Topptipset Tips Onsdag 27/4

Publicerad på 26 Apr 2022 - 16:35

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Apr 2022 - 16:35

Onsdagens Topptips inleds på europeisk mark där såklart mötet mellan Liverpool och Villarreal stjäl det mesta av fokuset. Via Serie A och The Championship brakar vi sedan ned i Sydamerika där Copa Libertadores tar kupongen i mål. ni hänger väl med?


Spelstopp: 20.14



1. Liverpool - Villarreal 1

Liverpool inleder onsdagens bataljer med att välkomna succélaget Villarreal till Anfield. Den gula ubåten har på imponerande vis slagit ut både Juventus och Bayern München, men här tror vi att Emerys gäng stöter på sina övermän. De rödklädda engelsmännen är en monstruös maskin hemma i hamnstaden där derbysegern mot Everton gav Klopps mannar en boost inför vad som komma skall denna lillördag. Kort vila i benen och högt procentuellt förtroende är faktorer att överväga, men Liverpool ska samtidigt vara minst ett nummer för stora för spanjorerna. Ettan lämnas på egna ben trots hög streckning.


2. Bologna - Inter 2

För inte längesedan såg Inter ut att darra på manschetten i striden om Scudetton. Fem raka tävlingssegrar har däremot satt Nerazzurri i pole position till guldet framför näsan på Zlatans Milan. Simone Inzaghis adepter agerar med pondus just nu och ett Bologna som inte har något att spela för ska anses vara en lämplig uppgift trots bortaplan. Svanberg med kumpaner är normalt en kraft att räkna med på egen mark, men i pastastöveln görs inte ofta några större ansträngningar för att beröva ett titeljagande lag dess chanser. Värdet kan diskuteras men tvåan är icke desto mindre en vettig spik.


3. Atalanta - Torino X

Atalanta är en annan favorit som ges stort förtroende av tipparna, men till skillnad från exempelvis Liverpool anser vi inte det som befogat. La Dea har inte levt upp till förväntningarna så här långt och med tre förluster på de fyra senaste pekar formkurvan ner i källaren. Vill det sig riktigt illa kan de blåsvarta dessutom tvingas klara sig utan Ilicic, Tolói, Malinovskyi och Maehle denna afton. Då är det läge att dra öronen åt sig. Torino trivs som absolut bäst mot topplagen där Juric taktiskt skickliga manskap inte sällan levererar iögonfallande prestationer. Belotti är ett avbräck men Tjurarna ska ändå kunna bjuda upp till pastavals i Bergamo. Alla tecken och skrälljobb!


4. Middlesbrough - Cardiff 1

Tre raka förluster i den annars så svårintagna hemmaborgen har gjort att Middlesbrough tappat greppet om playoff-platsen. Det ska dock påpekas att Chris Wilders mannar varit det dominerande laget i samtliga av dessa tillställningar och kan den före detta Sheffield United-basen lotsa sina adepter till en ansenlig prestation mot Cardiff ligger tre poäng nära till hands. Walesarna rä utcheckade sedan länge och är av tradition inte mycket att hänga i granen utanför draklandet. 1X är att betrakta som en helgardering.


5. América MG - Deportes Tolima 1

América MG väckte liv i sitt Copa Libertadores-deltagande när de tog en poäng av stadsrivalen Atlético MG i den senaste omgången. Att poängen kom efter ett regelrätt rån blir sekundärt och höga på ångorna från pinnen tror vi att värdföreningen ska kunna stå för en stark prestation även mot Deportes Tolima. Gästerna stal i sin tur också en poäng senast mot Independiente del Valle där beröm ska tilldelas på grund av att colombianerna spelade med en man mindre på banan. Lyckas de hålla samtliga elva på det gröna schackbrädet i Belo Horizonte ska de inte räknas bort från ytterligare en poäng. 1X spelas.


6. Colo Colo - River Plate X

Gruppfinal från Chile där de stora drakarna Colo Colo och River Plate ska gå i klinch. De sistnämnda är en urkraft under Marcelo Gallardos ledning och det råder inget tu tal om att argentinarna är en kandidat till att gå hela vägen. Álvarez – som är klar för Manchester City till sommaren – är en potentiell matchvinnare mot Colo Colo, men det ska samtidigt påpekas att detta är den hittills tuffaste uppgiften för River. Värdföreningen trivs utmärkt hemma i Santiago där ingen motståndare går säker. Alla tecken smakar bäst.


7. Emelec - Palmeiras 2

Palmeiras är som bekant regerande mästare i Copa Libertadores och brassarna har i inledningen av denna upplaga visat att de vill vara med och slåss om titeln igen. Rony är en kusligt effektiv anfallare att förlita sig till längst fram och det krävs inte många målchanser för att skyttekungen ska hitta rätt. Lyckas Emelec hålla honom i strama tyglar ska de dock inte räknas bort helt och hållet hemma i Guayaquil. En poäng är inte fy skam för Palmeiras och även värdarna kan tänkas vara nöjda med samma utfall. X2 ett lås.


8. Cerro Porteno - Penarol 1

Cerro Porteno inledde gruppspelet i Copa Libertadores med att ta en poäng av rivalen Olimpia. Sedan följde paraguayanerna upp det med att betvinga Coló de Santa Fe, en triumf som tog värdarna upp i ensam majestät av Grupp G. Tabelltvåan Penarol kommer på besök denna afton och vi tror åtminstone att Cerro Porteno ska kunna behålla sin förlustfria svit. Besökarna från Uruguay ska inte underskattas på något sätt, men det råder samtidigt inget tu tal om att de får finna sig i att slå ur underläge. 1X är detsamma som grön bock.


Kupongens kassaskåp!

Liverpool

Liverpool är en våldsam urkraft hemma på Anfield och Klopp har mängder av matchvinnare att använda sig av mot Villarreal. Spanjorerna har ett underläge att försöka vända på inför returen.



Varningens finger!

Torino

Atalanta har inte rosat marknaden mot slutet och går inte säkra mot ett Torino som trivs ypperligt mot topplagen. Högersidan ska finnas med till varje pris.




144 rader
1. Liverpool - Villarreal 1
2. Bologna - Inter 2
3. Atalanta - Torino 1x2
4. Middlesbrough - Cardiff 1x
5. América MG - Deportes T. 1x
6. Colo Colo - River Plate 1x2
7. Emelec - Palmeiras x2
8. Cerro Porteno - Penarol 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto