Topptipset Tips Tisdag 17/1

Publicerad på 16 Jan 2023 - 16:34

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Jan 2023 - 16:34

Cupfotboll förgyller tisdagens Topptips. FA-cupen blandas med kamper från Coppa Italia och Copa del Rey innan vi avslutar det hela med ligaboll från Belgien. En skön blandning med gott om spelvärde som vi genast ska sätta tänderna i.

Spelstopp: 20:44

1. Wolverhampton - Liverpool 1
Liverpool mår inget vidare för tillfället. Efter svaga 2-2 hemma mot Wolverhampton i FA-cupen, som kunde varit ännu sämre, åkte de på en riktig stjärnsmäll mot Brighton i helgens ligaspel. 0-3 i baken var inte mycket att säga om, Brighton var faktiskt mycket bättre i den tillställningen. Nu skiljer det tio poäng upp till fjärdeplatsen i Premier League och då Chelsea väntar till helgen behöver en del krut läggas där. Wolverhampton ser däremot allt bättre ut och Cunha har tillfört spets. Känslan är att Vargarna tar matchen på större allvar och då får inte ettan glömmas bort. Alla tecken är dock säkrast.

2. Wigan - Luton 2
Luton såg sylvassa ut i den första halvleken mot West Bromwich i lördags och gick snabbt upp till 2-0. The Hatters tappade dock konceptet och torskade till sist med 2-3. Nu väntar omspel i FA-cupen och bra chans att studsa tillbaka ska finnas. Morris och Adebayo startade på topp mot WBA medan Jerome och Woodrow hoppade in. En grym uppsättning som ska kunna hitta luckor på hemmalaget. Wigan har en enda seger på sina 15 senaste tävlingsmatcher och kommer få det väldigt tufft trots hemmaplan. Tvåan är en spännande chansspik.

3. Swansea - Bristol City X
Antoine Semenyo löste ett omspel för sitt Bristol City när han prickade in 1-1 mot Swansea för en dryg vecka sedan. I helgens ligamatch mot Birmingham fortsatte ghananen med sitt fina spel då han löste både mål och assist i 4-2-segern. En riktigt formstark pjäs som ska ha alla möjligheter att fortsätta med målproduktionen. Swansea känns något starkare och tog en fin skalp borta mot Sunderland i lördags. Här blir Svanarna dock på tok för betrodda. Båda de tidigare mötena mellan lagen denna säsong har trots allt slutat 1-1 och det blir jämnt igen. Alla tecken.

4. Forest Green - Birmingham 2
Världens första klimatneutrala fotbollsklubb Forest Green har enorma problem i ligaspelet. En poäng på de fem senaste omgångarna gör att Forest Green är jumbo i League One. Nu väntar tufft motstånd från divisionen ovanför. Birmingham är formsvaga och har fyra raka förluster i bagaget där helgens 2-4 mot Bristol City var en rejäl näsbränna. Mot denna sortens motstånd ska de dock kunna hävda sig bra. Notera att detta inte är ett omspel så lagen har inte mötts tidigare. Mejbri, Chong, Deeney och de andra löser minst ett oavgjort resultat. X2 blir en bra lösning.

5. Napoli - Cremonese 1
Ihop med Arsenal får Napoli sägas vara Europas kanske hetaste lag denna säsong. De ljusblåa har krossat det mesta som kommit i deras väg och i fredags körde Napoli över Juventus fullständigt. 5-1 slutade den asfalteringen och när Kvaratskhelia och Osimhen är på det humöret är de helt ostoppbara. Här lär det roteras en del, men det innebär bara att hungriga spelare som Elmas, Lozano och Simeone får chansen från start. Cremonese har ännu inte vunnit någon match mot Serie A-motstånd på hela säsongen och lär knappast börja med det i Neapel. Given etta som spikas trots hård streckning.

6. Alavés - Sevilla 2
Sevilla föll mot Girona i helgen och därmed ligger de kvar under nedflyttningsstrecket. Ligaspelet kommer vara prioriterat för klubben vilket gör att denna cupmatch kommer lite olägligt. Samtidigt behöver rotation inte vara något dåligt. En-Nesyri, Januzaj, Lamela, Montiel och Suso inledde alla på bänken mot Girona och kan få en startplats här. Samtliga är spelare som hade klivit rakt in i Alavés elva. Värdarna är svårspelade hemma i Baskien där endast en batalj slutat med förlust under säsongen, men här får de slå ur underläge. X2 blir en bra lösning.

7. Standard Liège - Mechelen 1
Standard Liège har inte vunnit en match sedan början av november och börjar tappa mark på topp 4-lagen. Truppen ser dock ganska intressant ut där spelare som Perica, Zinckernagel, Alzate och Dönnum verkligen har mycket att ge. Laifis är dessutom en garant för att det ska se någorlunda tryggt ut i försvaret. Mechelen har inte alls samma grundtrygghet och när inte svenskarna Mrabti och Engvall har siktet inställt känns de relativt ofarliga. Mer än en pinne blir det definitivt inte här. 1X räcker.

8. Westerlo - Genk 1
Genk gjorde inte någon av sina bättre insatser i helgens ligamatch mot Zulte Waregem, men vann ändå med 1-0. Därmed har de en sjupoängsledning i toppen av Jupiler League. Målkungen Paul Onuachu vilades från start i den tillställningen och ska ses med vettig chans att starta nu, men Genk är ändå ingen säker vinnare under tisdagen. Westerlo är en riktigt häftig nykomling som pressade Genk hela vägen in i kaklet i höstens cupmatch (förlust 0-1) och här underskattas de rejält av tipparna. Ettan måste ges utrymme, men den ska omgående garderas med favorittvåan.

Kupongens kassaskåp!

Napoli
Napoli är på en helt annan nivå än Cremonese och det ska till något speciellt för att det ljusblåa hemmalaget ska torska detta. Ettan är så given den bara kan bli.

Varningens finger!

Wolverhampton
Liverpool är en klubb i kris och var helt utspelade av Brighton i lördags. De ska inte känna sig säkra på avancemang i FA-cupen heller och ettan på Wolves måste lockas med.

144 rader
1. Wolverhampton - Liverpool 1x2
2. Wigan - Luton 2
3. Swansea - Bristol City 1x2
4. Forest Green - Birmingham x2
5. Napoli - Cremonese 1
6. Alavés - Sevilla x2
7. Standard Liège - Mechelen 1x
8. Westerlo - Genk 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto