Topptipset Tips Tisdag 19/4

Publicerad på 18 Apr 2022 - 17:13

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Apr 2022 - 17:13

Tisdagens Topptips inleds av The North West Derby från Anfield. Kan Manchester United skaka om ärkerivalen och ta häng på fjärdeplatsen? Derby della Madonnina och Derbi de la Comunitat är andra högintressanta fighter vars öden ska benas ut i analysen nedan. Häng med!


Spelstopp: 20:44



1. Liverpool - Manchester United 1

The North West Derby blir alltid sevärda historier och när Liverpool slåss för ligatiteln samtidigt som Manchester United strider för fjärdeplatsen är det uppdukat för fest på Anfield. Liverpool spelade i helgen bort Manchester City från FA-cupen och det råder inget tu tal om att Klopps mannar ser ruskigt starka ut för dagen. Insatsen krävde dock sin ansträngning och även om värdarna är ett bättre lag än United ska de tillresta inte underskattas. 3-2-segern mot Norwich var blytung och lyckas Rangnick guida sina mannar till att ligga rätt i positionerna är det inte omöjligt att de får med sig en poäng. 1X blir valet.


2. Inter - Milan 1

Returmöte från semifinalen av Coppa Italia där Inter och Milan delade på bördan för drygt två månader sedan. 0-0 slutade den första akten och det man ska ha med sig in till detta möte är att bortamålsregeln gäller. Milan har således en liten teoretisk fördel, men spelmässigt har Rossoneri inte sett särskilt vassa ut den senaste tiden. Den underliggande statistiken har överpresterats under säsongens gång och vi väljer helt sonika att blunda för högersidan. Inter har höjt sig mot slutet med tre raka segrar och ska kunna ta den fjärde denna afton vid en ansenlig prestation. Håller sig ettan under 50 procent är det en kanonspik.


3. Real Betis - Elche X

Real Betis har fortfarande häng på en Champions League-plats som är det stora målet i ligaspelet. Redan till helgen stundar dock säsongens viktigaste match när de grönvita drabbar samman med Valencia i finalen av Copa del Rey. Fighten mot Elche hamnar således lite i kläm och när ettan övervärderas vågar vi inte lita på ett Betis som tenderar att blanda högt med lågt. Elche kan mycket i sina bästa stunder och kommer till Andalusien med nyfunnet självförtroende efter 3-0 senast mot Mallorca. Med rådande förutsättningar vill vi därför göra plats för samtliga tecken där X2 rensar friskt.


4. Villarreal - Valencia 1

Derbi de la Comunitat står på menyn i Vila-real där Villarreal och Valencia ska mäta svärd. De sistnämnda har en stundande final i Copa del Rey till helgen vilket gör att Bordalás kan ge sparsamt med speltid till sina stjärnor i denna fight. Villarreal slog som bekant ut Bayern München ur Champions League och följde sedan upp bedriften med att slå tillbaka Getafe (2-1) den gångna helgen. Kan Den gula ubåten hitta upp i samma nivå denna afton förlorar de inte detta derby. 1X är att betrakta som en helgardering.


5. Hamburg - Freiburg 2

Semifinal i DFB Pokal där vinnaren får ta sig an vinnaren mellan Union Berlin och RB Leipzig i final. Hamburg har stått för ett fint äventyr i cupen, men frågan är hur Die Rothausen ställer sig till denna semi då de sladdar i ligaspelet. Chans till kvalspel mot Bundesliga finns fortfarande och därför väljer vi att blicka mot gästernas håll på Volksparkstadion. Freiburg släpper i vanlig ordning till väldigt lite i de bakre leden och de svartvita är all in på cupspelet. Grifo och Sallai är båda potentiella matchvinnare för Freiburg vars procent gillas starkt. Tvåan testas på egna ben.


6. Fulham - Preston X

Över till The Championship där Fulham ser ut att ha tagit ut segern i förskott. The Cottagers visar bristfällig form i toppen av tabellen där värdarna bara vunnit två av de sex senaste. Två raka förluster gör formen än värre och vi vågar inte lita på ettan när den streckas upp till onödigt höga höjder. Preston är ett välorganiserat manskap som ska kunna vålla Fulham stora problem trots att de inte har något att spela för. Riis och Archer är båda potentiella matchvinnare för The Lilywhites. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.


7. Ipswich - Wigan 2

Tre raka utan seger innebär att det inte blir något playoff mot The Championship för Ipswich. Kieran McKenna har fått The Tractor Boys att prestera på en högre nivå sedan han tog över, men det blygsamma målskyttet har satt käppar i hjulen för värdarna. När luften har gått ur Ipswich väljer vi att kika mot Wigans håll. The Latics toppar tabellen i ensam majestät och ska kunna lägga beslag på förstaplatsen hela vägen in i mål. Förlusten senast mot Cambridge innebär dessutom att serieledarna kommer motiverade till Portman Road. X2 spelas till sunda streck.


8. Oxford - MK Dons 1

Vi avrundar kupongen med ett toppmöte från League One där Oxford jagar playoff samtidigt som MK Dons ännu inte givit upp topp 2. De sistnämnda har stått för en magisk säsong så här långt, men 2-3 i brakan mot Sheffield Wednesday innebar att Rotherham tog över andraplatsen. Scott Twine och company kan definitivt hävda sig i universitetsstaden, men Oxford blir ingen enkel nöt att knäcka. Värdarna har en av ligans allra vassaste offensiver och det är framför allt på hemmaplan som United tar merparten av sina poäng. Gubben (etta-tvåa) då vi troligtvis får se en vinnare.


Kupongens kassaskåp

Inter

Inter besitter en högre högstanivå än Milan och går in i detta derby med tre raka segrar i ryggsäcken. Här avancerar Nerazzurri till final i Coppa Italia.


Varningens finger!

Preston

Fulham har stagnerat i toppen av The Championship där seriesegern tagits ut i förskott. Preston kan med sin solida organisation skapa problem för värdarna i London.



144 rader
1. Liverpool - Man United 1x
2. Inter - Milan 1
3. Real Betis - Elche 1x2
4. Villarreal - Valencia 1x
5. Hamburg - Freiburg 2
6. Fulham - Preston 1x2
7. Ipswich - Wigan x2
8. Oxford - MK Dons 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto