Topptipset Tips Onsdag 26/1

Publicerad på 25 Jan 2022 - 16:08

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Jan 2022 - 16:08

Onsdagens Topptips inleds med en match från The Championship och därefter bär det av till Skottland. Inte mindre än fyra fighter från The Premiership ska analyseras. Därefter blir det Ligacup-semifinal från Portugal innan två kamper från Jupiler League tar kupongen i mål. Målet är som vanligt åtta gröna bockar!


Spelstopp: 20:44



1. West Bromwich - Preston 1

Äventyret har sin början i The Championship där West Bromwich går igenom en knackig period. Helgens 3-0-seger mot Peterborough satt långt inne och var faktiskt The Baggies första under detta kalenderår. Mycket talar dock för att ytterligare en trepoängare är att vänta denna afton. Johnstone och Mowatt är tillbaka från avstängning och dessutom har Dike fått välbehövlig speltid i kroppen. Hittar anfallaren upp i närheten av sin högstanivå får Preston enorma problem. The Lilywhites har stått för fina skalper under säsongens gång, men de flesta av dessa kommer hemma på Deepdale. Utanför hemtrakterna är besökarna inte mycket att hurra över. Ettan klarar sig på egna ben.


2. Hearts - Celtic X

Över till kiltbärarna i Skottland där The Premiership tar vid. Celtic skuggar Rangers i toppstriden - fyra poäng bakom - men får troligtvis svårt att lugga värsta rivalen på ytterligare en ligatitel. The Boys in Green agerar emellanåt stabbigt utanför Celtic Park och denna onsdag anar vi ugglor i mossen för Starfelt och company. Hearts är för tillfället ohotade på sin tredjeplats och hemma på Tynecastle Park är värdarna alltid att räkna med. Formen är dessutom god med fyra raka tävlingssegrar och bara ett insläppt mål under samma period. Celtic är en favorit i fara och alla tecken föredras.


3. St. Johnstone - Dundee FC 1

Jumbofinal från The Premiership mellan två aktörer som är cementerade längst ner i tabellen. Dundee FC har finrummets sämsta defensiv och darrar på manschetten så fort det vankas resor. Bara fyra inspelade poäng på resande tass är sämst i klassen och vi tror inte att gästerna bryter den dystra trenden här. St. Johnstone må befinna sig på jumboplats, men här ska värdarna ändå kunna bjuda upp till rejäl tango. Vid seger går St. Johnstone om Dundee FC i tabellen och när ettan ser ut att streckas sunt är vi benägna att plocka fram hammaren. Trevlig etta.


4. Dundee United - Ross County 1

Från ett Dundee-lag till ett annat då vi ska rikta fokus mot Dundee Uniteds drabbning med Ross County. De sistnämnda är bortsett topptrion det lag som gör flest mål i The Premiership, men det spelar ingen större roll då defensiven är direkt ihålig. Den totala målskillnaden 30-36 skvallrar högt om gästernas ojämnhet. Dundee United har inte samma offensiva spets men värdarna är samtidigt ett herrskap som inte ger bort något i onödan. På egen mark tas lejonparten av poängen och i en förmodat svängig tillställning gillas gubben (etta-tvåa) klart mest.


5. Motherwell - Hibernian 2

Den sista skotska fighten hittas på Fir Park där Motherwell ska mäta svärd med Hibernian. Gästerna har en ytterst slagkraftig offensiv till sitt förfogande där lirare som Boyle och Nisbet florerar. Duon hade ingen större lycka senast mot Celtic (0-2) men här ska anfallarna kunna fira betydligt större triumfer. En brasklapp ska samtidigt kastas in för Motherwells trivsel på eget gräs. 7-1-3 på elva hemmamatcher är starka papper och ska Hibernian åka härifrån med tre poäng behöver de åstadkomma något extra. Återigen faller valet på gubben.


6. Sporting - Santa Clara 1

Det är dags för semifinal i Ligacupen där Santa Clara fått en ruskigt tuff lott på förhand. Gästerna trivs som absolut bäst hemma på Azorerna och får finna sig i att slå ur rejält underläge i Leiria. Här väntar nämligen Sporting och under Amorims ledning är de grönvita rena rama odjuret. Segrar staplas på hög och när dessa aktörer drabbade samman i ligaspelet i januari vann Sporting med 3-2. Santa Clara stod då upp bra, men de ska vara väldigt nöjda om de lyckas lösa ett oavgjort resultat på neutral bana denna gång. 1X är värdesäkrat.


7. Anderlecht - Cercle Brugge X

Anderlecht tar sakta men säkert steg i rätt riktning under Vincent Kompanys ledning. Uppe i fornstora dagar är värdarna inte, men bara tre nederlag på 23 matcher är samtidigt väldigt starka papper. Verschaeren, Zirkzee och Kristoffer Olsson är lirare att hålla koll på hos Anderlecht, men här går de knappast så säkra som tipparna tycks tro. Cercle Brugge blandar högt med lågt, men när de hittar upp i ansenlig nivå går ingen opponent säker. Club Brugge besegrades med 2-0 strax innan nyår, en seger som vittnar om gästernas höga höjd. Plocka med alla tecken och jobba in den östliga rensarsidan.


8. Sérésien - Beerschot 1

Förmodat målrikt möte från Jupiler Leagues nedersta regioner. Sérésien har fyra poäng upp till säker mark och lyckas värdarna inte hitta formen kan de mycket väl trilla ur finrummet. Sju raka förluster är inget annat än katastrofala siffror, men denna onsdag ska Sérésien trots allt inte räknas bort från tre poäng. Beerschot läcker som ett såll, något som inte minst bevisats i de senaste matcherna. Tolv insläppta mål på 270 minuter fotboll är minst sagt illavarslande. Gästerna har i sin tur elva poäng upp till säker mark. Kontraktet blir således svårt att ordna, men här ska inte sida uteslutas. Gubben ramar in detta väl.


Kupongens kassaskåp

West Bromwich

West Bromwichs truppläge ljusnar denna onsdag och då ska The Baggies ses med god vinstchans hemma mot Preston. Gästerna kammar noll på The Hawthorns.


Varningens finger!

Hearts

Celtic har blandat och gett på resande tass och Hearts är inte lätta att brottas med på Tynecastle Park. Alla tecken behövs i detta toppmöte.



144 rader
1. West Brom - Preston 1
2. Hearts - Celtic 1x2
3. St. Johnst. - Dundee FC 1
4. Dundee U - Ross County 12
5. Motherwell - Hibernian 12
6. Sporting - Santa Clara 1x
7. Anderlecht - Cer.Brugge 1x2
8. Sérésien - Beerschot 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto