Topptipset Tips Torsdag 13/1

Publicerad på 12 Jan 2022 - 14:50

Tipsexperten

Tipsexperten

12 Jan 2022 - 14:50

Massor av högoktaniga fighter tar plats på torsdagens Topptips som inleds med en smällkaramell från Anfield. Därefter fortsätter vi med en tripp till Saudiarabien för en semifinal i spanska Supercupen. Coppa Italia, Serie B, Primeira Liga och Afrikanska Mästerskapen ser till att vi kommer i mål. Mot åtta gröna bockar!


Spelstopp: 19:441. Liverpool - Arsenal 2

Liverpool lyckades på något underligt sätt få den första Ligacup-semin mot Arsenal flyttad, något som innebär att Salah och Mané inte kommer att saknas i lika många ligamatcher som det var tänkt på förhand. Duon finns dock inte med när Arsenal kommer på besök. Alexander-Arnold är ett annat möjligt avbräck och till över 55 procent går ettan inte att spika. Arsenal har tagit stora kliv efter 0-4-torsken på denna arena i ligaspelet och även om uttåget ur FA-cupen mot Nottingham var dystert blir detta en annan typ av fight. En undervärderad högersida får inte räknas bort. Gardera rikligt.


2. Atlético Madrid - Athletic Bilbao X

Över till spanska Supercupen från Saudiarabien där det är dags för Atlético Madrid att mäta svärd med Athletic Bilbao. Madrassmakarna hade uppenbara problem i helgens ligamatch mot Villarreal och Simeones mer offensiva spelstil har ännu inte burit frukt. Mot ett skickligt och välorganiserat Bilbao går pågarna från huvudstaden långt ifrån så säkra som tipparna tycks tro. Baskerna har otroligt stark underliggande statistik och lyckas de bara hålla ihop defensiven kan de mycket väl straffa Atlético via omställningar. Alla tecken ska med ögonaböj.


3. Napoli - Fiorentina 1

Trots rådande personalbrist fortsätter Napoli att spela oerhört fin fotboll. Insigne, Mertens, Elmas och Politano är svårfångade lirare i napolitanarnas främre led och får dessa fritt spelrum blir det svårt för ett defensivt svajigt Fiorentina att hänga med. Viola fick i brakan med 0-4 senast mot Torino där Italiano och company visade att de fortfarande har en del att jobba med. Napoli är minst ett hack upp i svårighetsnivå och till korrekta streck finns ingen anledning att fiska efter garderingar åt ettan. Spallettis adepter singlas.


4. Milan - Genoa 1

Blickarna vänds mot San Siro där Milan tar emot en gammal legend under torsdagen. Shevchenko återvänder till gamla hemtrakter när hans Genoa ska försöka stå upp mot Zlatan Ibrahimovic och övriga. Ukrainaren sägs ryka från sin post vilken dag som helst, men några burop är inte att vänta i Milano, snarare tvärtom. Milan ska givetvis gälla som solklara favoriter, men när ettan streckas upp runt 85 procent är det trots allt läge att dra öronen åt sig. Shevchenkos mannar är inte odugliga och större under har skett än att de skulle lösa ett oavgjort resultat. 1X spelas med hänsyn till värdet.


5. Benevento - Monza 1

Äventyret avrundas med toppstrid från Serie B där Benevento ska mäta svärd med Silvio Berlusconis Monza. De sistnämnda brände i fjol sin Serie A-plats i kvalet och det skulle inte förvåna om gästerna går samma kval-öde till mötes i år. Det skiljer ett litet hack upp till de allra bästa och denna resa blir sannerligen inte enkel. Benevento är erkänt starka på egen mark och med en viss Lapadula i spetsen får Monza se upp. Anfallaren toppar skytteligan och är en möjlig matchvinnare denna afton. 1X räcker för grön bock.


6. Lecce - Vicenza 1

Den sista matchen från Serie B ligger onekligen i farozonen. Vicenza har haft ett coronautbrott inom truppen och skulle gästerna ändå lyckas få ihop ett lag lär det vara ett reservbetonat sådant. Fadäsen kunde inte kommit vid ett sämre valt tillfälle då Vicenza ligger pyrt på det i bottenstriden. Desto bättre ser det ut för Lecce som är ett lag som ska kunna utmana om åtminstone en playoff-plats. Hemma på Via del Mare är värdarna ännu obesegrade och blir det spel bryts inte den trenden. Håll utkik för information närmare spelstopp, men 1X är ett tryggt lås.


7. Famalicao - Belenenses 1

Bottenmöte från Primeira Liga där Famalicao fortfarande harvar under giljotinen. Truppen är i grunden tillräckligt skicklig för att ta sig ur det prekära tabelläget, men när bollen inte rullar som den ska är det svårt att hävda annat. Belenenses på hemmaplan är på förhand en ytterst lämplig uppgift, men vi vågar inte ge fullt förtroende åt Famalicao. Gästerna från huvudstaden är ett oftast välbalanserat herrskap med sina styrkor i defensiven. En tråkig tillställning som kan ticka 0-0 länge ska därför inte uteslutas. 1X spelas.


8. Kap Verde - Burkina Faso 2

Afrikanska Mästerskapen härnäst där Kap Verde inledde med en skön seger mot Etiopien. Spelmässigt imponerade De blå hajarna däremot inte och det ska också påpekas att de spelade mer eller mindre hela matchen med en man mer på banan. Burkina Faso gav i sin tur värdnationen Kamerun en rejäl match och kan Hingstarna komma upp i samma nivå här går de upp på samma antal poäng som Kap Verde, nämligen tre. Spelare för spelare håller Burkina Faso högre nivå och tvåan spikas till priser runt 45-50 procent.


Kupongens kassaskåp

Napoli

Fiorentina visade uppenbara defensiva problem mot Torino. Mot ett ännu skickligare Napoli kommer bristerna att blottas på nytt. Spallettis pågar gör inga misstag.


Varningens finger!

Arsenal

Liverpool saknar Salah och Mané, utan superduon är de rödklädda långt ifrån lika slagkraftiga. Arsenal vek ner sig mot Nottingham men kommer att få större ytor på Anfield. Den lågt streckade tvåan måste finnas med.144 rader
1. Liverpool - Arsenal 1x2
2. A.Madrid - A.Bilbao 1x2
3. Napoli - Fiorentina 1
4. Milan - Genoa 1x
5. Benevento - Monza 1x
6. Lecce - Vicenza 1x
7. Famalicao - Belenenses 1x
8. Kap Verde - Burkina Faso 2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto