Topptipset Tips Torsdag 18/11

Publicerad på 18 Nov 2021 - 09:40

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Nov 2021 - 09:40

Torsdagens topp jobbar vidare med damernas Champions League. Till det läggs ett gäng matcher från Sydamerika innan det hela rundas av i Tyskland. Fokus från start ligger på Wolfsburg dit ett till synes överskattat Juventus tar sig.

Spelstopp: 18:44



1. Wolfsburg - Juventus 1

Inte sällan blir det lite skevt bland strecken när damernas Champions League ska avhandlas. Så är återigen fallet när Wolfsburg tar sig an Juventus. Tyskorna har varit med länge och befinner sig på en nivå över de svartvita gästerna. Juve är i början, eller i bästa fall mitten, av sin satsning. När dessa gäng möttes i Turin kvitterade Juventus småturligt på stopptid men historien upprepar sig knappast på AOK Stadion där Volkswagenvurmarna sänkte stora stygga Bayern München så sent som i lördags. Ettan spikas till synnerligen sympatiska streck.

2. Breidablik - WFC Kharkiv 1

Bottenmöte i Grupp B. Varken Breidablik eller Kharkiv har lyckats göra ett enda mål och då förstår ni att det vändande mötet i Ukraina följaktligen slutade 0-0. Inte en fajt för den objektive då och knappast heller nu. Isländskorna ska med det sagt gå in som en liten favorit på Atlantön där de är oerhört svårslagna. När PSG var på besök hade Breida hugg på poäng hela vägen till den 89:e minuten då Amanda Ilestedt spelade fram Geyoro till avgörandet. Samma PSG som sänkte ukrainskorna med 5-0 i Paris. Pennan nuddar papper till vänster, 1X räcker.

3. Sport Recife - Bahia 1

Varmare vindar blåser i Brasilien där semesterpärlan Recife bjuder Bahia till match. På Estádio Adelmar da Costa Carvalho är värdarna normalt sett inte särskilt givmilda. Trots att de agerar nästjumbo i Série A-tabellen går de flesta bet på denna matta och innan de överlägsna serieledarna Atético Mineiro var här och löste ett sent segermål (3-2) hade Recife räknat hem tio pinnar av tolv möjliga på de fyra matcherna dessförinnan. Mot bottenkonkurrenten Bahia ligger vinnarspåret öppet igen. De tillresta har på typiskt brassemanér otroligt svårt att hävda sig på bortabana. En seger på de fjorton senaste försöken är övertydliga siffror, de låga procenten till vänster är ganska glasklara de med. Ettan går först.

4. Unión de Santa Fe - Defensa y Justicia 1

Över till Argentina där Unión ska försöka göra upp med rättvisan. Det är ofta ett kärvt uppdrag men chansen finns mot lagens långa arm denna afton. Defensa y Justicia ligger komfortabelt i toppen men åt River Plate, som trampat iväg ordentligt i tabelltopp, finns inget att göra när bortaformen är så pass medioker som den är. Värdarna är i ett annat läge där poäng behövs för att placeringen i mitten inte ska bli till en dito i botten. Har Garcia och framförallt Gonzalez, som nätat i två av de tre senaste hemmamatcherna, en bra dag är ingenting omöjligt för sällskapet från Santa Fe. Helgardera och håll tummarna för en mindre rensning till vänster.

5. Patronato - Lanús 2

Lanús gör en fin säsong. Målen står som spön i backen när laget beträder mattan och det är framförallt frontduon Lopéz/Sand som står att tacka för den saken. Elva kassar vardera efter 20 spelade omgångar imponerar stort och det har hjälpt de offensivt lagda gästerna till en fin tredjeplats i skrivande stund. Än bättre ska det kunna bli mot Patronato, som tack vare ett katastrofalt usel försvarsspel huserar i motsatt ände av tabellen. Värdföreningen fick vittja näten hela fem gånger (0-5) senast mot River och har med det släppt in minst två mål i fem av sina sex senaste matcher. Förutsättningar som passar Lanús likt hand i handske. Håll höger.

6. Banfield - Aldosivi 1

Banfield har sent omsider börjat hitta rätt. Två raka segrar gör att de klivit om bland annat just Aldosivi i Liga Professional och mycket talar för att det är ett förhållande som består. Inte minst med tanke på mängden chanser och mål herrskapet till höger släpper till. 33 stycken insläppta är flest av alla lag i högstadivisionen och allra värst är det på bortaplan där formen är usel. Två oavgjorda samt fem förluster är noterade sedan den senaste bortasegern i mitten av augusti. Banfield bör kunna spä på detta. Ettan singlas.

7. Hannover - Paderborn X

Övergången från Argentina till Deutschland, Deutschland faller sig naturlig på många sätt. Denna gång håller vi dock främst fotbollen i fokus när Zweite Bundesliga sätts i spel. Det gamla storlaget Hannover har hamnat i vissa bryderier efter en svagare senhöst. Främst är det målskyttet som sviktat och faktum är att de efter 13 omgångar gjort blott tio mål. Paderborn har gjort 28. Det är med det sagt inte riktigt så illa som det låter, värdarna släpper inte till jättemycket bakåt heller och tack vare det har de ändå tagit poäng i tre av sina fem senaste fajter. Paderborn håller till i toppen, men enkla poäng hämtas inte i Hannover. Till rådande procent bör vänstersidan prickas av pronto, även om alla tecken föredras.

8. Sandhausen - Nürnberg 1

Sandhausen huserade länge långt nere i det tyska seriesystemet. Fram till 2008 var detta en amatörklubb, och de har med andra ord gjorts en resa som heter duga på senare år. För att allt nu inte ska skita sig på klassiskt ghananskt vis krävs dock viss uppryckning. Laget ligger trea från slutet och det är inte särskilt angenämt. Bättre då att formen åtminstone går åt rätt håll. Två segrar, två kryss samt en torsk är ett fint facit över de senaste fem fajterna och det är inget som Nürnberg kan matcha. Gästerna lägger enorm vikt vid sin defensiv men på de senaste två matcherna har de släppt in hela fyra mål (av totalt 11). Dubbla nederlag har noterats därav och på främmande mark är bortalagets svit än sämre. Den överstreckade tvåan lockar inte alls. 1X spelas.


Kupongens kassaskåp

Wolfsburg

Tyskorna var det klart bättre laget i Italien och kommer så vara även i Förbundsrepubliken. Strecken ser ut att landa förnämligt och ettan är en given spik.

Varningens finger!

Sandhausen

Vi blickar mot Tyskland även här då fulfingret höjs både för Hannover och Sandhausen. De sistnämnda får förtroendet tack vare sin fina form, som ska kunna bli än bättre när ett övervärderat Nürnberg kommer på besök. Vänstersidan sätts i spel.



144 rader
1. Wolfsburg - Juventus 1
2. Breidablik - WFC Kharkiv 1x
3. Sport Recife - Bahia 1x
4. Unión SF - Defensa 1x2
5. Patronato - Lanús x2
6. Banfield - Aldosivi 1
7. Hannover - Paderborn 1x2
8. Sandhausen - Nürnberg 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto