Topptipset Tips Torsdag 16/9

Publicerad på 16 Sep 2021 - 08:50

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Sep 2021 - 08:50

Det europeiska cupspelet går vidare under torsdagen. Topptipset hämtar sju på förhand riktigt jämna fajter från kontinenten innan kalaset avslutas i Värnamo, där J-Södra ska kunna ställa till med en liten skräll. Vamos!

Ny framgång för vårt Syuccélag – 8 rätt på Topptipset gång på gång!
Köp andel i vårt Topptipset-lag! 100 kr/andelen – KLICKA HÄR!

Spelstopp: 18:44



1. Galatasaray - Lazio 2
Det är aldrig enkelt att ta sig till Turkiet och vinna på beställning men här ska Lazio ha goda chanser. Galatasaray är inte lika starka som för ett par år sedan och Fatih Terims mannar hade betydande bekymmer med svaga lag som St. Johnstone och Randers i kvalet. Sarri har å andra sidan fått riktigt bra fart på det romerska maskineriet redan från start. De ljusblå fick sig visserligen en liten törn mot Milan senast men Immobile (fyra mål på tre ligamatcher) med flera har i övrigt övertygat stort under inledningen av säsongen. Tvåan är en fin spik runt 50 procent.

2. Dinamo Zagreb - West Ham 1
West Ham fick en flygande start på säsongen men de senaste två matcherna har laget landat igen. I kryssen mot Southampton och Palace syntes David Moyes brister som manager och på Maksimirstadion i Zagreb väntar en mycket tuff match. Kroaterna sänkte som ni kanske kommer ihåg ett lag som Tottenham i åttondelen av Europa League så sent som i våras och nu precis som då finns kvalité i truppen. Med eldiga hemmafans i ryggen kommer Dinamo sätta ett oerfaret, förmodat roterat och smått formsvagt West Ham med 5 år utan Europafotboll på rejäla prov. 1X gillas.

3. Lokomotiv Moskva - Marseille 2
Marseille är ett lag i ständigt blickfång. Den här säsongen är det mestadels i positiv bemärkelse. Sommarens mäktiga mercato har uppgraderat truppen ordentligt och med Sampaoli bakom spakarna spelar olympierna en fin fotboll. I helgen hämtade man hem tre enkla poäng via 2-0 borta mot Monaco trots att Ligue 1:s hittills bästa spelare den här säsongen (enligt erkänt svårflörtade L’Equipe) Payet missade matchen. Han är därmed utvilad inför mötet i Moskva, där Lokomotiv startat ligasäsongen stabilt men lite fegt. Tre av sju matcher har slutat med delad pott. Spåkulan säger att Marseille tar tag i detta och ska gälla som favorit. X2 duger.

4. Leicester - Napoli X
Torsdagens höjdpunkt hämtas från Leicestershire där ett ovisst möte går av stapeln. Både Napoli och Leicester har startat säsongen utan att imponera. Gästerna saknar viktiga pjäser som Rui, Insigne, Lobotka och målvakt Meret vilket ställer till det i samtliga lagdelar och segern mot Juventus senast handlade mer om den gamla damens ihållande impotens än något annat. Brendans Rodgers britter har inte samma avbräck att skylla på men laget har likafullt haft otroligt svårt att bedriva någon form av anfallsfotboll hittills. Så kan det mycket väl fortsätta. Ställningskrig i 90 minuter är att vänta och då är det läge att måla brett. Alla tecken används.

5. PSV Eindhoven - Real Sociedad X
La Real stod för säsongens bästa insats i helgen då laget höll nollan för tredje matchen i följd och besegrade Cádiz på bortagräs. Isak gick återigen mållös men kapten Oyarzabal fortsatte att leverera. Den hårt matchade spanjoren stod för dubbla strutar vilket gör att han nu gjort fyra mål på tre spelade matcher. Baskerna kunde kosta på sig att vila spelare som David Silva i andra halvlek och Sörloth tog vara på chansen genom att fixa en straff i sitt inhopp. PSV toppar Eredivisie efter en fin inhemsk inledning men holländarna kommer få slita för poängen här. Götze och gubbarna lyckades inte lugga Benfica i Champions League-kvalet, och känslan är att en halvgardering i högerled räcker långt.

6. Rangers - Lyon 2
Den gamle Celtic-forwarden Moussa Dembele är toktaggad inför detta möte. Uppladdningen började redan i segern mot Strasbourg den gångna helgen där han skickade in en mäktig kasse redan i den åttonde minuten. Ett mål som satte tonen för Lyon, som sedan defilerade hem en enkel 3-1-seger. Rangers på Ibrox är en något tuffare nöt att knäcka, men om MFF klarar det med en man mindre ska såklart även Lyon ha goda chanser. Spelare som Aouar, Shaqiri, Paquetá och ovan nämnda spjutspets håller en nivå som Rangers, utan nyligen opererade mittbackskuggen Helander samt covid-smittade anfallsesset Hagi, inte kan matcha individuellt. Fransmännen får förtroendet.

7. Bröndby - Sparta Prag X
Ett covid-härjat Bröndby har kämpat rejält med formen under inledningen av säsongen. Ligaspelet har gått tungt och i CL-kvalet gick man bet mot Salzburg. Nu börjar dock trycket i sjukstugan lätta och då anas viss uppryckning. Värdarna vann trots allt den danska ligan i fjol och truppen besitter kvalité nog för att kunna hävda sig hemma mot Sparta Prag. Gästerna har inlett ligaspelet bättre än danskarna men de saknar fortsatt en av Tjeckiens allra bästa fotbollsspelare i Ladislav Krejci (41 landskamper) som återhämtar sig från en blodpropp. Ett rejält tapp. Det finns frågetecken i bägge läger som gör lagen svåra att skilja åt och en helgardering känns därför som vägen att gå.

8. Värnamo - Jönköpings Södra 2
IFK Värnamo har överlag varit en positiv överraskning i Superettan 2021 och vid seger här går laget upp i topp. Det är dock lättare sagt än gjort mot J-Södra. Gästerna har med tre raka triumfer tagit upp jakten på uppflyttningsplatserna samtidigt som IFK:s form är tydligt nedåtgående. Av de fem senaste fajterna har Therns värdar bara vunnit två och sommarens tapp av försvararen Bernardo Vilar till Blåvitt har blivit väldigt påtagligt. J-Södra ser ut att streckas väldigt lågt men de går in denna match med mycket goda poängchanser. X2 spelas.

Kupongens kassaskåp
Lazio
Sarri har ritat upp nya linjer i Romarriket. Lazio har anammat dessa i rekordfart och inledningen har imponerat. Det har inte Galatasaray gjort, varken i Europa- eller ligaspel. På en bökig bong är tvåan en bra spik.

Varningens finger!
J-Södra
Det är svårt att köpa Värnamos stora favoritskap bland tipparna denna torsdag. J-Södra är som vanligt ett lag som slåss i toppen av Superettan och till dessa streck är det en ‘no brainer’ att skriva tvåan först.

Ny framgång för vårt Syuccélag – 8 rätt på Topptipset gång på gång!
Köp andel i vårt Topptipset-lag! 100 kr/andelen – KLICKA HÄR!



144 rader
1. Galatasaray - Lazio 2
2. Din.Zagreb - West Ham 1x
3. Lok.Moskva - Marseille x2
4. Leicester - Napoli 1x2
5. PSV - Sociedad x2
6. Rangers - Lyon 2
7. Bröndby - Sparta Prag 1x2
8. Värnamo - Jönköping x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto