Topptipset Tips Tisdag 7/6

Publicerad på 6 Jun 2022 - 15:20

Tipsexperten

Tipsexperten

6 Jun 2022 - 15:20

Måndagens Topptips är ett trevligt hopplock där bland annat playoff-finalen mellan Förenade Arabemiraten och Australien blir spännande att följa. Kupongens höjdpunkt är otvivelaktigt Tyskland - England och i Italien spås pastavurmarna kunna få problem mot ett underskattat Ungern. Häng med!

Spelstopp: 19:591. Förenade Arabemiraten - Australien 2

En plats i VM står på spel när Förenade Arabemiraten och Australien drabbar samman i Doha. Inget av lagen drar således fördel av eget gräs, något som bör gynna de sistnämnda allra mest. Rogic tvingades sent lämna återbud till denna samling, men med lirare som Mooy, Leckie och Maclaren går det ändå ingen nöd på Socceroos offensiv. Förenade Arabemiratens trupp består enbart av lirare från den inhemska ligan där Abdulrahman och Mabkhout sticker ut, men här får de trots allt finna sig i att slå ur underläge. X2 ska räcka hela vägen till grön bock.

2. Tyskland - England 1

Tyskland har kommit upp i gammal sedvanlig högstanivå under Hansi Flicks ledning och var det bättre laget senast mot Italien. Die Nationalmannschaft fick dock nöja sig med 1-1 på italiensk mark, men hemma i München ska värdarna kunna nå mer än så när England kommer på besök. Gareth Southgate kommer troligtvis att beordra sina mannar till att ligga lågt och vänta på omställningslägen, men mot lirare som Gnabry, Sané och Gündogan blir det mycket begärt. Tyskland är en klart vettig favorit och till under 45 procent är ettan en kanonspik.

3. Italien - Ungern X

Italien är utan seger i sina fyra senaste tävlingsmatcher och det börjar tisslas och tasslas om att Mancinis dagar som förbundskapten är räknade. Den missade VM-platsen och 0-3 i brakan mot Argentina i La Finalissima har slagit hårt på Gli Azzurris självförtroende. Trots det målar tipparna upp ettan till månen när Ungern kommer på besök denna tisdag. Gästerna visade sig på styva linan i premiären när de slog England med 1-0 och faktum är att samtliga matchbilder i detta gruppspel kommer passa ungrarna som handen i handsken. Szoboszlai och Sallai är bara några av spelarna som kan såra Italien på egen hand. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå i Cesena.

4. Bosnien - Rumänien 1

Sett till chanserna låg Bosnien närmast tre poäng mot Finland, men bolluslingen ville inte för värdarna. Teemu Pukkis 1-0-mål kvitterades inte förrän i slutskedet, men det viktigaste för Ahmedhodzic och Hadzikadunic med flera var trots allt att få med sig poäng från Helsingfors. Hemma mot Rumänien ska Bosnien inte ha några problem med att komma upp i nivå. De tillresta kommer närmast från 0-2 i nacken mot Montenegro och är ett helt annat lag på främmande tass kontra på egen mark. Löser rumänerna en pinne i Zenica ska de vara nöjda. 1X liras.

5. Färöarna - Luxemburg 2

C-divisionens Grupp 1 är en spännande sådan där framför allt Luxemburg hoppas kunna sätta käppar i hjulen för förhandsfavoriten Turkiet. Gästerna inledde Nations League med en bekväm 2-0-seger borta mot Litauen och Luxemburg har tagit rejäla spelmässiga kliv de senaste åren. Som rättmätiga favoriter beträder gästerna Håkan Ericsons och Färöarnas mark denna afton, men på sin hemmabana ska värdarna trots allt inte underskattas. Hendriksson Olsen är ett avbräck men trots att han saknas vill vi inte räkna bort värdnationen. Tvåan är en given utgång men får gärna backas upp av ettan på större system.

6. Litauen - Turkiet 2

Turkiet hade som väntat inga problem med att betvinga Färöarna i premiäromgången. 4-0 var siffror som talade sitt tydliga språk och det råder inget tu tal om att turkarna är givna favoriter till gruppsegern. Att föra en matchbild borta mot Litauen i Vilnius är dock ingen uppgift som får de tillresta att gå igång på samtliga cylindrar. Turkiet har tidigare haft en tendens att slappna av i liknande bataljer och det är inte särskilt lockande att spika av tvåan när den nosar på 85 procent. Litauen står inför gruppspelets mest inspirerande uppgift och ska inte skojas bort hur som helst. Krysset sällskapar tvåan så tidigt som möjligt.

7. Rwanda - Senegal 2

Senegal gick som bekant hela vägen i den senaste upplagan av Afrikanska Mästerskapen. Aliou Cissé och dennes mannar bröt således sin förbannelse och nu ska ny sats tas mot nästa mästerskap som äger rum först 2023. Mocambique, Benin och Rwanda står för motståndet i gruppspelet och det är motstånd som värdarna, denna fight går av stapeln på egen mark, ska slå med förbundna ögon. Rwanda är i närheten av Senegals nivå och får sikta in sig på att hålla siffrorna nere. Tvåan är precis lika given som streck och odds antyder om. Spik!

8. Cuiabá - Corinthians X

Kupongen går i mål i Brasileiro Série A där det är botten mot toppen som gäller i Mato Grosso. Cuiabá har inte rosat marknaden så här långt, men det ska också raskt påpekas att hemmaplan är av yppersta vikt i det brasilianska finrummet. Corinthians har i sin tur rivstartat och toppar tabellen efter 18 inspelade poäng. Det har dock varit svältfött med segrar i de senaste tävlingsmatcherna och här gäller det att dra öronen åt sig när tvåan sticker iväg. Alla tecken föredras i en fight som på förhand kan gå åt vilket håll som helst.

Kupongens kassaskåp

Senegal

Senegal är gruppens tveklöst bästa lag och drar här nytta av eget gräs. Rwanda har ingenting att sätta emot i Diamniadio. Tvåan är en bank.

Varningens finger!

Ungern

Ungern trivs när de får ligga lågt och spela på omställningar, en matchbild de får framför sig mot Italien. Då ska högersidan inte underskattas som den görs av tipparna.144 rader
1. UAE - Australien x2
2. Tyskland - England 1
3. Italien - Ungern 1x2
4. Bosnien - Rumänien 1x
5. Färöarna - Luxemburg 12
6. Litauen - Turkiet x2
7. Rwanda - Senegal 2
8. Cuiabá - Corinthians 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto