Topptipset Tips Torsdag 16/6

Publicerad på 15 Jun 2022 - 17:59

Tipsexperten

Tipsexperten

15 Jun 2022 - 17:59

Sydamerikansk fotboll fortsätter vara temat även på torsdagens Topptips. Brasileiro Série A och B samt Liga Profesional delar på kakan där bland andra storheter som Sao Paulo, Palmeiras och Racing Club ska in i elden. Vi har stakat ut en spännande väg mot åtta gröna bockar. Hänger ni med?

Spelstopp: 20:59



1. Botafogo - São Paulo 2

Sao Paulo finns med i den absoluta toppstriden av Série A och är definitivt en kandidat till ligatiteln. Rogério Ceni förfogar över en av ligans starkaste trupper som leds av Jonathan Calleri. Anfallaren vräker in mål i skytteligatoppen och är onekligen en potentiell matchvinnare när gästerna tar sig an Botafogo på främmande gräs. Värdarna har med nöd och näppe gjort det godkänt i egenskap av nykomlingar, men här ska det mycket till för att ta poäng. Sao Paulo är det klart bättre laget i grunden och här ska besökarna kunna förbättra sitt hittills svaga spel på bortagräs. Tvåan singlas.

2. Palmeiras - Atlético Goianiense 1

Inför starten av den tolfte omgången toppade Palmeiras ligan en poäng före Corinthians. De grönklädda är som bekant dubbla regerande mästare i Copa Libertadores och har en målskytt av rang i form av Rony. Får strikern ett läge smäller det allt som oftast i nätmaskerna. Här går det med det sagt inte att blunda för ettns hårda streckning. Atlético Goianiense är kapabla och kommer närmast från två raka triumfer där 2-0 mot Fluminense var ett styrkebesked. Krysset är inget dumt komplement åt ettan. Mer än så behövs troligtvis inte.

3. Avaí - Fortaleza 2

Fortaleza stod för en storstilad säsong i fjol när de bärgade fjärdeplatsen. Så värst mycket av den varan har vi hittills inte fått se under innevarande säsong. Gästerna återfinns i botten och den tunna truppen har inte riktigt klarat av dubbelspelandet i Copa Libertadores. Sedan gruppspelet gick i mål har dock Fortaleza höjt sig och även om Pikachu saknas denna afton ska de tillresta ändå hållas högst borta mot Avaí. Värdföreningen har överlag gjort det bra som nykomlingar, men med sviktande form och tunga avstängningar på ett gäng normalt givna herrar blir detta en övermäktig uppgift. Den sunt streckade tvåan är en vettig spik.

4. Vila Nova - Operário X

Innan vi sätter fart mot Argentina ska en dust från Brasileiro Série B synas i sömmarna. Vila Nova bottnar tabellen i egenskap av nykomlingar och anledningen till detta är en oduglig offensiv. Blott åtta gjorda mål är svaga papper och trots fördelen av hemmaplan går värdarna inte så säkra som tipparna tycks tro. Operário tillhörde den övre halvan i fjol och ska kunna vara med i samma trakter och kriga den här säsongen. När tvåan erbjuder spelvärde är det läge att koppla på hela spannet från start.

5. Rosario Central - Godoy Cruz 2

Rosario Central var ett bottenlag i Copa de la Liga Profesional och ser ut att bli detsamma även i Liga Profesional. Framåt finns inte många glädjeämnen vilket återspeglas väl i två raka tillställningar utan nätrassel. Godoy Cruz är i sin tur ett skickligare lag, åtminstone i de främre leden. Martín Ojeda är en av anledningarna till detta och kan 23-åringen med kamrater hitta upp i samma nivå som i 2-0-segern mot Racing Club är mycket vunnet. Till korrekta streck nöjer vi oss med X2.

6. Argentinos Juniors - Independiente 1

Huvudstadsderby från Estadio Diego Armando Maradona där Argentinos Juniors går i klinch med Independiente. El Pibe de Oros moderklubb inledde Liga Profesional med att slå tillbaka Aldosivi med 2-1 och är erkänt starka på eget gräs. Det kommer dock att krävas en vassare insats denna afton. Independiente kommer från fyra poäng i två tuffa akter och vann faktiskt sitt senaste besök på denna arena. Någon ny triumf blir det inte denna gång, men krysset ska likväl finnas med när ettan ser ut att bli marginellt överstreckad.

7. Platense - Gimnasia La Plata 2

Platense är överraskande nog ensamma på maximalt antal poäng, men värdarna har å andra sidan bara spelat två omgångar. Någon topplacering kommer det inte att bli tal om när ligan går i mål och redan denna afton anar vi ugglor i mossen för de hemmahörande. Gimnasia La Plata vann sitt senaste besök i Florida och gästerna är otvivelaktigt det bättre laget i grunden. Åtta vinster på de tio senaste vittnar om toppform och här finns god chans till en fortsättning på den ljusa trenden. X2 räcker för grön bock.

8. Racing Club - Vélez Sarsfield X

Racing Club gjorde det bra i Copa de la Liga Profesional och Fernando Gagos manskap ska kunna vara med på den övre halvan även i Liga Profesional. Chancalay är en lirare som vet var målet är beläget, men här blir samtidigt tipparna alldeles för vänstervridna i sitt tänk. Vélez Sarsfield har spets i rutinerade Pratto och när gästerna har sin dag slår de alla aktörer på denna nivå. Det motsvaras inte i streckningen och då föredras hela spannet redan på mindre system. Minst en bortapinne ska jobbas in.

Kupongens kassaskåp

Fortaleza

Fortaleza har höjt sig sedan de sluppit dubbelspelandet i Copa Libertadores. Gästerna är i grunden ett nummer större än Avaí och tvåan är en utmärkt spik till runt 40 prollar.

Varningens finger!

Operário

Operário är ett lag för den övre halvan och här får gästerna alldeles för litet förtroende. Vila Nova har problem i de främre leden och den lågt streckade tvåan är av yppersta vikt.



144 rader
1. Botafogo - São Paulo 2
2. Palmeiras - Goianiense 1x
3. Avaí - Fortaleza 2
4. Vila Nova - Operário 1x2
5. Rosario - Godoy Cruz x2
6. Arg. Juniors - Independiente 1x
7. Platense - Gimnasia La Plata x2
8. Racing Club - Vélez Sarsfield 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto