Topptipset Tips Tisdag 25/1

Publicerad på 24 Jan 2023 - 09:28

Tipsexperten

Tipsexperten

24 Jan 2023 - 09:28

Den engelska Ligacupen och spanska Copa del Rey inleder onsdagens Topptips. I de turneringarna ska storlag som Manchester United och Barcelona upp i ringen. Därefter sätter vi fokus på Bundesliga och Eredivisie som tar kupongen i hamn. Idel fina matcher och med 250.000 kronor i extrapengar blir detta en onsdag att minnas.

Spelstopp: 20:29

1. Nottingham - Manchester United X
Semifinalspelet i Ligacupen liras som dubbelmöte och detta är första matchen. Manchester United torskade helgens viktiga toppmöte i Premier League mot Arsenal. Det slutade 2-3 efter ett sent insläppt mål, men det var betydligt ojämnare än så ute på plan och The Gunners borde ha avgjort tidigare. Casemiro saknades och bör kliva in på mitten igen. Däremot skulle flera spelare må bra av lite vila och Ten Hag kan mycket väl rotera. Problemet är att bänken ser svag ut. Nottingham har en jämnare trupp även om de såklart inte kan visa upp samma spets. Hemma på City Ground finns Forests chans att göra match av detta dubbelmöte och värdarna kommer inte lägga några fingrar emellan. Plocka med alla tecken och håll en extra tumme för hemmaskrällen.

2. Barcelona - Real Sociedad 2
Copa del Rey har nått fram till kvartsfinal och Real Sociedad kommer till Katalonien med gott självförtroende. Efter VM-uppehållet har baskerna spelat sju tävlingsmatcher och vunnit samtliga. Detta trots flera skador i truppen. Magikerna Kubo, David Silva och Illarramendi gör mycket nytta i det kreativa spelet medan Sörloth är en ångvält på topp. Barcelona gör också fina resultat, men prestationen senast mot Getafe (1-0) var relativt svag och här blir de blåröda på tok för högt streckade. Real Sociedad tar cupen på största allvar och ska inte räknas bort på Camp Nou. Tvåan är av högsta prioritet, men helst ska alla tecken ta plats.

3. Osasuna - Sevilla 1
Sevilla tog en oerhört viktig trepoängare i bottenmötet mot Cádiz i helgen. 1-0 slutade matchen efter att rutinerade Rakitic satt dit en straff i den 89:e minuten. Trots den viktorian riskerar Sevilla i allra högsta grad att åka ur serien och fokus bör främst ligga på kommande ligaspel. Då kan denna cupmatch hamna lite i kläm. Osasuna har bara förlorat en av sina åtta senaste tävlingsmatcher och är normalt sett urstarka hemma i Pamplona. Chimy Ávila visar fin form och ihop med Ante Budimir kommer han se till att Osasuna har spets i sina anfall. 1X räcker gott och väl.

4. Augsburg - Borussia Mönchengladbach 2
Augsburgs skadelista är milslång, men ändå stod de upp bra borta mot Borussia Dortmund i återstarten av Bundesliga. Det blev till sist stryk med 3-4 och det läckande försvaret är ett problem. Den polske fantomen Gikiewicz kommer få jobba hårt mellan stolparna under onsdagen också. Borussia Mönchengladbach släppte upp Bayer Leverkusen till 0-3 innan de började spela och kom upp till 2-3 innan domaren blåste av matchen. Lars Stindl, som stod för båda målen, är nu avstängd och det är ett aber. Pléa, Thuram, Hofmann och Kramer ska dock vara tillgängliga och det räcker långt. X2 ska ses som ett lås.

5. Freiburg - Eintracht Frankfurt 1
Freiburg låg tvåa i Bundesliga när serien körde igång igen, men hade en mardrömskväll i lördags. 0-6 borta mot Wolfsburg var ord och inga visor. Ginter och company kapitulerade fullständigt i försvaret, men Freiburg kan betydligt bättre än så. Redan nu lär vi får se en förbättrad insats från värdarna som har raden 5-1-1 på hemmaplan denna säsong. Grifo är ett osäkert kort då han är sjuk, men Doan, Jeong och Gregoritsch är en högkaratig trio. Eintracht Frankfurt övertygade i höstens Champions League-gruppspel och är ny serietvåa. Detta är dock en riktigt tuff uppgift för Götze, Kolo Muani och company som får svårt att få med sig något hem. Ettan är en tänkbar spik.

6. Bayer Leverkusen - Bochum 1
Efter en hemsk start på säsongen vann Bayer Leverkusen tre raka ligamatcher innan VM och i återstarten besegrades Borussia Mönchengladbach med 3-2. Diaby, Hlozek och Adli firade stora triumfer framåt och inhoppare som Wirtz, Hudson-Odoi och Amiri levererade också. Den offensiva bredden imponerar hos Bayer. Bochum tog också en skalp mot Hertha Berlin och det var deras tredje raka seger. Något som gör att Bochum befinner sig på säker mark i tabellen. Hofmann och Zoller gör det bra på topp och i försvaret hittas Keven Schlotterbeck som är storebror till tyska landslagets Nico. Förra mötet mellan lagen slutade 0-0 och när ettan streckas lite väl hårt är det läge att gardera med ett rensande kryss.

7. Werder Bremen - Union Berlin 2
Werder Bremen var ganska nöjda med hösten som gav dem en plats på den övre halvan av Bundesliga. En stor anledning till detta var såklart Niclas Füllkrug som vräkte in mål. Han nätade även i omstarten mot Köln, men då de grönvita samtidigt släppte in sju bollar var det en riktig mardrömskväll ändå. Backlinjen med Veljkovic, Stark och Friedl höll inte och fick dessutom inte speciellt mycket hjälp. Union Berlin befinner sig faktiskt på Champions League-plats och är betydligt mer välmående. Detta torskar inte huvudstadslaget och med X2 sitter vi lugnt i båten.

8. Utrecht - Excelsior 1
Utrecht föll borta mot Twente och har därmed ännu inte vunnit någon ligamatch under 2023. För tillfället befinner sig värdarna precis utanför Europaplatserna, men det finns mer att ta av. Bas Dost, Amin Younes och Naoki Maeda är en offensiv trio som inte går av för hackor. På hemmaplan ska de ses med bra chans att hitta nätet under onsdagen. Excelsior är inte speciellt långt efter i tabellen, men gästerna från Rotterdam är seriens näst sämsta bortalag och har åtta raka inbördes möten mot Utrecht utan seger. Säker etta.

Kupongens kassaskåp!

Utrecht
Utrecht har en mycket starkare trupp än Excelsior och trivs väldigt bra mot detta motstånd. Klasskillnad på Galgenwaard.

Varningens finger!

Real Sociedad
Real Sociedad har definitivt tillräckligt stark trupp för att utmana Barcelona. Speciellt med tanke på att baskerna troligen tar denna tävling på lite större allvar än vad värdarna gör. Tvåan måste ges utrymme.

144 rader
1. Nottingham - Man. United 1x2
2. Barcelona - Real Sociedad 1x2
3. Osasuna - Sevilla 1x
4. Augsburg - Mönchengladbach x2
5. Freiburg - Frankfurt 1
6. Bayer Leverkusen - Bochum 1x
7. Bremen - Union Berlin x2
8. Utrecht - Excelsior 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto