Topptipset Tips Tisdag 11/1

Publicerad på 10 Jan 2022 - 15:36

Tipsexperten

Tipsexperten

10 Jan 2022 - 15:36

Tisdagens Topptips domineras av engelsk fotboll. Vi ska vandra från Premier League hela vägen ner i League Two och stor underhållning utlovas på Stadium MK där MK Dons och Wimbledon drabbar samman i ett uppskruvat hatmöte. Fighten mellan Cagliari och Bologna finns också med på ett hörn. Nu gasar vi!


Spelstopp: 20:291. Southampton - Brentford 1

Två aktörer som med besvär respektive enkelhet tog sig vidare i FA-cupen ska mäta svärd på St. Mary’s. Southampton lyckades inte lägga Swansea på rygg förrän i förlängningen där Hassenhüttls bredare trupp till slut fällde avgörandet. Det kan säkerligen innebära att tipparna väljer att blicka mot garderingar när Brentford kommer på besök. Vi går däremot motsatt riktning. The Saints har visat sig starka på egen mark så här långt - raden 2-6-1 vittnar om detta - och Brentford har inte imponerat nämnvärt mot slutet. Det är öppna spjäll i de bakre leden där The Bees lider av att förstaslipsen Raya går skadad. Det gör spanjoren även här och då är ettan en sund spik.


2. Cagliari - Bologna 1

Innan vi går in på detaljer i bataljen från Serie A ska det nämnas att det råder frågetecken kring huruvida matchen kommer att spelas eller ej. Bologna kom inte till spel mot Inter och Mihajlovic och company har faktiskt inte lirat sedan strax innan jul. Däremellan har ett coronautbrott ställt till besvär vilket får oss att blicka mot Cagliaris håll. Sardinerna stod för en meriterande vändning senast, 0-1 till 2-1 mot Sampdoria, och är för bra för att harva under giljotinen. Blir det spel ska Joao Pedro och company ses med god poängchans. 1X liras, håll koll på info närmare spelstopp.


3. Reading - Fulham 2

Reading stod för ett monumentalt fiasko när de i helgen åkte ur FA-cupen mot Kidderminster, ett lag från sjättedivisionen (!) i England. The Royals lider fortfarande av flera tunga avbräck men gynnas samtidigt av att de inte har något att förlora när Fulham kommer på besök. The Cottagers har visat svag form under vintern och när tvåan ser ut att överstiga 70 procent är det trots allt läge att dra öronen åt sig. Oävna är inte Reading och i en förmodat målrik tillställning är gubben (etta-tvåa) att anse som ett lämpligt val.


4. Sunderland - Lincoln X

Vidare ner i League One där Sunderland äntligen ser ut att få något att jubla åt. The Black Cats toppar tabellen tillsammans med Rotherham och fortsätter de rödvita på inslagen väg ligger direktplatsen till The Championship i deras händer. Med det sagt är Sunderland inga övermän på League One-nivå. När ettan blir monstruöst hårt betrodd är det trots allt läge att blicka mot garderingar. Lincoln fanns med i toppstriden i fjol och även om gästerna underpresterat så här långt är kunnandet i truppen stort. Tillåter plånboken är detta ett fall för helgarderingsnämnden.


5. MK Dons - AFC Wimbledon 1

Stekhett rivalmöte från Stadium MK där Milton Keynes Dons ska duellera med AFC Wimbledon. De sistnämnda har haft en problemfylld säsong med bara sex segrar av 21 möjliga och i helgen åkte de också ur FA-cupen mot Boreham Wood från femtedivisionen. Självförtroendet är således inte på topp och vi lutar åt att det blir värre med den saken här. MK Dons är ett lag som ska kunna blanda sig i kampen om playoff-platser och värdarna har dessutom ett psykologiskt övertag mot Wimbledon sett till de senaste årens inbördes möten. Det drygas ut denna tisdag. Ettan singlas.


6. Bolton - Wycombe 2

Bolton är mil ifrån fornstora dagar. Den anrika klubben sladdar i botten av League One och ser ut att få kämpa för nytt kontrakt hela vägen in på våren. Lejonparten av värdarnas poäng kommer i egen borg, men under tisdagen väntar en opponent som inte blir enkel att brottas med. Wycombe har varit uppe och vänt i The Championship i modern nutid och The Chairboys ska inte uteslutas från uppflyttning till samma division denna säsong. Poängplock i tio av 13 bortamatcher är ruskigt starka siffror från gästerna. Vi nöjer oss med X2.


7. Mansfield - Swindon X

Vi hoppar ner ytterligare ett steg i hierarkin för att avrunda kupongen. Mansfield och Swindon har båda ambitioner om att knipa en playoff-plats mot League One när säsongen summeras. De sistnämnda ligger bäst till för att lyckas med bedriften än så länge, men Mansfield ska inte underskattas. Värdarna är erkänt starka hemma på One Call Stadium och Swindon lär ha träningsvärk i benen efter fredagens FA-cupmatch mot Manchester City. I en fight som kan gå åt endera håll föredras alla tecken så tidigt som möjligt.


8. Salford City - Tranmere 1

Derbystämpel råder på kupongens sista strid där Salford City från Greater Manchester drabbar samman med Tranmere från Liverpool. Gästerna har gått oerhört starkt i League Two så här långt och parkerar faktiskt in på en finfin andraplats inför tisdagens bravader. Utanför Liverpools gränser trivs dock inte Tranmere som bäst. Salford City gör det i sin tur bra på eget gräs där endast två fighter förlorats under säsongens gång. Den trenden fortsätter efter denna tillställning. 1X spelas.


Kupongens kassaskåp

MK Dons

Att sticka ut hakan i ett hett rivalmöte är aldrig enkelt, men här tycker vi att mycket talar för MK Dons. Värdarna har ett psykologiskt övertag på Wimbledon som kammar noll på Stadium MK.


Varningens finger!

Lincoln

Lincoln var ett topplag i fjol och blir alldeles för undervärderade på Stadium of Light. Sunderland är inga övermän och här måste högersidan finnas med från start.144 rader
1. Southamp. - Brentford 1
2. Cagliari - Bologna 1x
3. Reading - Fulham 12
4. Sunderland - Lincoln 1x2
5. MK Dons - AFC Wimble. 1
6. Bolton - Wycombe x2
7. Mansfield - Swindon 1x2
8. Salford City - Tranmere 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto