Topptipset Tips Tisdag 24/5

Publicerad på 23 Maj 2022 - 16:08

Tipsexperten

Tipsexperten

23 Maj 2022 - 16:08

Det vankas kvalfotboll i mängder på tisdagens Topptips. Tyskland, Nederländerna och England bjuder samtliga på nerviga fighter mot högre divisioner. Dessförinnan ska vi syna fotboll från Superettan och därefter ska vi syna den sista omgången från gruppspelet i Copa Libertadores. Ni hänger väl med på vägen mot åtta gröna bockar?


TV: Sex miljoner i jackpot när Melker går för 13 rätt på Europatipset!


Spelstopp: 18:591. Jönköpings Södra - Skövde 1

Jönköpings Södra har haft en brokig inledning på Superettan. Bara sju inspelade poäng är ett kvitto på detta och smålänningarna behöver omgående hitta in på vinnande väg innan glappet till toppstriden blir för stort. Fyra poäng på de två senaste innebär godkänd form och sju gjorda mål skvallrar om att offensiven sitter där den ska. Tisdagens uppgift blir dock en svettig sådan då succénykomlingen Skövde står på andra sidan. Gästerna saknar målgöraren Cooper Love men ska trots det kunna bjuda upp till dans i Småland. Gubben (etta-tvåa) är ett vettigt val.

2. Östersund - Örgryte 2

Brynjar Gunnarsson fick en tuff start på tränarjobbet i Örgryte när göteborgarna torskade hemma mot Trelleborg. Bara två inspelade poäng på åtta matcher är en katastrof för Sällskapet som spåddes kunna vara med i toppstriden, men under tisdagen ges en vettig chans till säsongens första trepoängare. Östersund har inkasserat fyra raka nederlag och ser ut att vara ett bottenlag även i Superettan. Defensivt är Falkarna en skymf och här gillas den lågt streckade tvåan extra mycket. Fin värdespik.

3. Dynamo Dresden - Kaiserslautern 2

Playoff mot Zweite Bundesliga där det slutade 0-0 i det vändande mötet. Dynamo Dresden ska vara klart mest nöjda över resultatet då värdarna inte skapade mycket av glädje. På hemmaplan blir det en annan femma för publiklaget, men Kaiserslautern ska inte underskattas. Gästerna skapade ständig oreda i Dynamos försvar senast och ska kunna göra så även på resande tass. När ettan sticker iväg är det den lågt streckade tvåan som ska prioriteras. Ettan gör sig inget besvär förrän på större system.

4. Excelsior - Den Haag 1

Excelsior körde över Heracles med dunder och brak i föregående kvalrunda mot Eredivisie. Totalt 6-1 över två möten vittnar om värdarnas dominans och föga förvånande hittade Dallinga nätet i båda akterna. Anfallaren är på egen hand kapabel att sänka även ADO Den Haag. Gästerna har å sin sida en aktad målskytt i Thomas Verheydt, men här får målmannen och hans kamrater finna sig i att slå ur underläge. Excelsior kopplar ett grepp om detta dubbelmöte framför de egna fansen. Ettan spikas till sund procent.

5. Halifax - Chesterfield X

Det vankas playoff mot League Two i England där Halifax och Chesterfield drabbar samman i ett enkelmöte på The Shay Stadium. Halifax drar således fördel av eget gräs, men ettans hårda streckning motsvarar inte styrkeförhållandena lagen emellan. Chesterfield vann på denna arena för ganska exakt ett år sedan och gästerna är kapabla att upprepa bedriften denna afton. Bortaspelet var en framgångsfaktor i ligan och när strecken sitter som de gör föredras hela spannet redan på mindre systembyggen.

6. Club Nacional - Red Bull Bragantino 2

Vidare till de tre nattmackorna från Sydamerika där Copa Libertadores gruppspel ska tas i mål. Tre lag har allt att spela för i Grupp C och inledningsvis vänds blickarna mot Uruguay där Club Nacional ska mäta svärd med Red Bull Bragantino. Brassarna har det på pappret bättre laget, men bara en seger på fem försök skvallrar om att spelet inte kuggat i så här långt. Nacional står noterade för samma blygsamma segerskörd, men hemma i huvudstaden ska värdarna kunna bjuda upp till dans. När fighten riskerar att bli en böljande sådan är gubben (etta-tvåa) ett sunt val.

7. Vélez Sarsfield - Estudiantes X

Estudiantes har ridit iväg i ensam majestät i Grupp C och har redan säkrat förstaplatsen. 13 inspelade poäng av 15 möjliga är vansinnigt starka papper och gästerna visade ingen tendens till bristande motivation när de besegrade Red Bull Bragantino senast. Fortsätter de på samma väg får heller inte Vélez Sarsfield någon enkel resa framför sig. Landsmännen släpper in över två mål per match och vi ställer oss frågande till ettans enorma favoritskap. Som strecken sitter är alla tecken och injobb av X2 den enda vägen att andra.

8. Universidad Católica - Talleres de Córdoba 1

Talleres de Córdoba har säkrat andraplatsen i Grupp H och anländer således utan motivation till Santiago. Det skulle inte förvåna om gästerna ställer en reservbetonad startelva på benen för att spara krafter till inhemska uppgifter. Universidad Católica har i sin tur en plats i Copa Sudamericana att slå vakt om och med rådande förutsättningar rådet inget tu tal om vilket lag som får utgångstipset. Chilenarna löser tre poäng om de hittar upp i närheten av sin högstanivå. Krysset kan agera stödhjul på större system.

Kupongens kassaskåp

Excelsior

Excelsior körde över Heracles med totalt 6-1 i föregående runda och går därmed in i dubbelmötet mot ADO Den Haag med enormt självförtroende. Rond ett går till värdarna.

Varningens finger!

Estudiantes

Estudiantes har ingenting att spela för men det har inte hindrat gruppettan från att fortsätta med trevlig fotboll. Kommer gästerna upp i nivå går landsmännen Vélez Sarsfield inte säkra.144 rader
1. Jönköping - Skövde 1x
2. Östersund - Örgryte 2
3. Dyn.Dresden - Kaisersl. 12
4. Excelsior - Den Haag 1
5. Halifax - Chesterfield 1x2
6. Cl.Nacional - Bragantino 12
7. Vélez Sarsfield - Estudiantes 1x2
8. Uni.Católica - Talleres 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto