Topptipset Tips Torsdag 17/9

Publicerad på 16 Sep 2020 - 23:02

Tipsexperten

Tipsexperten

16 Sep 2020 - 23:02

På torsdag är det ärtsoppa som gäller och till den klassiska middagen kan ögonen vila på våra blågula ute i Europa. Djurgården och Malmö ska in i elden där stockholmarna praktiskt taget redan är vidare. Allsvenskan, Superettan, Ligue 1 och den engelska Ligacupen tar oss sedan i mål. Mycket nöje och åtta rätt!


Spelstopp: 18:59

TOPPTIPSET TIPS 17/9


1. Djurgården - Europa FC 1
Djurgården hade inte mycket att erbjuda i kvalet till Champions League men när stockholmarna nu går in i Europa League-kvalet har de tilldelats rena drömlotten. Europa FC härstammar från Gibraltar och den nationen behöver ingen vidare introduktion på fotbollshimlen. Gästerna åkte ut ur Champions League-kvalet med buller och bång mot Crvena Zvezda och även om Blåränderna är ett enklare motstånd kommer det inte spela någon roll. Ettan är gjuten i valfritt råmaterial och spikas hela vägen upp till 100 procent.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


2. Budapest Honvéd - Malmö FF 2
Budapest Honvéd hade problem i den förra rundans drabbning med finska Inter Turku. Ungrarna hade bara 1-1 efter 90 minuters spel. I förlängningen drog dock värdarna det längsta strået till slut och som tack för den insatsen lottades de nu mot Malmö FF. Skåningarna har burit den blågula fanan väl ute i Europa de senaste åren och ska här gälla som favoriter att ta sig vidare. Den breda truppen har dock matchats hårt den senaste tiden och det är värt att lägga på minnet att det trots allt är ett enkelmöte det här handlar om. Med ont om riktigt goda skrällmöjligheter på kupongen kan det vara läge att gardera upp Malmö så långt plånboken tillåter.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


3. Elfsborg - Mjällby 1
Vi lämnar Europa League-kvalet därhän och rör oss istället mot Svedala där det vankas allsvenskt seriespel. Alla med Elfsborgs-anknytningar drog nog en lättnadens suck när AZ Alkmaar under tisdagen åkte ur Champions League mot Dynamo Kiev. Det innebar nämligen att Jesper Karlsson, som är klar för holländarna, stannar kvar i tre matcher till vilket såklart är positiva nyheter i Knalleland. Med den spexiga yttern i laget är boråsarna flera snäpp bättre och här väntar en motståndare som värdarna körde över i det vändande mötet. Mjällby fick däng av torsdagens kombattanter med 0-5 på Strandvallen i slutet på juli där bland andra Jeppe K noterades för ett mål och två ass. Det lär inte bli lättare nu, men den hårda streckningen på ettan gör att krysset omgående ritas ned.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


4. Falkenberg - Varberg 2
Goda råd börjar verkligen bli dyra för Falkenberg som stormar mot Superettan. Sexpoängsmatchen mot IFK Göteborg förlorades med 0-3 och det är smärtsamt tydligt att de bakre leden i Hasse Eklunds gäng inte håller för spel i Allsvenskan. Nu väntar tufft motstånd för värdarna som tar emot ett förbättrat Varberg i ett Hallands-derby! Jocke Perssons adepter är klart starkare sedan Junes Barny och Robin Book anslutit, BoIS står nu noterade för tre raka segrar. Kontraktet kommer att grejas utan problem och det är bara att lyfta på hatten för Persson och gänget som var rejält nederlagstippade inför säsongen. Här kommer fjärde raka triumfen, tvåa trots att den riskerar hård streckning.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


5. Västerås - AFC Eskilstuna 1
Ett hack ned i det blågula seriesystemet har AFC Eskilstuna liknande problem som Falkenberg har i finrummet. Özcan Melkemichels mannar har sju poäng upp till säker mark och när gästerna hittills förlorat elva av 17 fajter är det inte svårt att förstå varför. Västerås har underpresterat i stort sett hela säsongen och de grönvita är faktiskt ett av herrskapen som AFC siktar på att komma ikapp. Hemma i Gurkstaden ska VSK hållas högst, men när ettan är uppe på höga höjder är det minst sagt lockande att plocka med rensartvåan i garderingen.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


6. Ljungskile - Norrby X
Ljungskile har börjat sprattla till nere i bottenträsket och det är främst på den egna mattan som LSK plockat poäng den senaste tiden. Fyra poängplock på Skarsjövallens fem senaste är bra för att vara nästjumbo och när Norrby kommer på besök ska inte Jesper Westermark och gänget ses som chanslösa. Det är ofta öppna spjäll mellan värdarnas lagdelar, men Norrbys spel utanför Borås trakter är heller inget som ger skrämselhicka. Två vinster är vad Knallelandsgrabbarna mäktat med på främmande mark och i en så pass oviss kamp som den här gör sig alla tecken allra bäst.
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


7. Marseille - St. Etienne 1
Marseille var ett av två gäng som skämde ut sig fullständigt i Le Classique i söndags. Korten haglade under matchens kaotiska gång och här kommer OM till spel utan Amavi och Benedetto som båda fick syna det röda kortet på tilläggstid. Det positiva från prestigemötet var dock att Villas-Boas mannar höll undan och vann med 1-0, något som fick supportrarna att bjuda på ett sällan skådat fyrverkeri när truppen sedan vände hem igen. En sådan seger gör under för självförtroendet och mot St. Etienne ska Les Olympiens gälla som favoriter trots avstängningarna. Les Verts har inlett piggt med två raka 2-0-segrar mot Lorient och Strasbourg, motstånd som dock inte håller någon vidare klass. Tuffare emot nu och 1X torde räcka.
bet365/23/">SVERIGES BÄSTA STARTBONUS
bet365/23/">Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365


8. Brighton - Portsmouth 1
Vi rundar av på de brittiska öarna där ett sydkustderby stundar på AmEx Stadium. Brighton tar emot Portsmouth i Ligacupen och Potters gäng kommer från en sur premiär mot Chelsea i måndags. Fiskmåsarna var långa stunder det spelförande laget i det mötet, men vid ställningen 1-1 när Brighton dessutom hade sin kanske starkaste period i matchen bombade Reece James in 1-2. Ett självmål senare gick rullgardinen ner och 1-3 blev också slutresultatet. Portsmouth inledde med bleka 0-0 mot Shrewsbury, men trots att besökarna ska gälla som klara underdogs är det dumt att utesluta en cupknall här. Potter roterar mer än gärna och när ettan streckas iväg är värdetvåan ett lockande komplement!
888sport/23/">Startbonus: Få 100 kr bonus att spela för hos 888sport


Kupongens kassaskåp


Djurgården
Tennissiffror är att vänta på Tele2 Arena när Djurgården välkomnar drömmotstånd från Gibraltar. Stockholmarna kan gå på halvfart och ändå vinna detta möte enkelt.


Varningens finger!


AFC Eskilstuna
Västerås har gjort en usel säsong så här långt men Gurkstadens grabbar streckas ändå på i godan ro mot AFC. Gästerna från Eskilstuna sprattlar till emellanåt och har bra läge att knipa säsongens första bortaseger här!


144 rader
1. Djurgården - Europa FC 1
2. Honvéd - Malmö FF 1x2
3. Elfsborg - Mjällby 1x
4. Falkenberg - Varberg 2
5. Västerås - AFC Eskils. 12
6. Ljungskile - Norrby 1x2
7. Marseille - St. Etienne 1x
8. Brighton - Portsmouth 12


Topptipset tips i samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto