är att betrakta som en helgardering.

5. Leeds - Barnsley 1
Leeds har tystat alla förhandskritiker med sju poäng av nio möjliga i Premier League. 3-0-segern mot Chelsea var pricken över i:et för Marsch som fått sina adepter att anamma våldsamt hög press och viljan att gå rakt på mål vid bollvinst. Får de vitklädda samma bett på Barnsley blir detta jobbigt för nykomlingen i League One, men vi vill samtidigt brasklappa för att gästerna ställs mot en roterad startelva hos Premier League-laget. När ettan då sniffar på över 75 procent är det läge att dra öronen åt sig. Åtminstone krysset bör följa med.

6. Forest Green - Brighton 2
Forest Green Rovers vann som bekant League Two i fjol, något som också inneburit att värdarna varit hett villebråd under sommarens transferfönster. Mest av allt märks förlusten av Rob Edwards på tränarbänken. Utan honom har miljöklubben bara vunnit en av fyra matcher i tredjeligan och mycket talar för att värdarna stöter på sina övermän i den andra omgången av Ligacupen. Brighton ser förbättrade ut jämfört med i fjol och helgens 2-0-seger borta mot West Ham var helt i sin ordning. Potters väl inpräntade filosofi gör “Fiskmåsarna” mindre sårbara vid rotationer och så länge gästerna hittar upp i ansenlig nivå är detta att anse som en vettig uppgift. Spikad tvåa.

7. Wycombe - Bristol City 1
Svårsiad kamp från Adams Park där det inte ska skilja alltför mycket mellan kombattanterna trots att de hör hemma i två olika divisioner. Wycombe är ett lag för toppstriden i League One och efter helgens 3-0 mot Barnsley har The Chairboys vind i seglen inför onsdagen. Bristol City står noterade för två raka 2-0-segrar i The Championship, men det ska inte dras för stora växlar på detta inför aftonens äventyr. Kommer Weimann inte till start är The Robins inte mycket att hurra över. “Gubben” (etta-tvåa) spelas i en förmodat målrik historia.

8. Rosengård - Häcken X
Över till Damallsvenskan där Rosengård gick på säsongens första mina i förlusten mot Piteå. Skånskorna kan med det sagt återta serieledningen när Häcken kommer på besök, men Mia Persson och company får se upp med gästernas omställningar. Det går undan när spelare som Wijk och Anvegård sätter fart och den sistnämnda lär säkerligen vara sugen på att sänka sina lagkamrater på Malmö IP. När ettan sticker iväg är det läge att dra öronen åt sig och koppla på hela spannet redan från start. X2 ska jobbas in till trevlig procent.

Kupongens kassaskåp
Brighton
Graham Potters inoljade spelsystem gör att Brighton kan rotera men ändå behålla samma principer i sitt spel. Det ska räcka långt mot ett betydligt sämre Forest Green. Stark tvåa.

Varningens finger!
Bodö/Glimt
Bodö/Glimt får en förmodat passande matchbild framför sig i Zagreb där norrmännens vassa omställningar kommer väl till hands. Alla tecken behövs på Maksimirstadion.144 rader
1. PSV Eindhoven - Rangers 12
2. Trabzonspor - Köpenhamn 1
3. Din.Zagreb - Bodö/Glimt 1x2
4. Tranmere - Newcastle x2
5. Leeds - Barnsley 1x
6. Forest Green - Brighton 2
7. Wycombe - Bristol City 12
8. Rosengård - Häcken 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto