Topptipset Tips Torsdag 17/3

Publicerad på 16 Mar 2022 - 15:16

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Mar 2022 - 15:16

Torsdagens Topptips innehåller mängder av spännande bataljer, inte minst bottenmötet från Premier League på Goodison Park. Därefter kastar vi oss ut över kontinenten där returmöten i Europa League och Europa Conference League står på menyn. Häng med!

TV: El Clasico och stormöte i Svenska Cupen!
Spelstopp: 20:441. Everton - Newcastle 1

Eddie Howe omgärdas av lovord sedan han kommit in och tagit Newcastle upp på säker mark i tabellen. Skatorna agerar numera med betydligt mer pondus i defensiven, men det ska också sägas att gästerna fått med sig för många poäng sett till hur spelet sett ut. Skadeläget är prekärt inför resan till Liverpool där ett desperat Everton står på andra sidan. The Toffees har inte fått samma utväxling på sitt tränarbyte då Lampard är oförmögen att styra upp ett försvarsspel, men här gillar vi trots allt värdarnas segerchans. Richarlison, Gordon och Gray är tre spelare som ska kunna såra Newcastle. Ettan singlas till trevlig procent.


2. West Ham - Sevilla X

West Ham stod för en mer än godkänd insats i det första mötet med Sevilla, men fick trots det resa hem med 0-1 i nacken. Det kommer att krävas något extra av Moyes och company för att vända på steken i London, inte minst då Bowen dras med skadebekymmer och ser ut att missa denna tillställning. Sevilla har med det sagt hackat sig fram i ligaspelet den senaste tiden och även om gott om rutin finns från dessa sammanhang vill vi inte räkna bort West Ham framför de egna fansen. I denna svårsiade batalj föredras alla tecken.


3. Lyon - Porto 2

Lyon anno 21/22 är inte mycket att hurra över, men i det vändande mötet stod fransmännen för en av säsongens bästa insatser. Porto besegrades med 1-0 på mäktiga Dragao, men i efterföljande ligamatch torskade Les Gones med hela 2-4 mot Rennes. Värdarna är således inte en favorit att hålla i handen när portugiserna gästar Groupama Stadium. Otávio är avstängd, men när Porto kan ställa upp med lirare som Vieira, Evanilson och Taremi i de främre leden blir det inte lätt för Lyon att hålla fortet. Gubben (etta-tvåa) är ett klokt val då Drakarna måste framåt.


4. Eintracht Frankfurt - Real Betis 1

Eintracht Frankfurt går mot en urstark månad efter tre raka segrar alla kategorier. 2-1-triumfen mot Real Betis i Andalusien var ett styrkebesked där spelare som Kamada, Kostic och Lindström visade sig på styva linan. Det är en trio som Betis får se upp med även i flygplatsstaden, men de grönvita har också en offensiv som inte går av för hackor. Fekir, Canales och Iglesias tillhör alla denna kategori och vi blir inte förvånade om en målfest är att vänta på Deutsche Bank Park. Gubben är därmed ett givet val.


5. Roma - Vitesse X

Över till returmötena från Europa Conference League där Roma ska vara nöjda som fick med sig 1-0 från mötet med Vitesse i Arnhem. José Mourinhos mannar visade visserligen prov på styrka som höll undan till seger trots en man mindre på banan den avslutande kvarten, men resultatet speglade inte matchbilden. Vitesse var nog så bra som Giallorossi och i denna fight – som Roma inte behöver vinna – köper vi inte ettans hårda förtroende. Det stormar förvisso runt gästerna men skrälläget är likväl kittlande. Måla tvärs över och jobba in högersidan.


6. Feyenoord - Partizan 1

Trots att Feyenoord saknade Til och Wålemark i Belgrad körde de över FK Partizan med 5-2. Toornstra, Sinisterra och Nelson var bara några av lirarna som utmärkte sig i positiv bemärkelse och vi blir inte förvånade om trion visar sig utslagsgivande även på De Kuip. Partizan är med det sagt inga duvungar och det är värt att påpeka att Feyenoord har råd att torska denna fight med två bollar. Ett tidigt mål för gästerna väcker liv i detta enskilda möte där de inte ska räknas bort. Om det räcker till avancemang är däremot en annan femma. Återigen är gubben ett sunt val.


7. Gent - PAOK 1

PAOK gjorde jobbet i hemmamötet där speciella målskytten Jasmin Kurtic sköt Gent i sank. 1-0 är dock en bräcklig ledning för grekerna som får finna sig i att slå ur rejält underläge på Ghelamco Arena. Här är Gent erkänt starka och formen går det ingen nöd på efter att segrar staplats på hög i det inhemska spelet. Depoitre, Hjulsager och Tissoudali är en trojka offensiva lirare som på egen hand kan vålla stora problem för de tillresta. Ettan är troligast, men med förmodat hård streckning på densamma är det inte fel att stoppa med krysset på större system.


8. LASK Linz - Slavia Prag 1

Kupongen avslutas i Österrike där Slavia Prag ska försöka rida ut en förmodad anstormning från LASK Linz. Tjeckerna vann det vändande mötet med 4-1 och att LASK ska vända på steken i den egna borgen är väldigt svårt att se. Det ska dock påpekas att Slavia har personalbrist i de bakre leden och med tanke på att besökarna har råd att torska denna fight med ett par bollar är det läge att ta ställning när strecken ser ut att landa där de ska. Vi tror att LASK avslutar snyggt framför de egna fansen. Spikad etta till fin procent.


Kupongens kassaskåp

Everton

Benämningen kassaskåp kan diskuteras, men mot ett överpresterande Newcastle ska Everton kunna vända på skutan. Goodison Park bär fram sina blåklädda krigare till tre poäng.


Varningens finger!

Vitesse

Roma har under säsongens gång visat att de inte är att lita på och hemma mot ett revanschsuget Feyenoord går Giallorossi inte säkra. När ettan sticker iväg måste övriga tecken följa med.144 rader
1. Everton - Newcastle 1
2. West Ham - Sevilla 1x2
3. Lyon - Porto 12
4. Frankfurt - Real Betis 12
5. Roma - Vitesse 1x2
6. Feyenoord - Partizan 12
7. Gent - PAOK 1x
8. LASK Linz - Slavia Prag 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto