Topptipset Tips Torsdag 19/5

Publicerad på 18 Maj 2022 - 13:26

Tipsexperten

Tipsexperten

18 Maj 2022 - 13:26

Under torsdagskvällen går ett par spännande Premier League-matcher av stapeln. Everton och Burnley är två lag i stort poängbehov som ska upp i ringen den här aftonen. Engelskt och tyskt kvalspel samt schweizisk ligaboll står även på kvällens meny. Let’s go!

Spelstopp: 20.29



1. Aston Villa - Burnley 1

Burnley fortsätter sin jakt på nytt kontrakt. 0-1 i nacken mot Tottenham var rättvist sett till matchbilden och blir The Clarets återigen poänglösa denna afton är de under giljotinen inför den sista omgången. Aston Villa är en lämplig opponent då värdarna inte har något att spela för, men Gerrards mannar är samtidigt det klart bättre laget i grunden. Villa har inte fått med sig poängen de förtjänat mot slutet och vid en ansenlig prestation råder inget tu tal om att ettan ligger nära till hands. Med rådande förutsättningar ska den dock inte lämnas allena. Gardera gärna med den lågt streckade tvåan.

2. Chelsea - Leicester 1

Chelsea föll återigen på målsnöret i en final mot Liverpool. Straffar avgjorde de blåkläddas öde i FA-cupfinalen där Mendy tilläts stanna kvar mellan stolparna. Det hjälpte dock föga, men i säsongens sista hemmamatch ska Chelsea inte ha några problem med att komma upp i nivå framför de egna fansen. Leicester har två raka segrar i ryggsäcken, men båda har kommit mot svagt motstånd. Här blir det flera resor tuffare emot och på Stamford Bridge kammar Vardy och company noll. Chelsea utnyttjar gästernas svajiga defensiv och vinner detta. Spikad etta trots hög streckning.

3. Everton - Crystal Palace X

Ett övertänt Everton tappade 2-1 till 2-3 mot Brentford. Två utvisningar och undermåligt försvarsspel ställde till det för Lampards mannar som har en tuff avslutning framför sig. Ett svårspelat Crystal Palace och ett motiverat Arsenal väntar i de två sista omgångarna och The Toffees är ingen favorit att hålla i handen till överdriven procent. Palace visade moral när de sent kvitterade till 1-1 borta mot Aston Villa och Örnarna viker väldigt sällan ned sig över 90 minuter. De rödblå förfogar över flera potentiella matchvinnare som kan sänka ett darrigt Everton på egen hand. Alla tecken och injobb av den värdeladdade högersidan är rätt väg att gå.

4. Hertha Berlin - Hamburg 1

Det var en oerhört spännande sista omgång i Bundesliga. Stuttgart gjorde ett avgörande segermål på stopptid mot Köln vilket ledde till att Hertha Berlin trillade ner på kvalplatsen. I kvalet ställs huvudstadslaget mot trean från Zweite, Hamburger Sport Verein. HSV avslutade ligaspelet starkt och ska ha alla chanser att besegra Hertha över två möten. I Berlin får dock gästerna slå från underläge. Hertha har ett stort kunnande i truppen och hemma på Olympiastadion har de besegrat lag som Mönchengladbach, Hoffenheim och Dortmund under säsongen. Detta bör streckas från vänster.

5. Port Vale - Swindon 1

I League Two är det playoff-semifinaler. Swindon lyckades vinna hemmamötet som var en helt jämn match med 2-1. Aston Villa-fostrade Harry McKirdy, som gör en riktigt bra säsong, noterades för båda målen. I returen som spelas i Stoke-on-Trent lär det bli tuffare. Port Vale slutade placeringen före Swindon i tabellen och The Valiants har alla medel för att vända på detta. Här ser Vale ut att bli lågt streckat, därmed är det inte alls tokigt att värdespika ettan i Stoke.

6. Luzern - Young Boys 1

I Super League har inte Young Boys motsvarat förväntningarna. De unga grabbarna från Bern har vunnit ligan de fyra senaste åren men den här säsongen har inte YB ens varit i närheten av Zürich som redan säkrat ligatiteln. När två omgångar återstår är det hela 20 pinnar upp till förstaplatsen. På bortaplan har inte ens Young Boys vunnit en tredjedel av matcherna. Ett motiverat Luzern lär bli en tuff opponent. Värdlaget slåss för ett nytt kontrakt och kommer till spel med tre raka vinster i ryggen. Den värdemässigt fina ettan inleder.

7. Lausanne - Sion 1

Lausanne är jumbo och redan klara för degradering. Formen är det dock inget fel på. De vitklädda har plockat poäng av både Zürich och Basel på slutet och faktum är att Lausanne är obesegrade i deras fyra senaste hemmamatcher. Ett pressat Sion, som spelar för att undvika kvalplatsen, ska Lausanne kunna stå upp bra mot. Besökarna har gått trögt under i stort sett hela våren och endast vunnit två av de tio senaste matcherna. Då inte krysset gynnar Sion nämnvärt känns mittentecknet minst intressant. Etta-tvåa.

8. Grasshoppers - St. Gallen 1

Likt Luzern och Sion spelar klassiska Grasshoppers för att undvika kvalplatsen. Laget från Zürich hade ledningen borta mot Basel i den förra omgången men efter Christian Herc klantiga utvisning orkade inte Grasshoppers stå emot. Mittfältaren är nu avstängd. St. Gallen har inte mycket att spela för och kommer närmast från ett tungt nederlag mot Lugano i den schweiziska cupfinalen. Här borde motivation kunna slå klass, dock lockar ändå tvåan som ser ut att erbjuda gott streckvärde. Etta-tvåa således, återigen.

 
Kupongens kassaskåp

Chelsea

Chelsea nådde inte hela vägen fram i FA-cupfinalen, men mot ett defensivt ursvagt Leicester ska de blåklädda hållas klart högst. Ettan står stadigt allena på Stamford Bridge.

Varningens finger!

Luzern

Young Boys gör med deras mått mätt en riktigt blek säsong. Ett både motiverat och formstarkt Luzern ska ha alla chanser att överraska här. Spännande etta!



144 rader
1. Aston Villa - Burnley 12
2. Chelsea - Leicester 1
3. Everton - Crystal Palace 1x2
4. Hertha Berlin - Hamburg 1x
5. Port Vale - Swindon 1
6. Luzern - Young Boys 1x2
7. Lausanne - Sion 12
8. Grasshoppers - St. Gallen 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto