Topptipset Tips Tisdag 28/2

Publicerad på 27 Feb 2023 - 14:26

Tipsexperten

Tipsexperten

27 Feb 2023 - 14:26

Det är brittisk prägel på tisdagens Topptips. Fyra matcher från den femte omgången av FA-cupen finns med på kupongen. Föga förvånande är Manchester City enorma favoriter mot Bristol City på Ashton Gate. Championship, League One och ett derby från Serie A finns även med programmet. Mot 8 rätt!

Spelstopp: 20:44

1. Bristol City - Manchester City 2
Hemma på Ashton Gate har Bristol City ett helt berg att bestiga. Truppen Pep Guardiola har till sitt förfogande är enormt bred vilket såklart ger Manchester City en liten edge i de inhemska cuperna. I den förra omgången slog City ut Arsenal där Pep valde att starta med både Kevin De Bruyne och Erling Braut Haaland. Att Bristol City ska besegra den här typen av motstånd är såklart oerhört långsökt. Trots att Nigel Pearsons gubbar är obesegrade under 2023 återfinns The Robins på den undre halvan av Championship. Som både odds och procent gör gällande är tvåan högst trolig. Spik.

2. Fulham - Leeds 1
Fulham fortsätter att imponera i Premier League, detta trots att målkungen Aleksandar Mitrovic haft en hel del skadebekymmer den senaste tiden. Marco Silvas välorganiserade gäng har varit väldigt svåra att bryta ner. Betydligt tyngre har det gått för Leeds som nyligen anställt Javi Gracia på tränarposten. Framåt har det sett extremt uddlöst ut, i synnerhet efter att Rodrigo gick sönder. Med tanke på att Leeds är indragna i bottenstriden i Premier League är det inte alls otänkbart att Gracia passar på att vila ett par nyckelspelare i den här cupmatchen. Börja med ettan på Craven Cottage.

3. Leicester - Blackburn 1
Leicester har inte motsvarat förväntningarna. Känslan är att Brendan Rodgers nått vägs ände med sitt spelarmaterial. Med det sagt har Rodgers rävar alla möjligheter att göra en fin run i FA-cupen. Truppen är trots allt spetsig och titt som tätt gräver The Foxes fram riktigt bra insatser. Kuggen James Maddison är skadad men i övrigt ser skadeläget ljust ut. Blackburn har poängmässigt gått starkt i Championship men spelmässigt är det sällan Jon Dahl Tomassons lag imponerar. När vasse Ben Brereton Díaz är avstängd försvinner det en hel del spets från Rovers offensiv. Trolig etta.

4. Stoke - Brighton 2
Att komma till Stoke-on-Trent är aldrig enkelt och känslan är att Brighton kan vara en favorit i fara. Roberto De Zerbi har verkligen förädlat Graham Potters bygge och rent spelmässigt ser Brighton helt klart ut som ett av Englands starkaste kort. Med det sagt behöver det inte nödvändigtvis bli någon walk in the park på Britannia Stadium. Stoke ligger på den undre halvan av Championship, men spelarmaterialet är slagkraftigt och de senaste insatserna mot Millwall och Swansea har varit riktigt bra. Börjar Brighton leta sig upp mot 60 procent är det inte alls dumt att gardera upp detta.

5. Preston - Coventry X
I Championship strålar två tabellgrannar samman på Deepdale Stadium. Preston North End har torskat rakt ut i hemmaborgen den här vintern men i helgen bröts en väldigt dyster svit då jumbon Wigan besegrades med 2-1 på Deepdale. Coventry ser vassare ut för dagen. Viktor Gyökeres fortsätter att bomba in poäng för The Sky Blues som vunnit tre raka matcher. I helgens 2-1-seger mot Sunderland gjorde svensken både mål och assist. Känslan är att Gyökeres mycket väl kan komma att fälla avgörandet på Deepdale också. X2 agerar utgång.

6. Luton - Millwall 1
Sexpoängsmatch väntar på Kenilworth Road mellan femman och sexan. Både Luton Town och Millwall sitter inne på en hög lägstanivå. På The Den har Millwall bara torskat två matcher men spelet på resande tass har inte varit lika övertygande. Helgens 1-0-seger borta mot Stoke var ett smärre rån. Här kommer det att krävas en bättre insats för att London-laget ska plocka poäng. Luton kommer närmast från en bättre insats mot Birmingham (1-0) där The Hatters inte släppte till ett enda skott på mål. Föga förvånande var det Carlton Morris som gjorde matchens enda strut på St. Andrew’s. Detta streckas från vänster.

7. Portsmouth - Bolton 2
Klassiskt möte stundar på Fratton Park. Efter nio raka matcher utan någon seger valde Portsmouth att sparka coach Danny Cowley. Efter att John Mousinho anställdes på tränarposten har Pompey höjt sig. 4-0-segern senast mot Cheltenham var tredje matchen i följd de blåvita höll nollan. Något playoff-spel lär det dock inte bli för Portsmouth som har 17 poäng upp till topp 6. Nu när Bolton Wanderers står på andra sidan kommer det att bli svårt att hålla tätt mellan stolparna. Bolton har öst in mål och radat upp vinster under 2023. Sju vinster har det blivit på deras åtta senaste matcher. Tvåan går först. Gardera sedan efter storleken på lädret.

8. Juventus - Torino X
I Serie A är det derby i Turin. De senaste matcherna mellan Juventus och Torino har varit väldigt jämna och motsvarande möte i fjol slutade med delad pott. Juve har haft en oerhört stökig säsong som präglats av svaga prestationer och ett saftigt poängavdrag (-15) i ligaspelet. Utöver Adrien Rabiot och Ángel Di María är det få spelare som motsvarat förväntningarna. Max Allegri har fortsatt en skadedrabbad trupp, dessutom är Manuel Locatelli avstängd. Med dessa underlag bör Torino har rimlig skrällchans. “Tjurarna” är svårforcerade och under säsongen har gästerna besegrat lag som Roma och Milan. Alla tecken åker med i Derby della Mole.

Kupongens kassaskåp

Manchester City
Championship-motstånd brukar Manchester City alltid köra över. Ingenting talar egentligen för något trendbrott på Ashton Gate. Given tvåa.

Varningens finger!

Torino
Torino tog poäng borta mot Juventus i fjol och känslan är att det här derbyt kommer rätt lägligt för gästerna. Juve spelade Europaspel förra veckan och har fortfarande ett gäng spelare på frånvarolistan. X2 rensar kanon i Derby della Mole.

144 rader
1. Bristol C - Man City 2
2. Fulham - Leeds 1x
3. Leicester - Blackburn 1
4. Stoke - Brighton 1x2
5. Preston - Coventry x2
6. Luton - Millwall 1x
7. Portsmouth - Bolton x2
8. Juventus - Torino 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto