Topptipset Tips Tisdag 21/9

Publicerad på 21 Sep 2021 - 12:13

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Sep 2021 - 12:13

Tisdagens Topptips är väl värt att syna i sömmarna. 250.000 kronor extra skjuts till prispotten och matcherna går inte heller av för hackor. Klassikermöte i Italien, derby från Madrid och toppfajt från Superettan har alla en given plats på kupongen nedan. Häng på!

 
Spelstopp: 18:59


1. Helsingborg - Jönköpings Södra 1


Spännande möte från Superettan där J-Södra i stort sett måste segra om drömmen om allsvenskt spel inte ska dö. Detta efter att Jönköpingslaget förlorat mot HIF:s konkurrent IFK Värnamo med 0-2 så sent som i torsdags. Likheterna med det mötet är många och det bådar inte gott för de tillresta som återigen möter en seriefavorit på bortaplan. Inget lag har hängt fler kassar än målmaskinen Anthony van den Hurks helsingborgare den här säsongen och därtill är det bara just serieledande Värnamo som släppt in färre. Helsingborg ska hållas högre än J-Södra på Olympia och ettan spikas med gott samvete.

2. Fiorentina - Inter 2

 
Viola har fått en injektion av nye managern Vincenzo Italiano. Att laget, trots en hel del turer under transferfönstret, fick behålla målmannen Vlahovic skadar såklart inte heller och inför detta möte har Fiorentina tre raka segrar, bland annat mot Atalanta. Inter har också börjat säsongen fint och laget leder ligan inför detta möte men den sena och onödiga torsken mot Real Madrid i förra veckans Champions League har rest vissa frågetecken. Inzaghis nybygge har svagheter på kanterna och kan Fiorentina utnyttja det är favorittvåan i fara. Ett-tvåa spelas.

3. Atalanta - Sassuolo 1

 
Gasperini har inte riktigt fått laget att flyga under starten av säsongen. Atalantas lägstanivå är dock hög nuförtiden och trots att det finns mycket mer att krama ur står sig laget bra. I onsdags hämtade de sånär hem tre pinnar mot Villarreal i Champions League och den gånga helgen besegrades Salernitana. Ännu finns blott en förlust i facit. Sassuolo är i en sämre sits och tappet av Locatelli till Juventus har märkts på hela laget. Det ser vingligt ut i centrallinjen och efter premiärsegern mot Verona för en månad sedan har gästerna inte vunnit. Den sviten bryts inte här och ettan kan gott spikas runt 70 procent.

4. Getafe - Atlético Madrid 1

 
Vidare till Spanien där ett Madridmöte ska synas. Getafe har startat säsongen med en fet baksmälla efter att Bordalás lämnat laget men här ska de inte räknas bort. De inledande matcherna har varit av de tuffare slaget mot lag som Valencia, Sevilla samt Barcelona men faktum är att de blåklädda med bara en gnutta tur hade plockat poäng i samtliga tre. Nämnda tur har istället Atlético haft med sig under inledningen. Simeones mannar har sett synnerligen beskedliga ut spelmässigt där två raka 0-0 matcher följt upp stopptidsrånet mot Espanyol dessförinnan. Problemen finns både defensivt och offensivt, där Joao Félix är avstängd och den kroniskt osynlige Griezmann till synes fortsatt gör allt för att undvika bollen. Till dessa streck prioriteras den lågt steckade vänstersidan.

5. Levante - Celta Vigo 1

 
Intressant match väntar på Ciutat de Valéncia där två sergerlösa sällskap gör upp. Levante har som vana att stå upp mot de stora lagen men mot lite sämre motstånd har laget varit för fega trots en hög offensiv kapacitet. En trend vi inte bara sett i år (fyra kryss på fem fajter), utan även tidigare säsonger. En annan trend, eller snarare tradition vid det här laget, är Celtas urusla inledningar som kostat en hel drös managers jobbet. Truppmässigt håller bägge gäng för att utmana om Europa men då kan man inte uppträda som Celta hemma mot Cadiz senast (1-2). Värdarna gäller som knapp favorit, 1X spelas.

6. Athletic Bilbao - Rayo Vallecano X

 
Rayo Vallecano är som vanligt en frisk fläkt. Efter en inledning där truppen helt saknade anfallare och spelade någon form av 4-6-0-formation har både Sergi Guardiola samt Falcao anslutit. Båda presenterade sig direkt med mål i respektive debut och med den adderade spetsen har det bollskickliga laget plockat sju pinnar på tre matcher. Athletic Bilbao, där den fortsatt osårbare jubilaren Iñaki Williams medverkade i sin 200:e La liga-match i rad (!) i krysset mot Atlético senast, ska därmed inte känna sig säkra. Baskerna är obesegrade hittills, men känslan är att Rayo mycket väl kan bryta den sviten. Helgardera och håll tummarna för skrällen.

7. Fulham - Leeds 2

 
Carvalho saknas i Fulham. Utan honom har Londonlaget åkt på två torsk på sina tre senaste matcher och lämnat över serieledningen i The Championship. Han saknas även här och då ska Leeds ha goda chanser att få med sig ett resultat. Bielsas gäng har förvisso inte börjat säsongen på samma fina sätt som de avslutade den förra, men detta kan vara precis den typ av match det väldrillade manskapet behöver för att det ska lossna. Ett spelförande Leeds löser minst ett kryss. X2.

8. QPR - Everton 2

 
Efter en fin inledning gick Everton rejält på pumpen i helgen. Rafa Benítez var inte nöjd efter 0-3 mot Villa och räkna med att den spanska hårtorken gått varm sedan dess. Ett revanschsuget Liverpool-lag som inte lär rotera bort sig blir något att bita i för Queens Park Rangers, som är i dålig form på Kiyan Prince Foundation inför detta Ligacupmöte. Värdarna har bara vunnit en av fyra ligamatcher på det egna gräset denna säsong och senaste förlusten, med 1-2 mot Bristol City, var dessutom den tredje raka utan seger totalt sett. Everton är ett bättre lag i bättre form, X2 bli bra.


Kupongens kassaskåp

Helsingborg
J-Södra fick bekänna färg senast mot Värnamo och nu stundar ett ännu tuffare möte. Helsingborg går med bestämda steg mot Allsvenskan och slarvar inte hemma på Olympia. Fin etta.

Varningens finger!

Getafe
En enkel match för Atléti enligt strecken, en svår match enligt undertecknad. De regerande mästarna har fått bättre betalt än de borde medan Getafe fått raka motsatsen. Här kan lyckan vända för båda två och till dessa priser måste skrällen till vänster synas.


144 rader
1. Helsingborg - Jönköping 1
2. Fiorentina - Inter 12
3. Atalanta - Sassuolo 1
4. Getafe - A.Madrid 1x2
5. Levante - Celta Vigo 1x
6. A.Bilbao - Vallecano 1x2
7. Fulham - Leeds x2
8. QPR - Everton x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto