Topptipset Tips Onsdag 8/9

Publicerad på 8 Sep 2021 - 10:21

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Sep 2021 - 10:21

Onsdagens Topptips har landslagen i fokus. Sveriges möte mot Grekland är en given höjdpunkt och ett getöga slängs såklart även på Spaniens viktiga match mot Kosovo. I övrigt ska England tämja Lewandowski samtidigt som Belgien krossar Belarus. Häng med!

Succé igen för vårt lag med Melker Sandebäck – mot 13 på Europatipset, avgörs i kväll!
100 KR/Andelen – köp din andel till vårt Topptipset-system! KLICKA HÄR!

Spelstopp: 20:44



1. Grekland - Sverige X
Efter den sagolika segern mot Spanien har Blågult satt sig i en oerhört bra position i gruppen. Isak och framförallt Kulusevski var helt magiska mot spanjackerna och vinsten kändes inte alls orättvis. Janne passade på att vila startelvan i helgens träningslandskamp mot Shomurodovs Uzbekistan (2-1), trots detta finns det ändå vissa frågetecken inför mötet med grekerna. Ekdal har lämnat samlingen på grund av en skada, frågetecken sätts även kring Krafth som har en höggravid fru. Grekland har presterat bra under Van't Schip och faktum är att Europamästarna från 2004 är obesegrade i tolv raka tävlingskamper. Då alldeles för många ser ut att tippa med hjärtat lockar tvåan ur ett spelmässigt perspektiv minst och således rullas heltäckningsmattan ut.

2. Polen - England 2
England har bara torskat en kvalmatch sedan 2009 och i det här VM-kvalet har britterna gjort rent hus. Silvermedaljörerna från EM står på idel segrar efter fem omgångar och 17:1(!) i målskillnad. I 4-0-vinsten i helgen mot Andorra passade Southgate på att vila stora delar av startelvan. Polen har en stark generation spelare men som lag är det sällan Lewandowski och company övertygar. Trots det smärre fiaskot i EM sitter Sousa kvar på tränarposten. Sjukt nog släppte Polen in mål mot San Marino på stöveln i helgen, detta var faktiskt första gången sedan 2013 (även då mot Polen) halvitalienarna hittade nätmaskorna i ett VM-kval på hemmaplan. England ska gälla som favorit.

3. Nordirland - Schweiz 2
0-0 mot Italien är inte fy skam och Schweiz går givetvis in i mötet på Nordirland som favorit. Någon enkel trepoängare är det dock inte tal om på ön. I Belfast är värdarna jobbiga att möta och här har länder som Nederländerna samt Slovakien tappat poäng under de senaste årens kvalspel. Klockmakarna har i sin tur bara vunnit två av sina tio senaste bortamatcher under ordinarie tid (mot Gibraltar och Bulgarien) och således skadar det inte att gardera utgångstecknet till höger. X2 blir bra.

4. Kosovo - Spanien 2
Kan även Kosovo ställa till det för Spanien? Det hade såklart smakat med svenska ögon sett, och helt omöjligt är det inte. Luis Enriques landslag speglar den spanska klubblagsfotbollen och problemen är påtagliga. Något tiki-taka av gammalt klassiskt snitt finns inte längre och spelarmaterialet är i ärlighetens namn inte heller på samma nivå som förr. La Roja har problem att bryta ner låga försvar och det underlättar inte att olympier som Pedri och Oyarzabal har semester denna samling. Favorittvåan garderas med kryss borta mot ett bökigt Kosovo.

5. Wales - Estland 1
Wales stod för en skakig insats mot Belarus senast. Tre poäng säkrades först på stopptid då Bale fullbordade sitt hattrick. Mot Estland stöter man ånyo på ett relativt svagt motstånd, men något helt given seger ses inte i Cardiff. Gästerna tryckte in dubbla kassar på självaste Belgien i den första matchen denna samling och kollektivt kan de eventuellt störa även walesarna. Värdet på ettan är fint, men krysset är en av kupongens minst osannolika rensare och tar därför plats.

6. Island - Tyskland 2
Tyskland torskade mot Nordmakedonien i våras men det ser inte ut att kosta Die Mannschaft någon VM-plats. Hansi Flicks nya landslag pulveriserade Armenien i gruppfinalen i helgen med hela 6-0 där Gnabry stod som tvåmålsskytt redan efter 15 minuter. Att tyskarna ska slarva bort några poäng mot ett Island i spillror känns väldigt långsökt. Island har kantats av sexskandaler vilket lett till att förbundet har avgått. Öborna har sett riktigt bleka ut i kvalet och saknar här bland annat storstjärnan Sigurdsson. Glasklar tvåa.

7. Belarus - Belgien 2
Vitryssarna har inget att sätta emot när Belgien besöker. Det märktes när lagen möttes i våras och det kommer märkas igen. I mars vann reservbetonade belgare med 8-0 efter dubbla doppiettor signerade Trossard och Vanaken. Även oduglingen Batshuayi hängde och det belyser det faktum att gästerna har en trupp av helt annan kaliber än Belarus, som dessutom går in i detta möte med fyra raka torsk i ryggen. Tvåa, tack.

8. Nordmakedonien - Rumänien X
Nordmakedonien gjorde mästerskapsdebut i somras. Grabbarna från Balkan blev inte helt oväntat en slagpåse och efter EM valde landsfadern Pandev att tacka för sig. Nordmakedonien inledde VM-kvalet i våras övertygande men den här samlingen har värdnationen tappat poäng mot både Armenien och Island. Om inte resten av kval-hösten ska bli en ren transportsträcka behövs poäng här. Rumänien har mer vind i seglen och känns som en nation på uppgång. Fina lirare som Marin och Ianis Hagi är spelare med framtiden för sig och när nationerna möttes i våras vann rumänerna med 3-2. De är inte chanslösa här heller. Helgarderas.

Kupongens kassaskåp
Belgien
Av många storfavoriter är Belgien den bästa. Det är en enorm klasskillnad mellan dessa lag och precis som i det senaste mötet är detta en fråga om hur stor segermarginalen blir. Given tvåa.

Varningens finger!
Grekland
Det är klart att alla tummar och tår hålls för Gulo Gulo men grekerna ska inte underskattas. Fetaostfantasterna plockade poäng borta mot Spanien och kan ställa till det rejält även för Sverige. Helgardera!

Succé igen för vårt lag med Melker Sandebäck – mot 13 på Europatipset, avgörs i kväll!
100 KR/Andelen – köp din andel till vårt Topptipset-system! KLICKA HÄR!




144 rader
1. Grekland - Sverige 1x2
2. Polen - England x2
3. Nordirland - Schweiz x2
4. Kosovo - Spanien x2
5. Wales - Estland 1x
6. Island - Tyskland 2
7. Belarus - Belgien 2
8. Nordmak. - Rumänien 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto