Topptipset Tips Torsdag 19/1

Publicerad på 18 Jan 2023 - 13:25

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Jan 2023 - 13:25

Storlag ska upp i ringen både i Coppa Italia och Copa del Rey under torsdagen och givetvis finns dessa matcher med på Topptipset. Innan dess ska vi titta till ett oerhört intressant möte mellan Manchester City och Tottenham, två lag som bara måste gå för seger på Etihad. Ligamatcher från fyra andra nationer följer innan vi är i mål. Ni hänger väl med?

Spelstopp: 20:44

1. Manchester City - Tottenham 1
Helt plötsligt så befinner Manchester City sig i en liten minikris. Dubbla förluster mot Southampton (Ligacupen) och Manchester United (Premier League) finns i bagaget och med åtta poäng upp till Arsenal i toppen av Premier League finns det inget utrymme för att tappa mer poäng. Visst blev de ljusblåa fullständigt bortdömda mot United, men prestationen oroade också. De Bruyne, Silva och Haaland måste kliva fram nu och det lär de också göra. Tottenham brukar ha relativt lätt för Man City och trivs bra med en matchbild där de får stå lågt och kontra på Kane, Son och Kulusevski. I dagsläget är dock Contes gäng för dåligt. Spurs blev överkörda av Arsenal i derbyt och denna gång räcker de inte till mot Pep och hans mannar. Ettan spikas av trots hög streckning.

2. Villarreal - Real Madrid 2
Spännande möte i Vila-real härnäst när Villarreal och Real Madrid drabbar samman för andra gången på bara några veckor. Då var det ligaspel som gällde och Villarreal vann på just denna arena med 2-1 efter både mål och assist från Moreno. Copa del Rey nu och båda lagen lär rotera en del för att hålla stjärnorna pigga till helgens ligamatcher. Danjuma och Trigueros hör till de som kan komma in för värdarna, men det går inte att komma ifrån att besökarna har en bredare trupp. Real kan mycket väl plocka in Asensio, Rodrygo och Hazard från start och det räcker för att ta tag i taktpinnen. X2 är tillräckligt.

3. Juventus - Monza 2
Vi har sett en del del skrällar i Coppa Italia, inte minst tidigare i veckan när Napoli åkte ur mot Cremonese. De ljusblåa roterade kraftigt i sin elva då och Allegri lär göra samma sak med sitt Juventus som åkte på dyngstryk av just Napoli för en vecka sedan. Miretti, Kean och Fagioli hör till de som kan komma in istället och det är inga spelare som skrämmer torsdagens motståndare. Monza vann faktiskt höstens ligamöte mellan lagen och kommer närmast från en 3-2-seger borta mot Cremonese. Caprari, Petagna och Pessina är en högkalibrig trio och känslan är att gästerna tar denna match på större allvar än vad Juve gör. Då är skrälltvåan en given utgång även om det känns säkrast med alla tecken.

4. St. Truidense - Club Brugge 2
Bakom Genk och Royale Union SG som har stuckit iväg i toppen av Jupiler League är det oerhört jämnt. Club Brugge har inte förmått hänga på och de blåsvarta har faktiskt inte vunnit en tävlingsmatch under ordinarie tid sedan oktober. Truppen är dock slagkraftig och här kan gästerna starta med Yaremchuk, Vanaken, Lang, Buchanan och Oneydika. Det är verkligen ingen dålig uppställning. St. Truidense har några spännande japaner i truppen med Okazaki och Hayashi i spetsen, men här lär de inte räcka till. Tvåan är en vettig spik hela vägen upp till 50 procent.

5. Arouca - Portimonense 1
Arouca fick nöja sig med 1-1 borta mot Chaves, men är alltjämt med i kampen om Europaplatserna. Säsongen i stort har varit strålande och på hemmaplan har värdarna vunnit tre av sina fyra senaste ligamatcher. Nu får de klara sig utan avstängda Jerome Opoku, men det ska inte spela speciellt stor roll. Räkna med ett hemmalag som tar tag i taktpinnen ändå. Portimonense har bara tagit en poäng på sina fyra senaste omgångar och föll med 0-1 på denna arena i fjol. De får slå ur underläge igen och mer än ett kryss kan gästerna inte hoppas på. 1X räcker.

6. Excelsior - Volendam 1
Volendam har samlat ihop sig under uppehållet och vunnit båda sina ligamatcher sedan dess. Det gör att besökarna nu har häng på säker mark. Robert Muhren och Henk Veerman är två skickliga offensiva pjäser, men i övrigt ser truppen trots allt ganska svag ut. Excelsior föll knappt borta mot Sparta Rotterdam senast det begav sig, men är ett starkt hemmalag som faktiskt har vunnit majoriteten av sina ligamatcher på det egna gräset. Mot detta bottenlag ska de åtminstone inte förlora. 1X blir valet även här.

7. Maastricht - Heracles 2
En trappa ner har Heracles tappat förstaplatsen i tabellen efter två raka matcher utan seger, men de har fortfarande långt ner till tredjeplatsen. Det är troligt att Heracles och Zwolle tar steget upp till finrummet i vår. Offensivt är dagens gäster ruggigt vassa med svenskarna Emil Hansson och Samuel Armenteros som öser in mål. Den duon blir svår att hålla från målet igen. Maastricht befinner sig på playoff-plats, men har tio pinnar upp till Heracles och kommer från tre raka omgångar utan seger. På hemmaplan kommer de dock inte ge slaget förlorat på förhand och räcker börsen till är det läge att få med alla tecken i match 7.

8. Sochaux - Caen X
Vi avslutar kalaset i den franska andraligan där Sochaux blir galet överstreckade under torsdagen. Visst är Sochaux med och slåss om uppflyttning, men den klassiska plantskolan har två raka förluster i bagaget och här blir de galet överstreckade av tipparna som stirrar för mycket tabell. Caen är inne i en sämre period med fem raka utan seger i ligaspelet, men fyra av dessa matcher har slutat oavgjort. Faktum är att besökarna bara har förlorat en match i Ligue 2 sedan mitten av oktober. En jämn matchbild är att vänta och då lockar inte alls den värdemässigt svaga ettan. X2 klickas i.

Kupongens kassaskåp!

Manchester City
Manchester City måste vinna för att inte hamna för långt efter Arsenal i toppen av Premier League och mot ett uselt Tottenham löser de tre stabila poäng. Spurs kris växer sig däremot allt djupare.

Varningens finger!

Monza
Juventus behöver fokusera på söndagens stormatch mot Atalanta i ligan och denna tillställning kommer därmed lite i kläm. Monza är ett skickligt lag som kan utnyttja bristande fokus. Tvåan är kupongens bästa tecken.

144 rader
1. Manchester City - Tottenham 1
2. Villarreal - Real Madrid x2
3. Juventus - Monza 1x2
4. St. Truidense - Club Brugge 2
5. Arouca - Portimonense 1x
6. Excelsior - Volendam 1x
7. Maastricht - Heracles 1x2
8. Sochaux - Caen x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto