Topptipset Tips Tisdag 7/12

Publicerad på 7 Dec 2021 - 09:32

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Dec 2021 - 09:32

Gruppspelet i Champions League ska avslutas. På vissa håll är matcherna stekheta, på andra håll mer ljumma. Först ut – i Milano – väntar en match av det förstnämnda slaget där rödsvart går för seger mot Liverpool. Analysen lyder som följer, häng med!

Spelstopp: 20:44

  

1. Milan - Liverpool 1

Förutsättningarna är inte oviktiga i Grupp B. Porto måste tappa poäng samtidigt som Milan behöver vinna mot redan klara gruppettan Liverpool för att Zlatan & co ska ta sig till slutspel. En svårt utgångsläge, men knappast heller ett omöjligt sådant. Engelsmännen lär sannolikt lär rotera en aning i elvan för att hålla nyckelspelarna pigga och fräscha inför den stundande, extremt matchintensiva julperioden i England och således är Milanomännens förutsättningar bättre än vad de var när de förlorade det vändande mötet med knappa 2-3 i Liverpool. Italienarna är i bra form och tog den högst nödvändiga trean i Madrid förra omgången – en liknande insats hemma mot ett semiordinarie Pool kan räcka långt. Hemmaplan, motivation och värde ger 1X.

2. Porto - Atlético Madrid 1

Porto och Atlético slåss med Milan om andraplatsen. Porto har allt i egna händer och säkrar slutspel vid seger medan spanjorerna måste vinna samtidigt som Milan tappar poäng för att lösa avancemang. Ett rejält underbetyg för de rödvita som trots att de mer eller mindre rånade Milan på San Siro inte har allt i egna händer. Tendensen känns igen även från La Liga där en hemmaförlust mot Mallorca ligger närmast i facit. Simeone krigar mot sin egen natur när han försöker baxa in alla offensiva talanger och det tidigare solida försvaret ser virrigt ut. Porto visar bättre form och ser ut att ha en röd tråd. I det vändande mötet låg portugiserna närmast segern och känslan är densamma här. 1X spelas.

3. Real Madrid - Inter 2

Real gräver fram resultaten på ett imponerade sätt. Spelet motsvarar inte poängskörden, men vad gör egentligen det. När lagen möttes i Milano var Inter det bättre laget under matchen, men Real var spetsigare och vann med 1-0 ändå. Så ser det ofta ut när Marängerna spelar, men utan MVP Benzema, som utgick skadad i helgen, är förutsättningarna sämre än på ett tag. Inter har kommit klart längre i sin satsning under nye Inzaghi än när lagen möttes i höstas och de har dessutom visat framfötterna mot bra motstånd på senare tid. Segrarna mot Napoli (3-2) och Roma (3-0 den gångna helgen) ger råg i ryggen. Jämnt möte väntar och då lockar strecken till höger klart mest, även om alla tecken ter sig bäst.

4. Ajax - Sporting 1

Erik ten Hag har fått fram nästa stora generation i Ajax. Spelmässigt imponerar laget stort och dessutom har Sébastian Haller tinat efter tiden i frysboxen hos West Ham. Ivorianens enorma närvaro i boxen har resulterat i hela nio mål efter fem omgångar och Ajax har som en följd plockat full pott. Den stora frågan är dock i vilken utsträckning detta möte roteras, senast började exempelvis nämnde målman på bänken. Sporting kommer till denna fajt med tolv raka segrar i alla turneringar och ska inte räknas ut. När lagen möttes i Lissabon vann holländarna med hela 5-1, men förutsättningarna är helt annorlunda nu och då går det inte att motivera en etta runt 75 procent. Alla tecken

5. Dortmund - Besiktas 1

Dortmund har inte alls imponerat i årets CL-spel men de ska åtminstone kunna avsluta snyggt. Seger hemma mot ett fullständigt bedrövligt Besiktas, som har fem raka förluster och minus 11 i målskillnad, ska de gulklädda bara lösa nu när Haaland är fit for fight (två mål på två matcher sedan comebacken) igen. Stödet från fansen i den gula väggen lär inte heller skada. Turkarna har visat under hela gruppspelet att de inte är på samma nivå som övriga i gruppen och ettan spikas.

6. Shakhtar Donetsk - Sheriff Tiraspol 1

Shakhtar gör sin sämsta CL-säsong på väldigt många år. De Zerbi har inte fått ordning på brassekolonin och mot starkare motstånd än det laget stöter på i Ukraina har det inte stämt alls. Värdarna slutar sist i Grupp D oavsett om de besegrar Sherifferna från Tiraspol eller inte denna afton. Gästerna kan dock inte avancera varken uppåt eller nedåt de heller, Europa League väntar i vilket fall som helst, vilket gör att Shakhtar ändå har förutsättningar att kunna avsluta äventyret med en seger på egen matta. Vi vet att kapaciteten är hög i grunden och med värdet till vänster är ettan en sund start.

7. Portsmouth - Sheffield Wednesday 1

Två tabellgrannar jagar uppflyttning på Fratton Park. Portsmouth har lagt många lag på rygg det senaste och formen, med fyra raka viktorior, är svår att klaga på. Här är målmannen Marquis åter från skada och det ska kunna ge värdarna ytterligare en offensiv skjuts. De nyligen nedflyttade från Sheffield är med det sagt inget lätt motstånd. I ligan är bortalaget obesegrade i över två månader och det påvisar en stabilitet som kan ge poäng även mot Pompey. Ettan får sällskap av kryss.

8. Fleetwood Town - Bolton 2

Allt skiter sig för Fleetwood. Värdföreningen förlorar så gott som varenda match och på de elva senaste noteras nio torsk och två futtiga kryss i alla turneringar. Senaste debaclet i ordningen var 1-5 mot mittenlaget Accrington. Nästa mittenlag som lär bli för svårt är Bolton. De tillresta är bättre på det mesta och har dessutom kapacitet att blanda sig i kampen om playoff framåt våren. Fleetwood släpper in flest mål i serien och känslan är att vi kan räkna bort ettan helt här. X2 räcker mer än väl.


Kupongens kassaskåp

Dortmund

Den ohygglige Haaland är tillbaka och då har ett fruktansvärt uselt Besiktas inget att hämta i förbundsrepubliken. Ettan är solid och spikas direkt.

Varningens finger!

Inter

Real Madrid håller en spelmässig nivå som Inter utan tvekan matchar. När de vitklädda nu saknar sin absoluta spets och viktigaste spelare, Benzema, är tvåan inget att fundera på. Håll höger för den lågt streckade tvåan.



144 rader
1. Milan - Liverpool 1x
2. Porto - A.Madrid 1x
3. Real Madrid - Inter 1x2
4. Ajax - Sporting 1x2
5. Dortmund - Besiktas 1
6. Shakhtar - Sheriff T 1
7. Portsmouth - Sheff W 1x
8. Fleetwood - Bolton x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto