Topptipset Tips Söndag 20/11

Publicerad på 18 Nov 2022 - 14:14

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Nov 2022 - 14:14

Under söndagen är det dags att sparka igång VM i Qatar. Värdnationen tar sig an Ecuador i Al Khor och kupongen fortsätter sedan med mindre betydelsefulla vänskapslandskamper. Kvalet mot Damallsvenskan och Segunda División tar oss i mål. Låt VM börja!

Hämta 100 kr bonus hos spelbolaget

18+ Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller

Spelstopp: 13:59


1. Qatar - Ecuador 2

VM kickar igång denna söndag när Qatar ställs mot Ecuador. I denna grupp återfinns också Senegal och Nederländerna där de sistnämnda får anses vara klara favoriter att ro hem förstaplatsen. Bakom Oranje är det desto mer öppet och vi blir inte förvånade om Ecuador står för ett starkt gruppspel. Sydamerikanerna övertygade i VM-kvalet och har spetsiga spelare i form av Estupinán, Caicedo och Valencia. I egenskap av värdnation kommer Qatar givetvis ha ett enormt publikstöd i ryggen men vi ställer oss frågande till om det räcker. Truppen är begränsad och lyckas Ecuador hålla koll på firma Ali/Al-Haydos är mycket vunnet. X2 räcker för grön bock i Al Khor.

2. Norge - Finland X

I torsdags träningsmatchade Norge borta mot Irland där Martin Ödegaard orkestrerade 2-1-segern. Under söndagen vänder baggarna hem till Ullevaal för att mäta svärd med Finland. Erling Haaland ska vara redo för spel denna eftermiddag och anfallaren är givetvis en pjäs som kan avgöra detta på egen hand. Med risk för bristfällig motivation går det trots allt inte att spika den betrodda ettan. Finland kommer att se uppgiften som inspirerande och att plocka poäng av en nordisk rival är alltid en morot som inte ska underskattas. Vänstervriden streckning innebär heltäckningsmatta och skrälljobb.

3. Slovenien - Montenegro 1

Slovenien övertygade stundtals i Sveriges Nations League-grupp och i torsdags städade värdarna av Rumänien med 2-1 på främmande gräs. Vassa anfallsparet Sesko/Sporar stod för målen och det är en duo som kan agera matchvinnare även i Ljubljana. Balkanderbyt med Montenegro lär präglas av kamp och få mål men är det något lag som ska stå på tronen efter 90 minuter är det slovenerna. Montenegro har i bästa fall en väloljad defensiv men i de främre leden besitter gästerna inte samma spets som söndagens opponenter. 1X blir vårt val.

4. Luxemburg - Bulgarien 1

Bulgarien är mil ifrån fornstora dagar och med en klen återväxt lär det dröja innan gästerna befinner sig på ansenlig nivå. Tre raka vinster (alla kategorier) skvallrar förvisso om gott gry i truppen men vi lutar åt att trenden bryts när bulgarerna beger sig till Luxemburg denna söndag. Storhertigdömet har i sin tur tagit rejäla kliv de senaste åren och kommer närmast från en gedigen insats i 2-2-matchen mot Ungern. Spelare som Sinani, Rodrigues och Turping kan på egen hand sänka Bulgarien. Den lågt streckade ettan är en utmärkt spik.

5. Nordmakedonien - Azerbajdzjan 1

Nordmakedonien hade stora problem med att bryta ned ett reservbetonat Finland i torsdags. Bardhis straffmål räddade till slut delad ära men det är smärtsamt tydligt att de rödgula saknar offensiv kraft sedan Goran Pandev slängde landslagströjan i tvätten för sista gången. Azerbajdzjan är en på förhand enklare opponent men med risk för en roterad startelva hos de hemmahörande vågar vi inte lita blint på ettan. Azerierna har stundtals visat att de kan bjuda upp till kamp mot bättre nationer och vi gör gärna plats för krysset i Skopje. 1X spelas.

6. IK Uppsala Fotboll - Brommapojkarna 2

Den näst sista omgångens seger mot Umeå var guld värd för Brommapojkarna. De rödsvarta lyckades tack vare den undvika degradering från Damallsvenskan och nu gäller det att samla kraft för att ta sig an Uppsala i kvalet för att kunna hänga kvar i finrummet. Över två möten ska gästerna hållas som klara favoriter men vi vill höja ett varningens finger för värdinnorna på egen mark. Bronsmedaljörerna från Elitettan vräkte in 67 mål på 26 matcher där Nicole Robertson stod för 25 av dessa. Hon kan på egen hand hota BP:s bakre led. “Gubben” (etta-tvåa) är ett klokt val.

7. FC Andorra - Lugo X

Efter att ha lagt skorna på hyllan innan uppehållet kan Gerard Piqué fokusera fullt ut på FC Andorra. Den gamla mittbacken äger nämligen nykomlingen i Segunda División som övertygat i egenskap av färskingar. Att föra en matchbild görs med det sagt inte hur som helst i andraligan och Lugo förtjänar betydligt större förtroende än vad de får av tipparna. Gästerna har vissa problem med målskyttet men visade i 2-0-segern mot Burgos att de kan oerhört mycket i sina bästa stunder. Alla tecken och injobb av minst en bortapinne är rätt väg att gå.

8. Villarreal B - Ibiza 1

Efter sju inspelade poäng av nio möjliga tog det roliga slut för Villarreal B i den senaste omgången. 0-1 mot Huesca var en tung smäll men sett till matchbilden var det ett resultat som snarare borde vänts åt andra hållet. De gulklädda spelar en genomtänkt och stabil fotboll som ska räcka långt mot ett svagt Ibiza. Pågarna från partyön har Segundas sämsta defensiv och blott tre segrar på 15 försök vittnar om att gästerna kommer tillhöra botten ett bra tag framöver. Spelet på resande tass är bedrövligt och här känner vi oss bekväma med att lämna ettan allena.

Kupongens kassaskåp

Luxemburg

Luxemburg stod för en habil insats mot Ungern och det är bara att konstatera att värdarna är att räkna med mot namnkunnigt motstånd anno 2022. Ett Bulgarien på nedgång kammar noll på nationalarenan.

Varningens finger!

Lugo

FC Andorra är normalt inget lag som trivs med att föra en matchbild. Det ska ett inte oävet Lugo kunna utnyttja. X2 ska finnas med till varje pris.

144 rader
1. Qatar - Ecuador x2
2. Norge - Finland 1x2
3. Slovenien - Montenegro 1x
4. Luxemburg - Bulgarien 1
5. Nordmak. - Azerbajdzjan 1x
6. IK Uppsala Fotboll - BP 12
7. FC Andorra - Lugo 1x2
8. Villarreal B - Ibiza 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto