Topptipset Tips Tisdag 25/10

Publicerad på 25 Okt 2022 - 14:00

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Okt 2022 - 14:00

Champions League är tillbaka på menyn! Sex matcher från det europeiska finrummet tar plats på kupongen. Därefter kompletterar The Championship med två kamper. PSG ska vara ren och skär bankränta i hemmamötet mot Maccabi Haifa, däremot ser ett tydligt överstreckat Real Madrid ut att leva farligt på tysk mark. Så här lyder analysen!

Spelstopp: 20:44

1. Dortmund - Manchester City 2

I helgen var det återigen dags för Haaland-show. Den norska bjässen tryckte in två bollar i 3-1-segern mot Brighton. Manchester City har slaktat så gott som allt den här hösten och här har britterna möjligheten att säkra gruppsegern, trots poängtappet i Köpenhamn där Pep Guardiola roterade kraftigt och Sergio Gómez drog på sig en tidig utvisning. Mot Dortmund är en helt ordinarie elva att räkna med. Tyskarna har gått okej i Bundesliga och stod även upp bra mot Man City i bortamötet. Med det sagt ska ändå Haaland och gänget gälla som klara favoriter på Signal Iduna Park. Tvåan är en vettig spik hela vägen upp till 60 prollar.

2. RB Leipzig - Real Madrid 1

De regerande mästarna har verkligen lyckats med generationsväxlingen och precis som i fjol har Real Madrid haft alla marginaler på sin sida. Dock tappade Real poäng i den förra omgången mot ett brandskattat Shakhtar Donetsk. Nu när Leipzig väntar på tysk mark lär det inte bli någon walk in the park, framförallt inte då både Valverde och Benzema saknas på grund av skador. Leipzig har gått som tåget under oktober och det ska sägas att tyskarna var väl så bra som Real i bortamötet på Bernabéu. Med tydlig överstreckning på tvåan är det inte alls dumt att chansa bort favoriten. Ettan är en spännande utgång!

3. Dinamo Zagreb - Milan 1

Milan befinner sig i ett prekärt läge i Grupp E och truppen är fortfarande sargad. Florenzi, Calabria, Saelemaekers och målvakten Maignan saknas alltjämt, dessutom är Tomori avstängd efter det omdiskuterade röda kortet mot Chelsea. Bättre status är det hos kroaterna som är obesegrade hemma på Maksimirstadion det här året. Överlag har Dinamo Zagreb sett rätt bleka ut i gruppspelet men hemma på Balkanhalvön ska de knappast vara uträknat mot ett både sargat och pressat Milan. Garderingar välkomnas i jakten på kupongrens!

4. Benfica - Juventus 1

Juventus har gjort bort sig fullständigt i Grupp H och Max Allegri har med all rätt blivit rejält kritiserad. Spelet har sett rent ut sagt uselt ut under hela hösten. I och med förlusten i den förra omgången mot Maccabi Haifa är “Den gamla damen” i praktiken redan utslagna. Till råga på allt dras alltjämt Bremer, De Sciglio, Di María, Chiesa och Pogba med skador. Omvänt läge är det hos Benfica som är obesegrade den här säsongen, trots att portugiserna mött PSG både hemma och borta. “Örnarna” vann bortamötet mot Juve fullt rättvist och hemma i Lissabon kan vi räkna med att Benfica tar kommandot i matchen. Trolig etta.

5. PSG - Maccabi Haifa 1

Daniel Sundgren och hans Maccabi Haifa har stått för två riktigt bra insatser mot Juventus och hemmasegern mot italienarna behövde inte alls israelerna be om ursäkt för. Mot PSG i Paris ska dock inte Maccabi ha en sportmössa. Mbappé, Messi och Neymar har haft lekstuga hela hösten och föga förvånande gjorde PSG:s tre “Galácticos” varsitt mål i bortasegern mot Maccabi tidigare i höstas. Här är det bara en fråga om hur många bollars marginal parisarna vinner med. Ettan är som sagt ren och skär bankränta!

6. Celtic - Shakhtar Donetsk 1

Trots flera dugliga insatser har Celtic bara skrapat ihop en poäng efter fyra omgångar av Champions League-gruppspelet. I “bortamötet” mot Shakhtar Donetsk, som slutade 1-1 på polsk mark, vann Celtic xG med hela 2,01 mot 0,21. Nu när lagen ska mäta krafter i Glasgow på Celtic Park kliver skottarna in som rättmätiga favoriter, men tickar ettan över 55 prollar bör trots allt garderingar övervägas. Shakhtar har trots en rejält brandskattad trupp varit svåra att forcera och tagit poäng i tre av fyra matcher. Ettan går först men det behöver som sagt inte alls vara fel att gardera ifall Celtic sticker iväg i procent.

7. Burnley - Norwich 2

Två klubbar som huserade i Premier League i fjol går nu i klinch på Turf Moor i The Championship. Vincent Kompanys nya Burnley har spelat en possession-inriktad fotboll och endast torskat en av 16 matcher. Dock har det blivit åtta kryss – hemma på Turf Moor har inte The Clarets ens vunnit hälften av deras matcher. Således blir det svårt att köpa att Burnley streckas närmare 50-strecket. Visserligen är Norwich inne i en sämre period, men “Kanariefåglarna” har en minst lika stark trupp och även högre expected points än Burnley. Det blir avslag på ettan till rådande procent.

8. Coventry - Rotherham 1

Coventry har kommit igång efter den tröga starten. The Sky Blues har vunnit tre raka matcher utan något insläppt mål. I helgen blev det tre pinnar i Stoke-on-Trent. Trots att målskyttet bitvis varit ett bekymmer så finns det en på pappret stark offensiv uppsättning med Waghorn och svensken Viktor Gyökeres. Nykomlingen Rotherham, med Viktor Johansson i buren, är ett betydligt mer begränsat bygge som stod för en ruskigt svag insats i helgen mot Hull (2-4). The Millers har bara vunnit en bortamatch så här långt och det var i bortamötet mot Stoke som var lite av säsongens största rån. Detta ska streckas från vänster.

Kupongens kassaskåp

PSG

Klasskillnaden mellan PSG:s stjärnor och Maccabi Haifa är monumental. Som både odds och procent gör gällande är ettan helt ohotad i Paris.

Varningens finger!

Norwich

Norwich har en minst lika stark trupp som Burnley och även bättre underliggande siffror. Då högersidan rensar fint på Turf Moor är det definitivt läge att inleda med tvåan.

144 rader
1. Dortmund - Man City 2
2. Leipzig - Real Madrid 1x
3. Dinamo Zagreb - Milan 1x2
4. Benfica - Juventus 1x
5. PSG - Maccabi Haifa 1
6. Celtic - Shakhtar 1x2
7. Burnley - Norwich x2
8. Coventry - Rotherham 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto