Topptipset Tips Tisdag 26/10

Publicerad på 26 Okt 2021 - 11:18

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Okt 2021 - 11:18

Tisdagens Topptips tar oss från Skottland till Spanien. Vägen går via Sverige, England och Italien där Superettan, Ligacup respektive Zlatan/Serie A sätts i spel. 250 000 kronor extra finns att finna i potten, vägen dit delges nedan.

Spelstopp: 18:59



1. Skottland - Sverige 2

 
Träningsmatcher är träningsmatcher är träningsmatcher och både för Skottland samt Sverige bör det innebära en viss rotation. Även med andrahandssortering ska svenskorna gälla som favorit, men kanske inte på samma sätt som i skarpt läge. Bägge lag gick segrande ur sina VM-kvalmatcher denna samling, men här är det trots allt viktigare att inte skada sig än att vinna. Att varken Gerhardssons gäster eller de skotska värdinnorna går all in under tisdagen är att förvänta, var på åtminstone ett kryss bör komplettera den överstreckade tvåan.

2. Helsingborg - GAIS 1

 
Helsingbo… Anthony van den Hurk vände underläge 0-1 till seger 4-1 mot Falkenberg och med det har HIF alltjämt häng på den andra direktplatsen till Allsvenskan. Vid seger i hängmatchen här saknas blott två poäng till Sundsvall. GAIS är med det sagt inte ett lag man viftar bort med vänsterhanden i detta läge, vilket merparten av den stora massan verkar ha gjort sett till strecken. Göteborgarna visar visserligen inte mycket till form, men poängbehovet i botten gör att de inte har något annat val än att kriga till sista blodsdroppen på Olympia. Större är inte skillnaden än att det kan räcka till ett kryss. 1X.

3. Trelleborg - AFC Eskilstuna 1

 
Från västra delen av låglandet till dess södra spets. På Vångavallen håller Trelleborg som bekant hus och tisdagen till ära kommer AFC Eskilstuna på besök. Inte ett möte för den objektive åskådaren måhända, men nog så viktigt för de inblandade parterna. Eskilstuna behöver poäng för att säkra kontraktet medan Trellehullas stolthet jagar tre pinnar i uppflyttningskampen. De sistnämnda drar högst troligt det längsta strået. TFF trivs ypperligt på egen matta men vad än viktigare är att AFC fullkomligt avskyr att angöra arenor annorstädes. Laget är sämst i Superettan när det kommer till spel på bortabana där de så gott som alltid kammar noll. Sviten fortsätter, ettan spikas.

4. Arsenal - Leeds 1

 
Arsenal såg osedvanligt starka ut mot Aston Villa i helgens Premier League-spel. 3-1 var inte ens i överkant och en sådan insats kan mycket väl köpa mister Mikel Arteta ett par år till på tronen hos The Gunnars. Ligacupspelet är med det sagt relativt oviktigt i sammanhanget och i denna match är det långt ifrån säkert att segertåget tuffar vidare. Leeds har en stabilitet i sitt spel som Londonlaget till viss del saknar och med två förmodat mindre frekvent förekommande elvor i förestående så kan det vara mysigt att sitta med ett litet skrälldrag. Etta-tvåa, tack!


5. QPR - Sunderland 1

 
Queens Park Rangers visade sig från sin bästa sida när de slog ut Everton i den förra omgången av Ligacupen. Det behövdes visserligen straffar för att få ordning på det allra sista, men insatsen var icke desto mindre stark för den sakens skull och mot Sunderland rider QPR högst troligt vidare på vågen. Dokusåpakändisarna har siktet inställt på uppflyttning från League One snarare än att ta sig semilångt i den alltmer irrelevanta cupen och troligen mönstrar man därför ett relativt roterat manskap. Det gör QPR till klar favorit. Etta.

6. Milan - Torino 2

 
Efter två knappa uddamålsförluster mot Juve respektive Napoli tog Torino en viktig viktoria mot Genoa senast. Tjurarna smällde in 2-0 tidigt och visade att de är ett lag att räkna med även om Belotti knappt har figurerat efter sin skada. Milan, med Zlatan i comeback från start, gjorde jobbet även de men återigen rasslade det till i de bakre leden. Nio insläppta på fem fajter i alla turneringar är svagt och med målvakt Mike Maignan fortsatt out är det bara en tidsfråga innan det straffar sig i Serie A-spel på samma sätt som det gjort i Champions League. Tvåan är ett måste till dessa streck.

7. Alavés - Elche 1

 
John Guidetti jobbar i fortsatt motvind. Alavés bäst betalde spelare får knappt om speltid trots att baskerna under de första åtta matcherna mäktade med blott två (!) mål. I helgens möte mot Cádiz lossnade det en aning för laget, men inte för svensken som återigen fick sitta kvist i 90 minuter. 2-0-segern var stabil och bör kunna ge råg i ryggen inför mötet med Elche. Gästerna, som sätter mycket av sitt hopp till den gamle Alavés- och Arsenalspelaren Lucas Pérez, har inte fått med sig poängen på senare tid och inte minst bortaspelet har varit svagt. Känslan är att 1X räcker.

8. Espanyol - Athletic Bilbao X

 
Jämnt mittenmöte att vänta i Barcelona där den frejdiga nykomlingen Espanyol tar emot sin raka motsats, institutionen Athletic. Baskerna har, trots att den osårbare Williams alltid kommer till spel, svårt göra mål och eftersom de knappast kan ge sig ut på mercaton för förstärkning har manager Marcelino fått kompensera genom att gjuta defensiven i betong. Ett vettigt val har det visat sig. Nio omgångar in parkerar gästerna framför bland annat Barca i tabellen, med snåla 9-5 i målskillnad. RCD Espanyol jobbar lite annorlunda. Raúl de Tomás innebär en målgaranti (5 pytsar hittills) som de flesta mittenlag bara kan drömma om och det ger inte sällan resultat, som i 2-1-segern mot Real Madrid. Återstår att se om det är offensivlustan hos värdarna som segrar, eller om de tillresta kan lägga även RCDE till raden av nedstängda motstånd. Ovisst. Alla tecken.


Kupongens kassaskåp

QPR

Det är läge att ta ställning för Londonlaget. QPR har inlett piggt och visat klass på egen matta. Sunderland fokuserar på annat och lär inte sälja sig särskilt dyrt. Etta.

Varningens finger!

Torino

Milan har varit illa ut i mängder av matcher. I den senaste hemmafajten mot Hellas låg rödsvart under med 0-2 och det var mer tur än skicklighet att vändningen kom. Uteblir flytet mot ett ramstarkt Torino ligger en förlust i korten för Zlatan & co. Tvåan testas.



144 rader
1. Skottland - Sverige x2
2. Helsingborg - GAIS 1x
3. Trelleborg - AFC Eskils. 1
4. Arsenal - Leeds 12
5. QPR - Sunderland 1
6. Milan - Torino 1x2
7. Alavés - Elche 1x
8. Espanyol - A.Bilbao 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto