Topptipset Tips TIsdag 18/1

Publicerad på 17 Jan 2022 - 15:08

Tipsexperten

Tipsexperten

17 Jan 2022 - 15:08

DFB Pokal går in i åttondelsfinaler och vi väljer faktiskt att spika två aktörer från det tyska cupspelet. Dessförinnan ska vi jaga storkovan i både Premier League och The Championship där Chelsea och Fulham får väl högt förtroende. League One, Coppa Italia och La Liga finns också med på ett hörn. Plattan i mattan!


Spelstopp: 20:441. Brighton - Chelsea X

Brighton stod för en väldigt fin insats i fredagens derby mot Crystal Palace. Trots att det slutade 1-1 rådde det inga tvivel om att Fiskmåsarna var den aktör som låg närmast tre poäng. Maupay, Trossard och Moder utmärkte sig alla i offensiven och kommer trion upp i ansenlig nivå mot Chelsea blir detta ingen promenad i parken för gästerna. 0-1 i nacken mot Manchester City var rättvist sett till matchbilden och med slitna ben och en dags mindre vila går tvåan inte alls så säker som svenska folket tycks tro. Alla tecken ska med ögonaböj.


2. Fulham - Birmingham 1

Efter sanslösa 7-0 mot Reading manifesterade Fulham återigen en rejäl styrkedemonstration när de körde över Bristol City med 6-2. The Cottagers ser mer och mer ut som ett Premier League-lag i rådande form. Här tycker vi dock att procenten springer iväg alldeles för mycket på ettan. Birmingham har sina styrkor i defensiven och större under har skett än att Lee Bowyer och company lyckas stänga igen butiken på Craven Cottage. Någon bortaseger blir det inte, men ett oavgjort resultat ska inte uteslutas. 1X liras med hänsyn till värdet.


3. Preston - Sheffield United X

Svårsiad tillställning från Deepdale dit Sheffield United reser efter svårigheter under den gångna helgen. 0-2 i brakan mot Derby är förvisso inget att skämmas över då Rooneys mannar går som tåget, men det var å andra sidan The Blades första förlust sedan Paul Heckingbottom tog över rodret. Det återstår att se hur de rödvita svarar upp på detta. Preston är hur som haver ingen enkel nöt att knäcka. Hemma i Lancashire har värdarna stått för flera fina insatser under säsongens gång och här lutar vi åt att göra det enkelt för oss. Alla tecken föredras så tidigt som möjligt.


4. AFC Wimbledon - Portsmouth 2

AFC Wimbledon kämpar på i League One men nu börjar goda råd att bli dyra. Tre raka matcher utan att göra mål och bara en inspelad poäng gör att värdarna i allra högsta grad är indragna i bottenstriden. Vi tror inte att tre poäng nås när Portsmouth kommer på besök. Pompey förlorade helgens toppmöte mot ett formstarkt Milton Keynes Dons, men insatsen var trots allt inte mycket att klaga på. Kan lirare som Marquis och Harness visa sin kapacitet i huvudstaden är mycket vunnet. X2 räcker hela vägen.


5. Juventus - Sampdoria 1

Från League One till Coppa Italia där Sampdoria dragit en nitlott. Albin Ekdal och hans kompanjoner går kallt i ligaspelet och att försöka vända på en mörk trend med en resa till Juventus Stadium är inte det roligaste. Juventus har gjort sex mål i sina två senaste ligamatcher där 2-0-segern mot Udinese var ett viktigt besked efter finalförlusten i Supercoppa mot Inter. Dybala, Kulusevski och Morata är alla potentiella matchvinnare mot ett för dagen inte ens mediokert Sampdoria. Tänkbar spiketta, 1X är ett vattentätt lås.


6. Cádiz - Espanyol 2

Álvaro Cervera fick i dagarna lämna sin roll som tränare för Cádiz. Avskedet blev mer eller mindre oundvikligt efter Den gula ubåtens svaga säsong i La Liga, men beskedet togs inte emot väl av fansen. Det skulle inte förvåna om en negativ reaktion är att vänta när Espanyol kommer på besök. Katalanerna har inte varit som bäst utanför hemtrakterna, men detta ska anses vara en lämplig uppgift för att förbättra resandet. Raúl de Tomás vet var målet är beläget och är en möjlig gubben i lådan för de blåvita. X2 blir valet.


7. St. Pauli - Dortmund 2

Vidare till två tillställningar från DFB Pokal som avrundar kupongen. St. Pauli går som bekant starkt i Zweite Bundesliga där de toppar tabellen. Guido Burgstaller har stått för en kanonsäsong med sina 14 pytsar, men här får anfallaren och hans kamrater en svettig afton framför sig. Dortmund körde i fredags över Freiburg och det råder inga tvivel om att gästerna är Tysklands näst bästa lag efter Bayern München. Tvåan kommer att streckas därefter, men det finns samtidigt inte mycket att göra åt Håland och company. Spika Dortmund och gå vidare.


8. Bochum - Mainz 2

Repris från helgens ligamöte som slutade 1-0 till Mainz. Föga förvånande fanns Jonathan Burkardt med i poängprotokollet efter sin assist till St. Juste. Burkardt har redan börjat intressera större klubbar och Mainz ska skatta sig lyckliga så länge megatalangen finns kvar. Med honom i fören får Bochum återigen en jobbig väg att vandra. Matis Conchas gamla lag blandar och ger där den svaga defensiven allt som oftast innebär att det är mer av den sistnämnda varan. En sunt streckad tvåa klarar sig på egna ben.


Kupongens kassaskåp

Dortmund

St. Pauli gör det kalasbra i Zweite Bundesliga, men upp till toppen av Bundesliga skiljer en hel del. Dortmund värmde upp med att köra över Freiburg i fredags och går inte bort sig på Millerntor.


Varningens finger!

Brighton

Brighton spelar jämnt med alla lag i Premier League när de har sin dag. 1-1 slutade det vändande mötet och när Chelsea har slitna ben efter helgens fight mot Manchester City ska Brighton inte underskattas.144 rader
1. Brighton - Chelsea 1x2
2. Fulham - Birmingham 1x
3. Preston - Sheffield U 1x2
4. AFC Wimb. - Portsmouth x2
5. Juventus - Sampdoria 1x
6. Cádiz - Espanyol x2
7. St. Pauli - Dortmund 2
8. Bochum - Mainz 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto