Topptipset Tips Tisdag 23/8

Publicerad på 23 Aug 2022 - 10:24

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Aug 2022 - 10:24

Kvalet mot Champions League ska avgöras denna vecka där bland andra Benfica och Maccabi Haifa har överlägen att försöka förvalta mot Dynamo Kiev respektive Röda Stjärnan. Topptipset fortsätter sedan med drabbningar från Ligacupen och Superettan. Häng med!

Spelstopp: 18:59


1. Benfica - Dynamo Kiev 1
Benfica gjorde jobbet i den första akten där portugiserna besegrade Dynamo Kiev med 2-0 i Lódz. Hemma i Lissabon ska “Örnarna” kunna utöka ledningen om de hittar upp i närheten av sin högstanivå, men det är samtidigt värt att slå ett slag för att värdarna inte nödvändigtvis behöver vinna denna kamp. Dynamo Kiev kan mycket i sina bästa stunder och större under har skett än att ukrainarna lämnar huvudstaden med ett oavgjort resultat i bagaget. Krysset får gärna sällskapa den hårt streckade utgångsettan.

2. Viktoria Plzen - Qarabag 1
Qarabag hade Viktoria Plzen i spelmässig brygga i Azerbajdzjan, men gästerna lyckades aldrig utnyttja sitt övertag. Dödläge (0-0) råder inför returen i Tjeckien där rödblå ska gälla som favoriter i kraft av hemmaplan. Azerierna har dock gott om rutin från dessa sammanhang och visade prov på sin oerhörda styrka när de körde över Ferencváros med 3-1 i Budapest i föregående omgångs identiska retur. Med detta i åtanke är det inte fel att göra plats för krysset även om ettan streckas sunt.

3. Röda Stjärnan - Maccabi Haifa 1
Det blev en svängig tillställning i Israel där Röda Stjärnan tappade 2-1 till 2-3 mot Maccabi Haifa. Pressen ligger således på serberna inför returen på Rajko Mitic, men det ska sägas att de hemmahörande är extremt svåra att tas med på egen mark. Bortsett förlusten senast har säsongen inletts i dur och här ska spelare som Katai, Pavkov och Bukari kunna ha en rolig afton framför sig. Maccabi Haifa är inte oväna, men här får israelerna finna sig i att slå ur underläge. Ettan lämnas på egna ben.

4. Norwich - Bournemouth 2
Över till England och Ligacupen där tre lag från Premier League ska försöka kravla sig vidare i turneringen. Bournemouth är först ut och “Körsbären” ställs inför en tuff utmaning då de gästar fjolårets Premier League-lag Norwich. Så tuff som streckningen visar är dock inte denna drabbning. Scott Parkers mannar ger sällan bort något i onödan och med tanke på Norwich oförmåga i inledningen är den lågt streckade högersidan den som lockar mest. Risk finns för att lagen tar ut varandra, men med X2 kommer vi långt.

5. Bolton - Aston Villa X
Bolton noterade säsongens första förlust när Sheffield Wednesday blev övermäktiga i helgen. Insatsen var dock inget att skämmas över och vi blir faktiskt inte förvånade om Johan Elmanders gamla lag bjuder upp till dans när ett för dagen svagt Aston Villa kommer på visit. Gerrards gäng har fått en tuff inledning i Premier League och frågan är om den gamla mittfältaren är rätt man att leda gästerna framåt? Spelet imponerar inte nämnvärt och här föredrar vi att jaga skrällen istället för att spika en bräcklig favorit. Alla tecken!

6. Fleetwood - Everton 2
Everton lyckades rädda en poäng hemma mot Nottingham. Sett till chanserna var pinnen rättvis, men börjar Frank Lampard inte plocka trepoängare inom en snar framtid blir han inte långvarig på sin post. Offensiven lämnar mycket att önska och även om The Toffees ska gälla som favoriter borta mot Fleetwood är Scott Browns gäng inga duvungar. Celtics gamla lagkapten har fått ordning på defensiven och med tanke på gästernas oförmåga är krysset ett vettigt komplement redan på mindre system. X2 liras.

7. Örebro - Skövde 1
Över till Superettan där Örebro och Skövde är på väg att byta plats med varandra i tabellen. De sistnämnda inledde säsongen strålande i egenskap av nykomlingar, men under sommaren har verkligheten hunnit ikapp Linderoths gäng. 1-3 i brakan mot Östersund var inte alls bra och kommer Örebro upp i närheten av sin högstanivå blir detta jobbigt för gästerna. Närkingarna trivs normalt som bäst på egen mark där konstgräset ska kunna vara en avgörande fördel för de hemmahörande. Ettan singlas till sund procent.

8. Örgryte - Norrby X
Ångestladdat bottenmöte från Gamla Ullevi där Örgryte tar emot Norrby. De förstnämnda har under Gunnarssons ledning börjat hitta formen med tre segrar på de fyra senaste. Det absoluta bottenträsket har således lämnats, men till överdriven procent är ÖIS ingen favorit att hålla i handen. Norrby dras med ett par tunga avstängningar och trivs normalt inte som bäst på gräs, men här ska gästerna ändå kunna stå emot betydligt bättre än vad streckningen visar. Helgardera och håll en tumme för tvåan.Kupongens kassaskåp
Örebro
Skövde har tappat stinget under sommaren och är i grunden ett sämre lag än Örebro. Närkingarna tar tre blytunga poäng på egen mark.

Varningens finger!
Bolton
Aston Villa går tungt i Premier League och Gerrard lär denna tisdag vilja rotera så många spelare som möjligt för att ha friska ben till helgen. Bolton skojas med det sagt inte bort hur som helst på egen mark och här synas alla tecken.

144 rader
1. Benfica - Dynamo Kiev 1x
2. Viktoria Plzen - Qarabag 1x
3. Röda Stjärnan - Mac.Haifa 1
4. Norwich - Bournemouth x2
5. Bolton - Aston Villa 1x2
6. Fleetwood - Everton x2
7. Örebro - Skövde 1
8. Örgryte - Norrby 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto