Topptipset Tips Tisdag 4/1

Publicerad på 4 Jan 2022 - 08:12

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Jan 2022 - 08:12

Cupspel och åter cupspel är vad tisdagens Topptips handlar om. Forest Green mot Exeter är den enda utstickaren från League Two. Bongen inleds med ett Derby du Nord i Coupe de France och sedan vänds blickarna mot Copa del Rey. Efter spanjorernas bidrag är det, bortsett tidigare nämnda batalj, EFL Trophy för hela slanten. Med ett gäng mindre kända bekantskap i farten hjälper vi er att hålla tungan rätt i mun!

Spelstopp: 19:591. Lens - Lille 1
Derby du Nord är alltid en sevärd historia och vi förväntar oss inget undantag när Lens och Lille drabbar samman i sextondelsfinal av Coupe de France. Lille vann som bekant Ligue 1 i fjol men har haft svårt att visa några mästartakter den här säsongen. Till denna kraftmätning stör flera skador och covidfall truppe, nämnas bör även att Les Dogues torskade på denna arena i september. Lens får således ett kanonläge att lägga rivalen på rygg denna tisdag. Kalimuendo är en spelare av hög klass som har kapacitet nog för att kunna avgöra detta på egen hand. Ettan spikas till trevlig procent.

2. Ponferradina - Espanyol X
Två aktörer som tillhörde samma ligaspel i fjol drabbar nu samman i Copa del Rey. Espanyol tog som bekant klivet upp i La Liga inför den här säsongen och där har katalanerna imponerat med flera fina insatser. Vändningen från 0-1 till 2-1 mot Valencia på nyårsafton var urstark. Här väntas dock de blåvita rotera och då ska Ponferradina inte underskattas. Värdarna tillhörde den övre halvan av Segunda División i fjol och ska inte räknas bort från en playoff-plats under innevarande säsong. Om råd alla tecken då tvåan lär bli övervärderad.

3. Forest Green - Exeter X
Bara en ligamatch finns med på kupongen och den hittas på The New Lawn. Forest Green är hemmahörandes på arenan och värdarna är sannerligen i ropet just nu. Världens första veganska fotbollsklubb toppar League Two i överlägsen stil och har skapat sig ett försprång så pass stort att de har råd att gå på ett par minor i rad. Det tycks tipparna glömma bort när de målar upp ettan till skyarna. Exeter är långt ifrån oävna och har faktiskt bara förlorat tre av elva bortamatcher. Till rådande streck garderar vi för att den trenden kan fortsätta under måndagen. Alla tecken behövs.

4. Charlton - MK Dons 1
Det vankas åttondelsfinaler i EFL Trophy, en turnering som spelas mellan lagen i League One, League Two och flera av de engelska toppklubbarnas U21-lag. Den första slutspelsmatchen hittas på klassiska The Valley där Charlton ska mäta svärd med Milton Keynes Dons. De sistnämnda har en sylvass anfallsduo i form av Twine och Eisa som Charlton verkligen måste hålla under strikt bevakning. Lyckas de med detta är mycket vunnet. Det forna Premier League-laget gör en slätstruken säsong så här långt, men kunnandet finns för att vara med i kampen om en playoff-plats mot The Championship. Gubben (etta-tvåa) spelas i en förmodat svängig historia.

5. Harrogate Town - Carlisle 1
Harrogate har fått fira jul och nyår i lugn och ro. Segern mot Tranmere i denna turnering är den senaste gången värdarna var i farten. Med friska ben ska således The Sulphurites ses med god chans att ta sig vidare i EFL Trophy. Carlisle visade styrka när de lade Scunthorpe på rygg i helgen, en seger som var oerhört viktig i bottenstriden av League Two. I samma träsk kommer gästerna att spendera hela sin säsong och därför känns ett äventyr i cupen avlägset. Ettan är en het spikkandidat, men då den ser ut att streckas högt plockas krysset med bredvid.

6. Hartlepool - Bolton 2
På tal om forna storlag landar vi osökt in på Northern Gas and Power Stadium, dit Bolton reser under tisdagen. Johan Elmanders gamla lag är mil ifrån fornstora dagar då de för närvarande befinner sig i mitten av League One. Kunnandet finns absolut för att göra anspråk på en playoff-plats, inte minst med en lirare som Kachunga i offensiven, men gästerna är i nuläget alldeles för ojämna. Hartlepool kämpar i sin tur på i League Two, men trots att det skiljer en division mellan aktörerna vill vi inte räkna bort värdarna. Med risk för underskattning från Boltons sida får gärna ettan sällskapa utgångstvåan på större system.

7. Crewe - Rotherham 2
Rotherham trillade som bekant ur The Championship i fjol, men redan efter en säsong i League One ser The Millers ut att vara på väg tillbaka. Bara en förlust på de senaste 23 (!) matcherna alla kategorier är kolossalt starka papper från gästerna. Rotherham ska givetvis anses vara klar favorit när de ställs mot Crewe. Värdföreningen tillhör bottenskiktet i samma serie som Rotherham leder och ska normalt inte ha mycket att säga till om denna tisdag. Tvåan klarar sig utmärkt på egna ben.

8. Sutton United - Colchester 2
Sutton United är laget på de flesta av läpparna i League Two. Trots att värdarna är nykomlingar har de ordentlig känning på en uppflyttningsplats, något få trodde var möjligt inför säsongen. Marginalerna har med det sagt varit på Suttons sida och med rådande tabelläge lär inte EFL Trophy stå alltför högt bland prioriteringarna. Colchester tillhör bottenträsket i League Two men ska trots det inte underskattas. Besökarna kan mer än vad tabellen visar och de har tagit poäng i sex av elva bortamatcher under säsongens gång. En övervärderad etta kastas i sjön. X2 liras.

Kupongens kassaskåp
Rotherham
Rotherham toppar League One, samma serie som Crewe är på vippen att trilla ur. Klasskillnad är att vänta i Cheshire. Tvåan spikas.

Varningens finger!
Colchester
Colchester har tagit poäng i sex av elva bortamatcher i League Two och står inte utan chans mot Sutton United. Värdarna går knappast så säkra som strecken antyder. X2 liras.

144 rader
1. Lens - Lille 1
2. Ponferrad. - Espanyol 1x2
3. Forest Green - Exeter 1x2
4. Charlton - MK Dons 12
5. Harrogate - Carlisle 1x
6. Hartlepool - Bolton 12
7. Crewe - Rotherham 2
8. Sutton - Colchester x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto