Topptipset Tips Torsdag 1/9

Publicerad på 31 Aug 2022 - 13:39

Tipsexperten

Tipsexperten

31 Aug 2022 - 13:39

Det första Topptipset i september är här och det inleds på absolut bästa sätt. Leicester drabbar samman med Manchester United på King Power Stadium där vi lutar åt att en böljande historia ligger i vassen. Därefter fortsätter kupongen med bland annat Serie A och en semifinal från Copa Sudamericana. Häng med!

Spelstopp: 19:591. Leicester - Manchester United 2

Trots en man mer på banan lyckades Leicester hamna i ett 0-2-underläge borta mot Chelsea. “Rävarna” kom sedan inte närmare än 1-2 och blott en poäng av tolv möjliga innebär att Brendan Rodgers är ifrågasatt på tränarposten. När Manchester United kommer på besök bör motivationen infinna sig per automatik, men hittar gästerna upp i närheten av sin högstanivå är detta trots allt deras fight att förlora. 1-0 mot Southampton var inte mycket att skriva hem om, men här ska ten Hags gäng kunna trivas med den förväntade matchbilden. “Gubben” (etta-tvåa) är ett vettigt val.

2. Atalanta - Torino X

Förmodad målfest från Bergamo där Atalanta och Torino inte sällan bjuder på målorgier. 4-4 slutade föregående säsongs motsvarande möte och Torino ska inte under några omständigheter känna sig slagna på förhand denna afton. Ivan Juric gäng har inlett inspirerat och visar hittills ingen avsaknad av Andrea Belotti. Atalanta har hackat desto mer och 1-0-segern borta mot Hellas Verona var långt ifrån en klockren insats. Innan La Dea visar högre kunnande än så måste vi ställa oss frågande till ettans massiva procent. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

3. Bologna - Salernitana 1

Salernitana fick proppen ur när de besegrade Sampdoria med hela 4-0 i den senaste omgången. Botheim och Vilhena fanns båda med i målprotokollet, men det ska raskt påpekas att nyförvärven och deras kamrater överpresterade sina underliggande siffror grovt. Under torsdagen får gästerna finna sig i att slå ur underläge mot ett i grunden bättre Bologna. Sinisa Mihajlovic gäng har bara tagit en poäng av nio möjliga men har samtidigt stött på tufft motstånd längs vägen. Kan Arnautovic och company hitta upp i ansenlig nivå ligger ettan nära till hands. Vänstertecknet spikas till fin procent.

4. Anderlecht - Gent 1

Gent lottades i samma Europa Conference League-grupp som Djurgården och det ska stockholmarna inte vara helt missnöjda med. Gästerna är inte på samma nivå som för några år sedan och lider framför allt av att Tarik Tissoudali dragit på sig en knäskada. Marockanen är Gents viktigaste spelare i offensiv riktning och utan honom blir det tufft att stå emot Anderlecht på Lotto Park. Värdarna gick på pumpen senast mot Royale Union SG, men dessförinnan hade Verschaeren och hans kompanjoner en lång segersvit i samtliga tävlingar. Här studsar de hemmahörande tillbaka på poänggivande väg. 1X räcker för grön bock.

5. AZ Alkmaar - NEC Nijmegen 1

Jesper Karlssons skadefrånvaro har inte hindrat AZ Alkmaar från att inleda säsongen på magiskt vis. Sju av åtta möjliga tävlingssegrar är ruskigt starka papper och hittills har lirare som Pavlidis och de Wit visat att Karlsson inte behöver skynda sig tillbaka från rehabrummet. Den makalösa formtoppen innebär också att AZ blir väl hårt betrodda denna torsdag. NEC Nijmegen har ett namnkunnigt lag med Cillessen mellan stolparna och kan han spika igen kassen har större under skett än att gästerna lämnar Alkmaar med en poäng. Krysset sällskapar den hårt ansatta ettan.

6. Telstar - De Graafschap 2

De Graafschap föll i fjolårets playoff mot Eredivisie och inledningen på den här säsongen har varit allt annat än vacker. Bara en inspelad poäng av tolv möjliga är ett klent facit för “Superbönderna” som kan betydligt bättre än vad de hittills visat. De Jong och Korte är spelare som kan kunna vända på skutan, men i rådande formsvacka vågar vi inte hålla gästerna i handen. Telstar knep säsongens första trepoängare senast mot Helmond Sport och är det någonstans värdarna ska kunna bjuda upp till dans är det hemma i Velsen. Ronald Koeman Jr och company ska inte underskattas på större system. “Gubben” (etta-tvåa) spelas.

7. Irland - Finland 1

Sverige har redan lagt beslag på förstaplatsen i Grupp A i damernas VM-kval. Playoff-platsen är däremot ett öppet race mellan Irland och Finland. I höstas vann irländskorna det vändande mötet med 2-1 och hemma på den gröna ön ska värdinnorna kunna trivas mot ett förmodat desperat Finland. Gästerna är piskade att gå framåt för att ta igen pinnen som skiljer upp till Irland, en taktik som riskerar att blotta defensiven denna afton. Irland har mängder av lirare som är hemmahörandes i Women’s Super League där McCabe och O’Sullivan sticker ut allra mest. Framför de egna supportrarna gör dessa lirare och deras kamrater inga misstag. Ettan spikas trots tveksamt värde.

8. Goianiense - São Paulo X

Även om det är semifinaldags i Copa Sudamericana är det två formsvaga aktörer som drabbar samman Goiás. Atlético Goianiense har, likt Sao Paulo på andra sidan, inte vunnit någon av sina fyra senaste tävlingsmatcher. Med en möjlig titel runt hörnet ska bägge herrskapen kunna höja sig denna afton och gästerna har faktiskt vunnit de två senaste inbördes mötena. Hemmaplan är dock en faktor att ta i beaktande i Brasilien och även om Goianiense har det motigt i ligaspelet ska de inte räknas bort på eget gräs. Alla tecken tar plats i denna extremt svårsiade historia.

Kupongens kassaskåp

Bologna

Bologna har haft en marig inledning på Serie A, men det ska samtidigt påpekas att schemat varit tufft. Hemma mot Salernitana ges ett ypperligt tillfälle att ta säsongens första triumf. Fin etta.

Varningens finger!

Torino

Torino har trivts bra mot Atalanta i modern nutid och efter den starka inledningen finner vi ingen anledning att utesluta den värdemässigt fina högersidan. X2 ska med!144 rader
1. Leicester - Man United 12
2. Atalanta - Torino 1x2
3. Bologna - Salernitana 1
4. Anderlecht - Gent 1x
5. AZ Alkmaar - NEC 1x
6. Telstar - De Graafschap 12
7. Irland - Finland 1
8. Goianiense - São Paulo 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto