Topptipset Tips Tisdag 15/2

Publicerad på 15 Feb 2022 - 09:48

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Feb 2022 - 09:48

Det är ett väldigt fint Topptips att sätta tisdags-tänderna i. Champions League är tillbaka med åttondelsfinaler och det är två riktiga karameller vi bjuds på. Sex ligamatcher från England tar oss därefter i mål. Bra skrälldrag hittas samtidigt som spikpistolen på flera håll kan plockas fram med gott samvete. Parc des Princes är en arena som andas karaktär, Paris och därmed toppmatcher. PSG - Real, smaka på den öppningsfajten! Nu dundrar vi igång.

Spelstopp: 20:44



1. PSG - Real Madrid 1
Karim Benzema har varit en av La Ligas allra bästa anfallare. Utan den franske stjärnan på plan har Reals anfall sett aningen mer dämpat ut då 34-åringen varit skadad på slutet. Med på planet till Paris finns dock den väldige strikern. Något oklart dock om tanken är att han spelar från start eller eventuellt hoppar in. PSG är i tämligen gott slag och defilerar i år hem ligasegern. Champions League-äventyret har dock varit något mer krokig men med Mbappé, Messi och troligen också Neymar spelbara kommer Galacticos försvarare få något ordentligt att bita i. Ettan kliver på tåget först.

2. Sporting - Manchester City 2
Sporting gjorde ett bra gruppspel och Lissabons grönvita sällskap tog sig hela vägen till åttondelsfinal efter att bland annat kunnat hålla Dortmund bakom sig. Väl i första knockout-rundan kommer det dock tyvärr ta stopp. Manchester City är inte med i tävlingen för att delta utan för att vinna. Guardiolas lagbygge är välkomponerat och utbildat efter “Filosofens” tankar och idéer. Norwich var senast i raden av klubbar att bli massakrerade av de himmelsblå och det enda som skulle kunna hindra City från en skalp i Portugal är om gästerna anser sig nöjda med ett kryss att spela på inför returen. X2 således.

3. Manchester United - Brighton 2
Från ett Manchester-lag till ett annat. Medan City är ute på CL-äventyr får Ralf Rangnick och hans United finna sig i att spela Premier League-match mot Brighton. Hemmalaget finns med i toppen men för den sakens skull behöver det inte vara frid och fröjd i Djävlarnas läger. Lite små interna stridigheter finns, Mason Greenwood-gate samt ett spel som knappast bländar. Brighton har alla förutsättningar i världen att dyrka upp Maguire och company. det blåklädda sydkustlaget är i gott slag och noterbart är att Måsarna bara torskat fyra matcher på hela säsongen. Imponerande! Även om vi dunkar på med 1X2 är det såklart tvåan som smakar allra bäst.

4. Millwall - QPR 1
Queens Park Rangers har sprungit osannolikt bra under vintern och Warburtons blåvita mannar har seglat upp som en utmanare om de absolut ädlaste platserna. QPR fick dock smaka torsk för första gången sedan mellandagarna i ligaspelet då Barnsley lyckades vinna hemmavid med 1-0 i helgen. Prestationen från Dykes, Chair och company var inte bra och nog syntes det att en spelare som Chris Willock saknades. Derby mot Millwall härnäst. The Den är en motbjudande plats om man inte tillhör Lejonflocken och det kommer gästerna bli varse. Ettan blir en kul chansspik att jobba in.

5. Cardiff - Coventry X
Coventry har i och med 3-2-segern mot Reading fortsatt okej häng på en topp 6-plats. I en fördelaktigt haltande tabell saknas “bara” fem poäng upp till Middlesbrough på rätt sida playoff-strecket och med förhoppningsvis Matt Godden snart i spel igen (oklar status här) känns firma Godden-Gyökeres livsfarlig. Om nu Mark Robins vågar starta båda. Cardiff kom ner på jorden igen efter tre raka vinster då Millwall vann med 2-1 i London. Walesarna känns ändå väldigt mycket mer välmående sedan Steve Morison tog över som styrman för klubben. Precis som oddsen indikerar är mötet helt öppet. Säkerhetsbältet på, 1X2.

6. Sheffield United - Hull 1
När ingen av stjärnorna Lewis-Potter och Honeyman levererar framåt samtidigt som Wilks och Eaves saknas då får gästerna stora bekymmer. Något som i de senaste matcherna kunnat skönjas. Tre raka förluster och nu väntar ett supertufft motstånd. Sheffield United har löst poäng eller segrar vid sex raka tillfällen och fjolårets Premier League-klubb tar stora kliv uppåt i tabellen. Lite skador har under en tid oroat men på plussidan är Gibbs-White tillbaka och fronten med Billy Sharp i bräschen är riktigt vass. Väldigt trolig etta där krysset agerar stödhjul enbart med hänsyn till värde.

7. Lincoln - Doncaster 1
Lincoln var i fjol ett lag för toppen men årets säsong har i mångt och mycket trasats sönder. Hemmalaget har med nio ynka vinster på 30 matcher haft svårt att lyfta från botten av serien mot högre höjder men efter nyår har klubben segrar eller poäng med sig i fem av åtta bataljer samtidigt som vinterfönstret levererat en eller annan smällkaramell. Bland annat har John Marquis anslutit från Portsmouth och det är en i grunden ruskigt bra lirare på denna nivå. Doncaster är jumbo. Gästerna har löst sju poäng på 16 bortamatcher och släpper in mer än två mål i snitt per fajt på resande tass. Ett uselt facit. Det här ska bara sluta på ett sätt, etta.

8. Burton - Bolton X
Boltons senaste månad går inte av för hackor! Gästerna har spelat in 19 av 21 möjliga poäng och ser otroligt vassa ut både framåt och bakåt. Johan Elmanders gamla gäng lyckades också vända både 0-1 och 1-2 mot Oxford till seger på bortabana häromsistens vilket visar på enorm moral och styrka. Burton härnäst och det är ett värdgäng som inte riktigt visat samma klass. Jebbison har lämnat för att återvända till Sheffield United samt även Thomas O’Connor är numera i Wrexham. Lagets hittills två bästa målskyttar! Knappast optimalt. X2 ska stå sig väldigt väl.

Kupongens kassaskåp
Lincoln
Doncaster läcker bakåt och har haft ruskigt svårt över hela säsongen på bortaplan. Lincoln är bättre och vinner. Bra etta.

Varningens finger!
Brighton
Brighton är svårslagna till tusen och har också sett om sitt hus en aning under vinterfönstret. Potters Måsar ska absolut kunna utmana United trots spel på Old Trafford. Kul högersida.



144 rader
1. PSG - Real Madrid 1x
2. Sporting - Man City x2
3. Man United - Brighton 1x2
4. Millwall - QPR 1
5. Cardiff - Coventry 1x2
6. Sheffield U - Hull 1x
7. Lincoln - Doncaster 1
8. Burton - Bolton x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto