Topptipset Tips Torsdag 10/2

Publicerad på 9 Feb 2022 - 14:41

Tipsexperten

Tipsexperten

9 Feb 2022 - 14:41

Torsdagens Topptips inleds med två spännande matcher från Premier League. Därefter är det cupspel som gäller i Spanien, Italien, Frankrike, Nederländerna och Turkiet. Möjlig rotation väntas hos en del gäng vilket gör skrällägena mumsiga. Häng med på vägen mot åtta rätt!


Spelstopp: 17:591. Liverpool - Leicester 1

Vi inleder torsdagen på Anfield där Liverpool har revansch att utkräva på Leicester. Rävarna vann det vändande mötet med 1-0 efter att Klopps mannar bränt flertalet heta chanser framför mål. Salah missade bland annat en straff, men här ska egyptiern och hans kompanjoner kunna göra processen kort. Mané finns inte med, men med Salah, Jota, Firmino och Elliott råder det ändå ingen brist på alternativ i de främre leden. Leicesters försvarsspel är för närvarande under all kritik och får Rodgers inte ordning på defensiven kan detta bli blodigt. Ettan är en given spik.


2. Wolverhampton - Arsenal 2

Wolverhamptons försvar lovordas av unisona hyllningskörer. José Sá och company i de bakre leden har många hållna nollor på sitt cv, men det ska också sägas att Vargarna överpresterat de underliggande defensiva siffrorna med nästan tio (!) mål. Det kommer att rätta ut sig efter hand, var så säkra. Arsenal kommer på besök denna afton och med så gott som optimalt truppläge anses Arteta och övriga som rättmätiga favoriter. Xhaka och Partey är tillbaka på mitten vilket kommer att göra under i båda delar av planen. Håller sig tvåan runt 45 procent är det en fin spik.


3. Athletic Bilbao - Valencia 1

Det vankas semifinal i Copa del Rey där Athletic Bilbao ska brottas med Valencia på San Mamés. Baskerna visar glödhet form för dagen och har imponerat stort på sin väg hit. Såväl Barcelona som Atlético Madrid har slagits ut och äntligen börjar de rödvita leva upp till de fina underliggande siffrorna som presterats under säsongens gång. Valencia är med det sagt inga duvungar, men här får Bordalás och hans manskap finna sig i att slå ur underläge. I vad som väntas bli en målsnål tillställning ska Los Che inte räknas bort från ett oavgjort resultat efter 90 minuter, men mer än så blir det inte. 1X räcker hela vägen till grön bock.


4. Juventus - Sassuolo 1

Dusan Vlahovic behövde inte särskilt lång tid på sig för att hitta rätt i Juventus-tröjan. Serben - och det andra nyförvärvet Zakaria för den delen - sänkte Hellas Verona (2-0) på egen hand och känslan är att Juventus mycket väl kan ha stått för pastastövelns bästa januarifönster. Vlahovic ska kunna hitta nätet även mot ett defensivt svajigt Sassuolo, men Juve får se upp i andra änden av planen. De grönsvarta gästerna är skickliga nog för att såra vilken opponent som helst på denna nivå. Senast de besökte Juventus i Turin blev det seger, vi räknar inte bort ett likadant scenario här. Gubben (etta-tvåa) gillas starkt.


5. Atalanta - Fiorentina X

Två lag som kommer från förluster i helgens ligaspel ska mäta svärd på Gewiss Stadium i Bergamo. Atalanta torskade surt med 1-2 mot Cagliari där de blåsvartas ibland naiva filosofi lyste igenom. Agerar Gasperini och company på likvärdigt vis denna afton får de problem med ett skickligt Fiorentina. 0-3 i nacken mot Lazio var inte mycket att hurra över, men det råder samtidigt inget tu tal om att pågarna från Florens är kapabla att studsa tillbaka redan här. Arthur, González och Callejón är bara några av herrarna som kan såra Atalanta på egen hand. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


6. Nantes - Bastia 1

Kvartsfinal från Coupe de France där Nantes ska ses med god chans att ta sig ett steg närmare en titel. Antoine Koumbouaré är en slug taktiker på Kanriefåglarnas tränarbänk och den före detta PSG-tränaren och dennes adepter har fått en gynnsam lottning på vägen mot semifinal. Bastia tillhör andradivisionen där de inte vunnit någon av de tre senaste ligamatcherna. I föregående runda slogs Reims ut på imponerande vis, men här ska det mycket till för att lägga Nantes på rygg. Blas och Simon är två potentiella matchvinnare för värdarna. 1X är att betrakta som en helgardering.


7. NEC Nijmegen - Go Ahead Eagles 1

Cupdags även i tulpanriket? Jajamensan. NEC Nijmegens 1-4-förlust mot Feyenoord var inte mycket att säga om, men bortsett den har värdföreningen inte förlorat en tävlingsmatch sedan början på december. Formen är således god inför vad som komma skall och kan NEC bara hitta upp i ansenlig nivå denna afton får Go Ahead Eagles problem. Gästerna slog ut Heerenveen efter en gedigen insats i föregående omgång av cupen, men bara en inspelad poäng på de fem senaste ligamatcherna skvallrar om att formen är långt ifrån önskvärd nivå. 1X är ett sunt val till sund procent.


8. Besiktas - Göztepe X

Kupongens når vägs ände i Turkiet där oändligt långa Turkiska cupen tar oss i mål. Besiktas är föga förvånande ett lag med kapacitet för att gå hela vägen, men säsongen har inte varit en dans på rosor. Snarare tvärtom. De regerande ligamästarna har problem i Süper Lig och här väljer vi att inte underskatta gästande Göztepe. Fyra segrar på de fem senaste vittnar om varför och med en lirare som Akbunar i de främre leden får Besiktas svårigheter vid defensiva omställningar. Ettan lär bli hårt åtgången vilket borgar för en heltäckningsmatta redan på mindre system.


Kupongens kassaskåp

Liverpool

Liverpool har revansch att utkräva från det vändande mötet. Leicesters ytterst skakiga defensiv håller inte tätt en gång till. Given etta på Anfield.


Varningens finger!

Fiorentina

Atalanta har blandat och gett under säsongens gång där dalarna varit väl djupa. Hittar Fiorentina upp i ansenlig nivå kan mycket hända i Bergamo. Syna högersidan.144 rader
1. Liverpool - Leicester 1
2. Wolves - Arsenal 2
3. A.Bilbao - Valencia 1x
4. Juventus - Sassuolo 12
5. Atalanta - Fiorentina 1x2
6. Nantes - Bastia 1x
7. NEC - Go Ahead Eagles 1x
8. Besiktas - Göztepe 1x2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto