Topptipset Tips Tisdag 9/11

Publicerad på 9 Nov 2021 - 08:41

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Nov 2021 - 08:41

Blandad kompott under tisdagen då Topptipset tar tag i allt från damernas Champions League till Ryan Reynolds walesiska skrytbygge från Wrexham. Skrällbud hittas i Brasilien medan kassaskåpet går i lås i Paris. Allez, allez!

Spelstopp: 20:291. PSG - Real Madrid 1

 
Klubbnamnen må vara stora men detta är inget toppmöte riktigt än, Paris Saint Germain ligger långt före Real Madrid i sin satsning. Spanjorskorna gick vid namnet CD Tácon så sent som för ett år sedan och truppen har ännu inte hunnit uppgraderas för att matcha det nya namnet. Faktum är att Real ligger elva i La Liga efter 9 spelade omgångar, med blott sex gjorda mål. En skadedrabbad Kosovare Asllani på nedgång är lagets enda halvstora utländska namn. I oljeriket PSG ligger landet annorlunda. Spelare som Katoto (8 mål på sju matcher den här säsongen), Bachman och Däbritz håller väldigt hög individuell nivå i ett lag som dessutom håller väldigt hög kollektiv klass. Spanjorskorna har inget att hämta här och ettan ser ut att ge finfint värde. Spik.

2. Juventus - Wolfsburg 2

 
Något jämnare möte att vänta i Turin även om det också där skiljer en del mellan lagen. Juventus har precis som den italienska damfotbollen i stort en bit kvar och de svartvita iklär sig här samma roll som Real Madrid ovan. Juve har stått upp hyggligt mot stora lag som Chelsea och Lyon i Europa men det handlar om hedersamma förluster snarare än att de hugger på poäng. Wolfsburg är ytterligare ett lag hämtat ur den absoluta eliten och tidigare precis som nu innebär det att den italienska svenskkolonin är något nummer för litet. Tyskorna är bättre än Juventus och kommer till matchen i fint slag. Tvåan spikas upp till 60 procent.

3. Aldershot - Wrexham 2

 
Ryan Reynolds har stora planer för Wrexham. En hel del ska såklart tas med en nypa salt, Hollywoodskådisen är inte främmande för uttalanden med viss komisk effekt, men att klubben har fått ett uppsving på senare tid är fakta. Tre torsk på tolv omgångar är inte kattskit. Andra tongångar då hos värdarna som mer eller mindre spegelvänt Wrexhams vinnande koncept. Tio nederlag av 13 möjliga noteras inför denna drabbning och det lär knappast vägas upp av att gästerna saknar målskytten Mullin. X2 räcker gott och väl.

4. Stenhousemuir - Albion X

 
Vi lyfter på kilten i skotska League Two innan vi tar oss söderöver för överstegare och samba. Mötet mellan Stenhousemuir och Albion ska avhandlas och precis som i fjol är det ett mittenmöte det handlar om när dessa båda mäter svärd. Värdarna har ryckt upp sig efter en svag start och står på tre raka segrar i alla turneringar men detta är med det sagt inte någon enkel uppgift. Albion drar längsta strået sett till säsongen i stort hittills och det skulle absolut inte förvåna om dessa lag tar ut varandra helt. Mitten först, ettan sen.

5. Grêmio - Fluminense 1

 
Det är inget formstarkt möte som väntar på andra sidan Atlanten under natten till onsdag. Fluminense har, i alla turneringar, bara vunnit två av tolv fajter på resande fot. Med tanke på att en av dessa var en knapp uddamålsseger mot det fullkomligt katastrofalt dåliga Chapecoense så är det ingen överdrift när vi säger att gästerna lämnar en del i övrigt att önska. Bottenlaget Gremio har inte rosat marknaden de heller, men i Porto Alegre är de svåra att tas med och revanschlusta finns efter det kaosartade derbyt mot Internacional senast. Värdarna plockar merparten av sina poäng på hemmagräset och det har både mittenlag såväl som suveräna serieledande Atletico Mineiro fått känna på under hösten. Fluminense får svårt att bryta sin tråkiga svit – vi streckar från vänster till bra procent.

6. Confianca - Náutico X

 
Brassarnas Série B tar över med kampen mellan Confianca och Náutico. Det skiljer en del sett till tabell och resultat i gästernas favör men detta blir knappast någon promenad i parken för något av lagen. Náutico är inget tvättäkta topplag men med sju pinnar upp till kvalplatserna har man gott om motivation att göra bra ifrån sig – precis som värdarna. Confianca jagar poäng för att undvika nedflyttning och tog en bra seger senast mot Brusque. Jämnt och ovisst. Alla tecken, tack.

7. Operário - Remo X

 
Bottenmöte i Ponte Grossa där Operário tar emot Remo i Série B. Ett ganska jämnt möte på förhand med viktiga poäng på spel för bägge gäng, men det speglas inte alls bland strecken. Värdarna får ett förtroende de inte förtjänar när man beaktar det faktum att blott en av deras sex senaste hemmafajter genererat seger. Formen i övrigt passar även den ett bottenlag. Remo smällde i sin tur dit storlaget Cruzeiro med 3-1 senast bortabanan var i spel och visst ska gästerna ha goda chanser att få med sig ett resultat även här. Ettan fimpas, X2 tar plats.

8. Cruzeiro - Brusque 2

 
Den forna storheten Cruzeiro fortsätter att underprestera. Uppflyttningsmöjligheterna är små för att inte säga obefintliga och när Brusque kommer på besök följer frågetecken både för formen, strecken och minusmentaliteten som omger klubben i stort. Elva av fjorton hemmafajter har mynnat ut i poängtapp och det är såklart riktigt uselt. Brusque ligger lite sämre till i tabellen men man ska ha med sig att de i slutet av september fick tre minuspoäng för rasistiska påhopp och således på planen blott plockat två pinnar färre än värdarna. Tvåan reas ut och är omöjlig att lämna utanför, alla tecken spelas.


Kupongens kassaskåp

PSG

Glöm att det står Real Madrid på tröjan, det råder tydlig klasskillnad i den franska huvudstaden. PSG är bättre på i stort sett samtliga positioner och har kommit klar längre i sin damsatsning.

Varningens finger!

Brusque

Cruzeiro har visat sig impotenta även i år. Undviker de den absoluta bottenstriden ska de vara nöjda och mot Brusque hämtas inga givna segrar i nuläget. Tvåan måste testas runt 10-15 procent.


144 rader
1. PSG - Real Madrid 1
2. Juventus - Wolfsburg 2
3. Aldershot - Wrexham x2
4. Stenhousemuir - Albion 1x
5. Gremio - Fluminense 1x
6. Confianca - Náutico 1x2
7. Operário - Remo x2
8. Cruzeiro - Brusque 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto