Topptipset Tips Tisdag 6/9

Publicerad på 5 Sep 2022 - 15:41

Tipsexperten

Tipsexperten

5 Sep 2022 - 15:41

För andra dagen i rad erbjuds 250 000 i extrapengar på Topptipset. Champions League-gruppspelet sparkar igång denna tisdag och det är sannerligen något som får hjärtat att slå lite extra. League One och Copa Libertadores kompletterar sedan kupongen som innehåller många vettiga favoriter. Ett mindre system följt av ökad radinsats är således att föredra!

Spelstopp: 20:44



1. PSG - Juventus 1

Vi inleder med ett tungviktsmöte från Parc des Princes där PSG antar sig Grupp H som stora favoriter. Säsongsinledningen har stundtals varit sprakande med nye Galtier vid rodret och Mbappé, Messi och framför allt Neymar ser ut att trivas som fisken i vattnet med sin bas. Får trion rull på kulan i Paris blir det en minst sagt svettig afton för Juventus. “Den gamla damen” har inte övertygat i Serie A och anländer dessutom till den franska huvudstaden med ett ansatt truppläge. Då blir det inte lätt att mäta sig med en av huvudfavoriterna till titeln. Vi spikar ettan hela vägen upp till 70-75 procent.

2. Sevilla - Manchester City 2

Sevilla är ett lag i spillror, något som inte påvisades i helgens 0-3-förlust mot Barcelona. Fansen är i uppror och spelmässigt ser Lopeteguis mannar inte mycket ut för världen. Förlustsiffrorna borde varit större än vad de blev och mot ett minst lika bra Manchester City ser det onekligen mörkt ut på förhand. Pep Guardiolas gäng körde över en vägbula när de bara fick 1-1 mot Aston Villa, men det är trots allt inget att vara orolig över inför denna tripp. City har övertygat massivt i inledningen och något annat än en bekväm bortaseger är svår att se i Andalusien. Om råd får krysset ta rygg med hänsyn till värdet. Tvåan lär nämligen inte stanna under 70 procent.

3. Celtic - Real Madrid X

Ange Postecoglous Celtic fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Helgens 4-0-seger i Old Firm var ett styrkebesked som hette duga där lirare som Hatate, O’Riley, Jota och Abada alla utmärkte sig. I rådande formtopp är det ett ruskigt taggat Celtic som tar sig an Real Madrid i ett av kupongens få vettiga skrällägen. “Marängerna” har också radat upp segrar under inledningen av säsongen, men noterbart är att Ancelottis gäng inte hållit nollan i en enda tävlingsmatch så här långt. Skottarna skojas inte bort hur som helst på Celtic Park där vi föredrar heltäckningsmattan redan på mindre system. 1X ska jobbas in!

4. Salzburg - Milan 1

Spännande drabbning från Österrike där Salzburg aldrig är lätta att brottas med. I fjol tog österrikarna sig vidare till slutspel och det är inte alls otänkbart att de lyckas störa Milan och Chelsea i kampen om topp 2. Sesko, Okafor och Seiwald är en trio med skyhög högstanivå som Milan bör få svårt att hantera. Å andra sidan är Leao, Giroud och De Ketelaere en trojka som kan vända ut och in på österrikarna. Leao sänkte i helgen Inter i Derby della Madonnina och portugisen stannar inte länge i modehuvudstaden om han fortsätter på inslagen väg. “Gubben” (etta-tvåa) spelas i en förmodat målrik historia.

5. Benfica - Maccabi Haifa 1

Benfica övertygade stort i kvalet där “Örnarna” lekande lätt tog sig förbi både Midtjylland och Dynamo Kiev. Silva, Neres och Ramos är en skicklig trio som ska se till att PSG och Juventus får svettas i kampen om de två översta placeringarna i Grupp H. Hemma på Estádio da Luz är värdarna erkänt starka och det kommer att krävas ett mirakel av Daniel Sundgren och övriga i Maccabi Haifa för att lämna Lissabon med poäng. Israelerna stod för en bedrift när de betvingade Röda Stjärnan över två möten, men här har de inte mycket att sätta emot. Lyxkrysset kan följa med om pengarna tillåter men ettan är likväl högst trolig.

6. RB Leipzig - Shakhtar Donetsk X

Kupongens sista fight från Champions League hämtas från Sachsen där RB Leipzig inlett säsongen uselt. 0-4 i brakan mot Eintracht Frankfurt var hemska siffror där “Tjurarna” faktiskt inte fick iväg ett enda skott på mål. Domenico Tedesco är således en pressad man på läsklagets tränarbänk och med ont om ordentliga skrällägen på kupongen vill vi inte lita på ett för dagen opålitligt RB Leipzig. Shakhtar Donetsk har tidigare fällt större elefanter i denna turnering och med tanke på tragedierna som händer i hemlandet lär gästerna lämna själen utanpå matchtröjan denna afton. Mudryk är en jättetalang som kan såra tyskarna på egen hand och här föredras samtliga tecken redan från start. Skrällen till höger ska jobbas in!

7. Forest Green - Accrington Stanley 1

Innan kupongen avrundas med semifinalen från Copa Libertadores tar vi en svängom i England och League One. Forest Green Rovers övertygade stort i fjolårets League Two, men en hyllplan upp i ligasystemet har den miljömedvetna klubben fått problem. Blott en seger på sex försök är skrala siffror för Ian Burchnalls mannar som haft problem i defensiven. Accrington Stanley har i sin tur haft problem att avgöra matcher – något raden 1-4-1 vittnar om – och är det någonstans The Green ska vända på trenden är det på eget gräs. Vi nöjer oss med 1X på The New Lawn.

8. Palmeiras - Paranaense 1

Avgörande semifinal från Copa Libertadores där Luiz Felipe Scolaris Paranaense har med sig 1-0 från den första akten. Det var dock Palmeiras som styrde matchbilden senast och här får gästerna klara sig utan både tränare Scolari och Hugo Moura som är avstängda. Palmeiras får i sin tur tillbaka ett par viktiga pjäser från botbänken och med hypervasse målskytten Rony att luta sig mot ska värdarna ses med väldigt god chans till seger på den egna gräsmattan. Ettan kan gott lämnas allena hela vägen upp till 70 procent.

Kupongens kassaskåp

PSG

PSG har spelat bländande fotboll under Galtiers ledning och mot ett Juventus som inte hittat rätt blir det åka av på Parc des Princes. Väldigt fin etta.

Varningens finger!

Shakhtar Donetsk

RB Leipzig övertygar inte just nu och mot ett Shakhtar Donetsk med mängder av Europarutin flaggar vi för tyskarna som en favorit i fara. Alla tecken åker med.



144 rader
1. PSG - Juventus 1
2. Sevilla - Man City x2
3. Celtic - Real Madrid 1x2
4. Salzburg - Milan 12
5. Benfica - Maccabi Haifa 1x
6. RB Leipzig - Shakhtar 1x2
7. Forest Green - Accrington 1x
8. Palmeiras - Paranaense 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto