Topptipset Tips Tisdag 14/9

Publicerad på 14 Sep 2021 - 09:25

Tipsexperten

Tipsexperten

14 Sep 2021 - 09:25

Champions League-gruppspelet drar igång under tisdagen och Topptipset tar naturligtvis fasta på det. 250 läckra loppor kryddar bongen som hämtar sex fina fajter från nämnda turnering och dubbla skärmar krävs när MFF möter Juventus samtidigt som Barcelona tar emot Bayern. Uppladdningen börjar nedan, häng på!

Ny framgång för vårt Syuccélag – 8 rätt på Topptipset gång på gång!
Köp andel i vårt Topptipset-lag! 100 kr/andelen – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 20:59



1. Barcelona - Bayern München 2
Barcelona fick spelledigt i helgen då matchen mot Sevilla flyttades. Energi som laget kommer behöva mot Bayern. Katalanerna är skadedrabbade och med Koeman, som svingat mot president Laporta under landslagsuppehållet, bakom spakarna saknas fortsatt en spelidé. La Liga-inledningen har sett allt annat än bra ut spelmässigt och publiken har visat sitt missnöje inför detta möte som trots minskad kapacitet på Camp Nou inte ser ut att bli utsålt. Bayern Münchens har startat säsongen klart skarpare, både trupp och spel ser bättre ut. I helgen pulveriserades titelkonkurrenten Leipzig med 4-1 efter att bland annat Lewandowski och Sané hittat nät. Liknande siffror kanske inte är att vänta här, men visst är tyskarna klart och tydligt det bättre laget i nuläget. Tvåan spikas under 50 procent.

2. Malmö FF - Juventus 2
Juventus och Barcelona påminner mycket om varandra i dessa dagar. Två jättar som de senaste åren hamnat helt snett i sina satsningar och startar på ny kula. Malmö ska därmed inte vara helt chanslösa i denna match, även om “den gamla damen såklart gäller som favorit. Vårt svenska bidrag har bevisat under kvalet att de höjer sig rejält när det vankas Europaspel och mot ett Juve som redan visat sig sårbara mot lag som Empoli så kan det vara läge att ta viss höjd. Lewicki samt Dahlin lär saknas i MFF, men favorittvåan garderas med kryss ändå.

3. Chelsea - Zenit 1
Över till London där ett ensidigt möte väntar. De regerande mästarna fortsätter att ta kliv under Tuchel och det nygamla förvärvet Lukaku har hittat rätt direkt. Den belgiske bjässen skeppade in dubbla kassar i helgens 3-0-seger mot Aston Villa och med honom på topp har The Blues inga svagheter alls. Samma sak går inte att säga om Zenit vars store målskytt Dzyuba gått mållös från samtliga sju ligamatcher denna säsong. Gamle Barcelona-brassen Malcom har tillsammans med iraniern Azmoun axlat delar av ansvaret hittills, men här räcker ryssarna inte till. Chelsea är Europas kanske bästa lag just nu och med publiken i ryggen på Stamford Bridge kan det bara sluta på ett sätt. Ettan spikas.

4. Villarreal - Atalanta X
Villarreal tog köksvägen in i Champions League och sedan segern mot Manchester United i Europa League i fjol har den gula ubåten haft det kämpigt. Under ordinarie tid har de inte lyckats knyta ihop säcken alls de senaste månaderna och även om “Den gula ubåten” har en stabil grund att stå på i den lilla Valencia-förorten Vila-Real är matchen mot Atalanta oviss. Gastperinins gäster har för all del inte startat säsongen särskilt starkt, med torsk mot Fiorentina närmast i facit, men italienarnas offensiva fotboll lämnar få oberörda och blir något att bita i för spanjorerna. Alla tecken spelas.

5. Lille - Wolfsburg 2
Jämna Grupp G står näst på tur. Efter att Lille knep Ligue 1 framför PSG i fjol har mycket hänt hos de franska mästarna. Nyckelspelarna Maignan och Soumaré har lämnat och detsamma gäller coach Christophe Galtier. Tre stora tapp som satt sina spår under den problematiska inledningen av säsongen. Wolfsburg, som rattas av Van Bommel, har börjat klart bättre och faktum är att de toppar den tyska Bundesligan på full pott. Endast ett insläppt mål är fina siffror efter fyra fajter och känslan är att det solida försvaret genererar minst en pinne i Frankrike. X2.

6. Dynamo Kiev - Benfica 2
Dynamo Kiev var chanslösa i fjolårets upplaga av Champions League och bättre lär det inte gå i år. Lucescus män är bra med ukrainska mått mätt men det är väldigt få spelare som håller för större klubbar vilket märks när de äntrar den europeiska scenen. Benfica är betydligt mer namnkunniga där inte minst just Ukrainas stora stjärna Yaremchuk lyser starkt på topp. Portugiserna slog ut ett vasst Monaco i kvalet och även om “Örnarna” är som allra bäst på eget gräs är allt annat än poäng en missräkning i detta möte. X2 blir ett bra lås.

7. Reading - Peterborough 1
The Championship bjuder på ett bottenmöte från The Madejski Stadium. Reading har inte nått samma höjder som i fjol och frågetecken för defensiven har rests i inledningen. Senast tappade laget ledning med 3-1 till 3-3 mot QPR trots att John Swift skickat in ett snabbt hattrick. En del av förklaringen hittas i att viktiga pjäser som Méïté och Lucas Joao till stor del varit otillgängliga. Så är fallet även här och då är en hemmaseger inget säkert kort. Peterborough, med Darren Ferguson på tränarbänken, är normalt sett ett sämre lag men större är inte skillnaden i den notoriskt jämna engelska andraligan än att gästerna ska kunna störa Reading i knackig form. 1X.

8. West Bromwich - Derby 2
De nyligen nedflyttade West Brom har ett av The Championships bästa lag på pappret, om detta råder ingen tvekan. Att serieledarna ska krossa motståndet varenda match är dock föga troligt och helgens poängtapp hemma mot Millwall visade detta. Viktige försvarsskuggen Dara O'Shea, som skadade sig under landslagsuppehållet, missade den drabbningen och ser ut att göra detsamma i den knepiga matchen mot Derby. The Rams har haft vissa problem med truppen efter en turbulent sommar, men Wayne “Wazza” Rooneys mittengäng har slutit leden Snabbare än väntat och bara förlorat två fajter hittills. Det skulle inte förvåna om den statistiken håller i sig. Till rådande streck är skrällen till höger av högsta prio. Helgardera och håll tummarna för tvåan.

Kupongens kassaskåp
Chelsea
Zenit är inget dåligt lag men det är inte borta mot Chelsea poängen kommer plockas. Britterna ser urstarka ut i bägge ändar och vinner detta utan darr på ribban.

Varningens finger!
Derby
Det är svårt att hitta någon jämnare liga än The Championship. Wazza med vänner har redan visat att en namnstark trupp inte är allt och poäng ligger i korten om gästerna gör jobbet. Tvåan rensar rejält och måste testas.

Ny framgång för vårt Syuccélag – 8 rätt på Topptipset gång på gång!
Köp andel i vårt Topptipset-lag! 100 kr/andelen – KLICKA HÄR!



144 rader
1. Barcelona - B.München 2
2. Malmö FF - Juventus x2
3. Chelsea - Zenit 1
4. Villarreal - Atalanta 1x2
5. Lille - Wolfsburg x2
6. Dynamo Kiev - Benfica x2
7. Reading - Peterborough 1x
8. West Bromwich - Derby 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto