Topptipset Tips Onsdag 28/9

Publicerad på 27 Sep 2022 - 14:35

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Sep 2022 - 14:35

Landslagsfotbollen är över för denna gång och onsdagens Topptips riktar istället fullt fokus mot damernas Champions League-kval. Flera tunga favoriter finns att handskas med vilket gör ett mindre system följt av ökad radinsats att föredra. Kupongen går i mål med en kvartsfinal från Argentinska cupen. Nu kör vi!

Spelstopp: 17:591. Rosengård - Brann 1

Trots stor dominans fick Rosengård nöja sig med 1-1 i Bergen. Töserna från Malmö visade moral som sent kvitterade Branns tidiga ledning, men när aktörerna drabbar samman på Malmö IP kommer det att bli andra bullar för norskorna. Rosengård besitter sanslös spets i lirare som Bredgaard, Kullashi och Mia Persson som på egen hand kan knacka bort gästernas försvarsled. Gudmundsdóttir är i sin tur en spelare som skånskorna får se upp med, men att Brann ska lyckas åstadkomma mer än ett oavgjort resultat är oerhört svårt att se. 1X räcker gott och väl för grön bock.

2. Häcken - PSG 2

Häcken stretade emot länge och väl i Paris där “Getingarna” höll PSG stången (1-1) i 85 minuter. Den franska landslagsstjärnan Diani avgjorde sedan bataljen till fransyskornas fördel och med handen på hjärtat hade det varit vansinnigt orättvist om svenskorna fått med sig poäng. PSG dominerade matchbilden med eftertryck och liknande scener är att vänta på Bravida Arena. Häcken har garanterat fått blodad tand från resultatet för en vecka sedan, men detta är gästernas fight att förlora. Med gott om andra spikalternativ får lyxkrysset följa med utgångstvåan.

3. Ajax - Arsenal X

Jonas Eidevall och dennes Arsenal fick det oväntat tufft emot i London där 2-2 mot Ajax inte var vad svensken och övriga hade hoppats på. De rödvita nederländskorna matchade Arsenal på det gröna schackbrädet och ska inte uteslutas från att bjuda upp till tango även i Amsterdam. Spelare för spelare råder klar fördel engelskorna som ska kunna ta sig vidare till gruppspelet vid en ansenlig prestation, men med tanke på matchbilden för en vecka sedan lämnas tvåan inte på egna ben. Alla tecken och skrälljobb blir valet i tulpanriket.

4. St. Pölten - Kuopion Palloseura X

St. Pölten är i vanlig ordning överlägsna i österrikiska Bundesliga och värdinnorna drog också det längsta strået borta mot Kuopion Palloseura. Opponenterna från Finland stod med det sagt upp på meriterande vis och kommer de hemmahörande inte upp i högre nivå denna afton ska KuPS inte räknas bort hur som helst. Rochi, Begolli och Kröger är spelare som kan åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite och vi synar den betrodda ettan redan på mindre system. Hela spannet och injobb av minst ett oavgjort resultat är vägen att vandra.

5. Benfica - Rangers 1

Rent siffermässigt stod Rangers upp bättre än förväntat i det första mötet med Benfica. Jamaicanskan McCoy såg med sin doppietta till att skotskorna länge var med i matchen, men när Encinas satte 3-2 för Benfica sent in i den andra halvleken gick rullgardinen troligtvis ner för Rangers. Hemma i Lissabon är Benfica en aktad urmakt där lirare som tidigare nämnda Encinas samt firma Lacasse/Vitoria – den sistnämnda också tvåmålsskytt i Skottland – på egen hand kan göra livet surt för de tillresta. Ettan är en tänkbar spik, krysset sällskapar den försiktiges system.

6. Juventus - Köge 1

Dödläge råder inför denna retur då Juventus och Köge delade på kakan i Danmark. Amanda Nildén hittade nätet för italienskorna och sett till matchbilden borde svensken och hennes kamrater dragit det längsta strået redan för en vecka sedan. 1-1 är med det sagt ett gångbart resultat inför mötet i Turin där Juventus ska gälla som skyhöga favoriter. Två poängtapp på de tre senaste omgångarna i Serie A kan avskräcka tipparna från att spika ettan, men här gör de svartvita inga misstag. Singla ettan och gå vidare.

7. Chelsea - West Ham 1

Londonderby från Women’s Super League där Chelsea repade mod i den senaste omgången. De blåklädda slog tillbaka Manchester City med 2-0 efter att dessförinnan åkt på däng med 1-2 mot Liverpool. Kirby och Mjelde stod för nätrasslen och duon med kamrater ska kunna spinna vidare på inslagen väg mot West Ham. Gästerna har torskat nio raka inbördes möten alla kategorier och har ingenting att sätta emot denna afton heller. Ettan är lika klar som streck och odds antyder. Spik!

8. Independiente - Talleres de Córdoba 1

Kupongen går i mål med en kvartsfinal från Argentinska cupen där Independiente strålar samman med Talleres de Córdoba i Buenos Aires. För ett par dagar sedan värmde gästerna upp inför denna tillställning med att betvinga River Plate med 1-0 på bortagräs och på liknande vis behöver de prestera i denna kvartsfinal. Independiente ståtar nämligen med fem raka tävlingssegrar och har bara släppt in ett mål under denna period. Kommer värdföreningen upp i närheten av sin högstanivå förlorar de inte detta. 1X räcker för grön bock.

Kupongens kassaskåp

Juventus

Juventus fick bara 1-1 i Danmark men när mötet med Köge svänger till Turin blir italienskorna övermäktiga. Ettan är bara att spika av.

Varningens finger!

Ajax

Ajax stod upp bra mot Arsenal i London och hemma i Amsterdam ska värdinnorna inte skojas bort hur som helst. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.144 rader
1. Rosengård - Brann 1x
2. Häcken - PSG x2
3. Ajax - Arsenal 1x2
4. St. Pölten - Kuopion 1x2
5. Benfica - Rangers 1x
6. Juventus - Köge 1
7. Chelsea - West Ham 1
8. Independiente - Talleres 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto